Αρχική Δικαιοσυνη Εισαγγελέας: Όλοι αθώοι,τσάμπα οι έρευνες για τα αντισταθμιστικά των εξοπλισμών!

Εισαγγελέας: Όλοι αθώοι,τσάμπα οι έρευνες για τα αντισταθμιστικά των εξοπλισμών!

1923

Δεν είναι ούτε η πρώτη,ούτε η τελευταία φορά και κάποιοι επιτέλους πρέπει να…μας κάνουν τη χάρη!

Δεν είναι δηλαδή η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη κάνει δικαστική έρευνα επι χρόοονια.Και αφού ερευνά κάθε έγγραφο και ακούει κάθε μάρτυρα παραπέμπει στο ακροατήριο “στοιχειοθετημένα”,όπως λένε τα εγκλήματα και τους κατηγορούμενους.

Ιδιαίτερα όταν οι κατηγορούμενοι είναι επώνυμοι οι δικαστικοί λειτουργοί εξαντλούν,λέει,κάθε περιθώριο έρευνας και προσοχής,για να μην αδικήσουν τον επώνυμο.

Αρα όταν τους παραπέμπουν σημαίνει ότι είναι ακλόνητα τα στοιχεία και δεμένη η δικογραφία.

Εκαναν ,λέει,χρόοοονια έρευνες για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στην αγορά ελικοπτέρων το 1998 επί Ακη και παρέπεμψαν σε δίκη τον επιχειρηματία Λιακουνάκο,τον απόστρατο ταξίαρχο Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει μιλήσει για τις γερμανικές μίζες ,έχει ομολογήσει και έδωσε στοιχεία ,με τα οποία καταδικάστηκαν και άλλοι.Παραπέμθηκε ακόμα ο γνωστός ,ως δεξί χέρι του Ακη Σμπώκος και ένας ακόμα πολίτης.

Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ο εισαγγελέας της έδρας  έκρινε ότι δεν προκύπτει ούτε το…παραμικρό στοιχείο  ενοχής και  για τους τέσσερις κατηγορουμένους!!!

‘Ετσι πρότεινε  την απαλλαγή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, του στενού του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK Ηλία Αρκουμανέα, του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκου καθώς και του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα οι οποίοι , κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό.

Είναι δυνατόν όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί να έκαναν άριστα τη δουλειά τους σε αυτή την υπόθεση;Μήπως κάποιοι δεν την έκαναν;Και αν δεν την έκαναν ήταν απο ανικανότητα ή μας δούλευαν;

Η μήπως μπορούμε να υποψιαστούμε ότι η παραπομπή για αμερικάνικα προϊόντα ήταν εκδίκηση για τις γερμανικές μίζες;

Μπορούμε να ζητήσουμε εξηγήσεις για ποιό λόγο το Δημόσιο ξόδεψε τόοοοοσα σε μακροχρόνιες έρευνες και παραπομπή χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ενοχής;