Αρχική Αθλητικα Ελληνας πήρε το Κύπελλο Αγγλίας μέσα στο ιστορικό Γουέμπλεϊ!

Ελληνας πήρε το Κύπελλο Αγγλίας μέσα στο ιστορικό Γουέμπλεϊ!

1269

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πάτησε το Γουέμπλεϊ στο τελευταίο 20λεπτο (με καθυστερήσεις-τραυματισμούς) του μεγάλου τελικού της Τσέλσι με την Αρσεναλ και μαζί με τους άλλους συμπάικτες του σήκωσε το 14Κύπελλο της Αρσεναλ. Νίκησαν με ανατροπή την Τσέλσι,η οποία έχασε γιατί έχει βάλει στη μηχανή της την επιτομή του “ανόητου τραμπούκου”,δηλαδή τον κροάτη Κοβατσιτς.

Κόφτης σαν τσεκούρι,χρήσιμος σαν κούτσουρο,ευφυής σαν …αγέννητος περιέφερε το αρκετά εύσωμο κορμί του στον αγωνιστικό χώρο και φαινόταν ότι στόχευε πόδια και αν πετύχαινε και τη μπάλλα ακόμα καλύτερα.Μετά τις αρχικές παρατηρήσεις,έπεσαν κάρτες και άφησε την Τσέλσι με20 παίκτες για το μεγαλύτερο διάστημα του β ημιχρόνου και ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Ο Σωκράτης που φεύγει απο την Αρσεναλ,λόγω νεώτερων που θα προωθηθούν δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα και πάντως μέχρι το 20 λετπό η Τσέλσι είχε πατήσει κάτω την Αρσεναλ.Το γκολ στο 5ο λεπτό  Αμερικανός Πούλισιτς μεσα απο την περιοχή στην οποία χόρευε η Τσέλσι.

Μετά το 30 η Αρσεναλ και ισορρόπησε και πήρε τα ηνία,ακυρώθηκε ωραίο γκολ του Πέπε για οφσάϊντ στην αρχή της φάσης και ο Ομπαμεγιάγκ που έγινε ο ταχύτερος ξένος που έβαλε ήδη 70 γκολ κέρδισε πέναλτυ σε μια επέλαση ταχύτητας και τέχνης.Ο ίδιος ισοφάρισε και στο β ημίχρονο αφού έχασε ευκαιρία για σουτ προτιμώντας ντρίπλα έκανε ξανά το ίδιο.Αυτή τη φορά χόρεψε τον στοπερ της Τσέλσι και έβαλε ένα πανέμορφο γκολ.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής Νταβίντ Λουϊζ τραματίστηκε με κράμπες στο 83,μπήκε ο Σωκράτης και το μάτς τέλειωσε με καθυστερήσεις στο 103 με κυπελλούχο την Αρσενάλ μετά πολλά χρόνια.

Στις δυο ομάδες έπαιξαν αρχικά απο δυο Αγγλοι…