Αρχική Δικαιοσυνη Ισόβια:”Εκβίασαν για χρήματα και δολοφόνησαν με σιγαστήρα τον Ζαφειρόπουλο για να στείλουν...

Ισόβια:”Εκβίασαν για χρήματα και δολοφόνησαν με σιγαστήρα τον Ζαφειρόπουλο για να στείλουν μήνυμα”!

1963

 

Καταπέλτης για τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την πλευρά του δικηγόρου Φλώρου Αντωνόπουλου ήταν ο εισαγγελέας κ.Σπύρος Παππάς ,στην σχετική δίκη.

Kαι το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρότασή του και επέβαλε ισόβια κάθειρξη και στους τρεις Αλβανούς ,φερόμενους και πρωτοδίκως καταδικασθέντες με αυτή την απόφαση , ως δολοφόνους του!

Ο κ.Παππάς,γνωστός εισαγγελέας και με άριστο όνομα στον κλάδο είπε ότι οι Αλβανοί πήγαν στο γραφείο του  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ,Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και γυιού του παλαιού προέδρου του Συλλόγου και  βουλευτή της ΝΔ  αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου,αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν για να σταλεί μήνυμα στην πλευρά Φλώρου να δώσει οικονομικά ανταλλάγματα.

Γιαυτό, είπε ο κ.Παππάς,τον πυροβόλησαν στο στήθος και μάλιστα με πιστόλι που είχε σιγαστήρα και δολοφόνησαν έναν άνθρωπο που κοσμούσε την κοινωνία και το νομικό κόσμο.

Η πρόταση του Εισαγγελέα ασφαλώς δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση,για την οποία είχε προφυλακισθεί και ο δικηγόρος Αντωνόπουλος, ο οποίος αφέθηκε ελέυθερος πριν λίγες ημέρες.Ο κ.Κούγιας δικηγόρους του κ.Αντωνόπουλου ,μίλησε για πολιτικούς και 36 δικηγόρους που ενδιαφέρονται όλοι για τον Φλώρο.Ευνόητο είναι ότι στο πολύκροτο και αιματηρό σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ-ΔΕΗ θα περιμένουμε πολλές ακόμα εξελίξεις…

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειάς του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία», είπε ο Εισαγγελέας κ. Παππάς κατά την αγόρευσή του ,στο κλείσιμο της πολύκροτης δίκης ,η οποία είναι και επεισοδιακή με φωνές,διακοπές,απειλές,καταγγελίες κλπ

Ο κ.Παππάς Ζήτησε την ενοχή των Ιμπραήμ Μπραχιμάϊ, Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για την άλλη μεγάλη υπόθεση, την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών».
“Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης ειναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανενα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται» είπε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση, καθώς, όπως είπε, η «πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος ,ο οποίος όμως απέρριπτε τα αιτήματα χρημάτων διότι πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.”

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό ο κατηγορούμενος Κλ. Λεκοτσαι ζητούσε χρήματα από τον Αρ. Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοι του να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.

Καταλήγοντας στην πρόταση ενοχής ο κ.Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων:

“Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλωρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορουμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχαλη Ζαφειροπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν και άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος απο φόβο”.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση,αλλά ούτως ή άλλως κρατούνται στις φυλακές.