Αρχική Δικαιοσυνη Ελληνες εφοπλιστές μαχαιρώνουν την Ελλάδα για πλούτη απο τη Βενεζουέλα ...

Ελληνες εφοπλιστές μαχαιρώνουν την Ελλάδα για πλούτη απο τη Βενεζουέλα ή πάνε για βραβείο ηρώων που πολεμούν τις ΗΠΑ;Ωφελείται η Ελλάδα ή η Τουρκία κύριοι;

2676

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η Ελλάδα αυτό τον καιρό βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, ως προς τις εξωτερικές σχέσεις με την Τουρκία και επίσημα οι Υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας απευθύνονται στους συμμάχους και ζητούν ενεργό συμπαράσταση και στήριξη.

Δηλαδή  στην Ευρωπαϊκή ενωση,στο ΝΑΤΟ ,στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ.

Δηλαδή απευθύνονται ουσιαστικά στις ΗΠΑ,αφού όλα τα υπάλοιπα είναι υπό τη σκιά και τον συντονισμό των ΗΠΑ.

Εδω και χρόνια ο ελληνικός λαός “εκπαιδεύεται” στα “λόμπυ” των ΗΠΑ και γνωρίζουν πια και οι ελληνικές πέτρες,όχι απλώς οι Ελληνες εισαγγελείς ότι υπήρχαν και υπάρχουν τρια βασικά λόμπυ που μας ενδιαφέρουν πολύ.Το ελληνικό,το τουρκικό και το ισραηλινό-εβραϊκό.

Το τουρκικό συνεχίζει και σήμερα απέναντι στο εβραίκό-ισραηλινό,ενώ το ελληνικό μας λένε ότι το έφαγε η “μητέρα πατρίδα” για να μπορούν να κάνουν οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας απευθείας “παιχνίδι” με τους Αμερικανούς όλων των επιπέδων.

Ισχυρή απόδειξη της δύναμης του τουρκικού λόμπυ είναι η συνεχιζόμενη ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ εμπλοκή του στρατηγού Φλυν με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο Φλυν ήταν σύμβουλος του Τράμπ και αποπέμθηκε οταν διαπιστώθηκε ότι χρηματιζόταν απο τα λόμπυ και κυρίως το τουρκικό για να λέει στο αυτί  του αμερικανού προέδρου την τελευταία λέξη υπέρ της Τουρκίας και των δικαίων της.

Επειδή ο Φλυν έπαιξε και παίζει ενεργό και βρόμικο ρόλο και εισέπραξε μεγάλες αμοιβές απο το τουρκικό λόμπυ η τουρκία πιέζει πολύ την κυβέρνηση Τραμπ και εκείνη με τη σειρά της την αμερικανική δικαιοσύνη να ρίξει στα μαλακά την υπόθεση του στρατηγού “για να διατηρηθεί η συμμαχία στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία σε υψηλό επίπεδο”

Κατα καιρούς Ελληνε ςπολιτικοί μας λένε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε “μάτια” και αυτιά στις αμερικανικές ηγεσίες και υπερήφανα μας έλεγαν για τον Τζώρτζ Στεφανόπουλο και τον Κλίντον,τους ελληνοαμερικανούς δίπλα στον Τράμπ κλπ.

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε αυτά είναι σοβαρά,είτε είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Προφανώς το σωστό είναι ότι είναι σοβαρά.Αρα η Ελλάδα ως χώρα ΚΑΙΓΕΤΑΙ κυριολεκτικά και μεταφορικά να έχει ειλικρινείς και σοβαρές  καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα τις ηγεσίες.

Να μην θεωρούν οι ΗΠΑ ότι είμαστε εχθροί τους ή ότι κλείνουμε το μάτι σε εχθρούς των ΗΠΑ να κάνουν παιχνίδια σε βάρος των ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα δεν είναι ούτε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ,ούτε της Ευρωπαϊκής ενωσης,ούτε έχει σύνορα με την Ελλάδα,ούτε καίγεται καρφί στην Ελλάδα τι συμβαίνει εκεί.

Αντίθετα καίγονται πολλά καρφιά στις ΗΠΑ για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα.Και γνωρίζουμε ότι έχουν κινητοποιήσει οι ΗΠΑ γείτονες και στρατό να επιτηρούν την τήρηση εμπάργκο στη χώρα αυτή.

Απο την άλλη πλευρά στις ΗΠΑ δυο πράγματα συμβαίνουν σε σχέση με την …Βενεζουέλα του Μαδούρο.

Είτε πράγματι βρίσκονται σε σκληρή διαμάχη και πολεμική ατμόσφαιρα,είτε είναι παραμύθια όσα δημόσια λέγονται και γίνονται.

Προφανώς είναι σε διαμάχη τόσο σοβαρή,όσο δείχνει η σχεδόν πολεμική σχέση της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τα γύρω κράτη, τα οποία συντονίστηκαν με τι ΗΠΑ και δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό στον Μαδούρο.

Πριν μερικές ημέρες ,την ώρα που Ελληνες πολιτικοί(Δένδιας,Παναγιωτόπουλος)και ο πρωθυπουργός μας έλεγαν ότι ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ τις ΗΠΑ να στηρίξουν το διεθνές δίκαιο και την Ελλάδα που έχει δίκαιο, έναντι της επιθετικής,πολεμοχαρούς Τουρκίας οι ΗΠΑ ανακοίνωναν έναν μακρύ κατάλογο προσώπων και εταιρειών που βοηθούαν το καθεστώς Μαδούρο και πολεμούσαν στην πράξη το εμπάργκο των ΗΠΑ,δηλαδή πολεμούσαν τις ΗΠΑ.

Ποιός είναι ο κατάλογος αυτός και τα πρόσωπα;

Αντιγράφουμε απο σάϊτ που σχετίζεται άμεσα με την Ελλη Στάη:

“Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα τάνκερ ανήκουν σε γνωστές οικογένειες Ελλήνωνεφοπλιστών. Οι εταιρείες είναι οι Afranav Maritime Ltd με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, Adamant Maritime Ltd και Sanibel Shiptrade Ltd, καθώς και τη Seacomber Ltd με έδρα την Ελλάδα.

Ποια είναι τα πλοία και οι εφοπλιστές:

Athens Voyager: Σύμφωνα με το OFAC, ο ιδιοκτήτης είναι η Afranav Maritime με έδρα τα νησιά Μάρσαλ και το διαχειρίζεται εμπορικά η Chemnav Shipmanagement πίσω από την οποία βρίσκεται ο Π. Κορώνης.
Chios 1: Ιδιοκτήτης είναι η ελληνική Seacomber Ltd. Και το διαχειρίζεται εμπορικά η Dynacom Tankers του Γιώργου Προκοπίου.
Seahero: Ιδιοκτήτης είναι η εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ Adamant Maritime και το διαχειρίζεται εμπορικά η Thenamaris, σύμφωνα με την πλατφόρμα Signal Ocean. Ο ιδρυτής της Signal Ocean είναι ο Ιωάννης Μαρτίνος, αδελφός του Νίκου Μαρτίνου που είναι CEO της Thenamaris.
Voyager 1: Καταγεγραμμένος ιδιοκτήτης η Sanibel Shiptrade με έδρα επίσης τα νησιά Μάρσαλ, το οποίο διαχειρίζεται εμπορικά η NGM Energy του Ν. Μουνδρέα.”

Ο τελευταίος που αναφέρεται προφανώς είναι ο ίδιος Ν.Μουνδρέας που εμφανίστηκε ως ο …πέμπτος σύζυγος της δημοσιογράφου και με αυτό δεδομένο θεωρούμε τον κατάλογο έγκυρο.

Με δεδομένα δε όλα τα προαναφερόμενα τρεις είναι οι εκδοχές:

1.Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε εμπάργκο,ούτε κάτι σοβαρό μεταξύ ΗΠΑ-Βενεζουέλας,άρα δεκάρα δεν δίνουν οι ΗΠΑ για το ποιοί εφοπλιστές τροφοδοτούν την Βενεζουέλα με πετρέλαιο.

2.αυτοί οι Ελληνες εφοπλιστές,προσφέρουν στην πατρίδα τους την Ελλάδα σπουδαίες και ηρωϊκές υπηρεσίες και σπάνε υπαρκτό εμπάργκο κόντρα στις ΗΠΑ και πρέπει να τιμηθούν ως πρόσωπα που παράλληλα με τα τεράστια κέρδη τους προσφέρουν στην πατρίδα θετικές υπηρεσίες.

3.αυτοί οι Ελληνες εφοπλιστές με αντάλλαγμα τεράστια κέρδη απο εμπάργκο θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο τα ελληνικά συμφέροντα αν οι ΗΠΑ εξαγριωθούν.προφανώς θα είναι τα πράγματα ακόμα χειρότερα,αν στον μακρύ κατάλογο κάποιος είναι και “ανθρωπος των υπηρεσιών των ΗΠΑ” και δώσει άσχημες πληροφορίες για τις σχέσεις εφοπλιστών με την ελληνική διαπλεκόμενη εξουσία.

Εχει η χώρα μας πικρές εμπειρίες στον τομέα από την εποχή του Ωνάση.

Η οικογένεια του εφοπλιστή σε ελάχιστο χρόνο χάθηκε απο τη ζωή,όταν εφοπλιστής θεωρώντας ότι Χούντα και ΗΠΑ είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς ,μπορούσε να προκαλέσει τις ΗΠΑ με γάμο με την Τζάκι Κένεντι.

Οι ΗΠΑ όμως είναι υπερδύναμη με πολύ πιο περίπλοκη εξουσιαστική ελιτ και αυτό το διαπίστωσε πικρά και η αμερικανοκίνητη Χούντα και η πανίσχυρη εφοπλιστική οικογένεια.

Στη νεότερη ιστορία οι εμπειρίες απο τα κόλπα ελλήνων επιχειρηματιών στη Σερβία και στα Σκόπια ήταν ακόμα πιο έντονες.Ακόμα πληρώνει η Ελλάδα αυτά τα κόλπα στη σκιά της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν εννοούμε ότι ακόμα δεν βρήκαμε ποιός και γιατί έκαψε ολοσχερώς την “σερβική” Μονή στο Αγιο Όρος…

Στην περίπτωση των Ελλήνων εφοπλιστών στη Βενεζουέλα καίριο και κύριο ρόλο έχει η τράπεζα  EUROBANK ως χρηματοδότης των πλοίων.

Αν είναι όλα νόμιμα στη χρηματοδότηση αυτή τότε και η τράπεζα και η αρμόδια Διευθύντριά της κ.Μαρ πρέπει να λάβουν βραβείο καλών υπηρεσιών προς την Ελλάδα.Αν δεν είναι νόμιμα και θέτουν σε κίνδυνο εθνικά μας συμφέροντα και η τράπεζα πρέπει να έχει συνέπειες.

Πως θα διαπιστωθούν ολα αυτά;

Μα η τράπεζα και οι εφοπλιστές έχουν συνάψει συμβάσεις.Αν οι συμβάσεις τηρούνται ,τότε όλα είναι νόμιμα.Αν υπάρχει όρος που δεν τηρείται προφανώς δεν είναι.

Κύριοι Υπουργοί όλα καλά;Να κοιμόμαστε ήσυχοι ονειρευόμενοι ημέρες δόξας και επιτυχιών της Ελλάδας διεθνώς και στο Αιγαίο;

ΥΓ.Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με τις “μπριγάδες”,δηλαδή του εθελοντές εργάτες που πήγαιναν από την Ελλάδα στην Κούβα για να βοηθήσουν στη συλλογή του καφέ.

Ηταν ακίνδυνο για τις ΗΠΑ,πόσο μάλλον καθώς ανάμεσά στους “μπριγαδιστές” οι ΗΠΑ είχαν βάλει και δικούς τους για συλλογή πληροφοριών…