Αρχική Διεθνη Ελληνικό “χέρι” στηρίζει τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ!

Ελληνικό “χέρι” στηρίζει τη διαδικασία καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ!

2089

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο πρόεδρος Τράμπ πάει “ολοσούμπιτος” για την διαδικασία καθαίρεσης για το σκάνδαλο λήψης βοήθειας απο τη Ρωσία,προκειμένου να γίνει εκείνος πρόεδρος και όχι η Χίλαρυ Κλίντον.

Η Πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κίνησε την διαδικασία έρευνας και αυτή την διαδικασία θα την στηρίξουν ,όπως ήδη ανακοίνωσαν,και δυο υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο γενικός επιθεωρητής των υπηρεσιών πληροφοριών Μάικλ Άτκινσον αναφέρει πως του κατατέθηκε μια καταγγελία από έναν «αξιόπιστο» μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, μέλος και ο ίδιος μιας υπηρεσίας πληροφοριών, την οποία ο Άτκινσον έκρινε «αξιόπιστη και ανησυχητική», ώστε να τη θεωρήσει «κατεπείγουσα» και να ενημερώσει το Κογκρέσο. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζόζεφ Μαγκουάιρ δεν καταθέτουν αντίγραφο της αναφοράς στο Κογκρέσο.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ τότε διερευνούν αυτόν τον μυστηριώδη μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο ίδιος ανησυχούσε, μεταξύ άλλων, για το περιεχόμενο μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έγινε στις 25 Ιουλίου.

Έπειτα από πολλές διαρροές, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάζεται την Κυριακή να παραδεχθεί ότι μίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, Χάντερ. Ο τελευταίος εργαζόταν για έναν ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο «δεν είχε κάτι μεμπτό» και δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενό της.

Πάγωμα αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Μερικές μέρες πριν από την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Ζελένσκι, ο Τραμπ διατάζει το πάγωμα στρατιωτικής βοήθειας ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, η οποία τελικά αποδεσμεύτηκε, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Κρίνοντας από αυτήν την ανησυχητική «ακολουθία», η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών υποπτεύεται ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε τα χρήματα της στρατιωτικής βοήθειας για να πιέσει τον Ζελένσκι να ξεκινήσει μια έρευνα διαφθοράς εις βάρος του Τζο Μπάιντεν και του γιου του.

«Δεν άσκησα καμία πίεση στην Ουκρανία», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο οποίος υποστήριξε ότι πάγωσε τη στρατιωτική βοήθεια για να ενθαρρύνει άλλες δυτικές χώρες να συμβάλουν στον στρατιωτικό προϋπολογισμό για την Ουκρανία.

Παραπομπή

Επί μήνες, η αριστερή πτέρυγα του Κογκρέσου ζητούσε την έναρξη διαδικασίας παραπομπής κατά του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως λόγω της πίεσης των ερευνών για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι νέες κατηγορίες έφεραν μεγάλη μερίδα μετριοπαθών βουλευτών προς το μέρος των βουλευτών αυτών.

Αργά χθες, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, για καιρό διστακτική για μια διαδικασία παραπομπής, ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη έρευνας με το ερώτημα της παραπομπής Τραμπ.

Λίγο πριν από τη χθεσινή ανακοίνωση της Πελόζι, ο Τραμπ λέει πως μια πιθανή διαδικασία παραπομπής του μπορεί να έχει από εκλογική σκοπιά μια θετική επίδραση για τον ίδιο. «Λένε ότι θα είναι καλό για μένα στις εκλογές» επισημαίνει.

Η αντεπίθεση

Έτοιμος να παλέψει για να αντιστρέψει το κλίμα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι ο Τζο Μπάιντεν και ο γιος του είναι «διεφθαρμένοι», ότι οι δραστηριότητές τους στην Ουκρανία είναι «σκανδαλώδεις».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι ζήτησε την απόλυση ενός Ουκρανού εισαγγελέα, προκειμένου να προστατεύσει τις υποθέσεις του γιου του.

Δικηγόρος και επενδυτής, ο Χάντερ Μπάιντεν διετέλεσε από το 2014 έως το 2019 μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Burisma. Αυτή η εταιρεία ήταν κάποτε στο στόχαστρο μιας έρευνας διαφθοράς, αλλά ο Χάντερ Μπάιντεν δεν κατηγορήθηκε ποτέ δημόσια.

Όσο για τον πατέρα του, ως αντιπρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε όντως το 2015 την απόλυση του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Τσόκιν και χρησιμοποίησε οικονομικές απειλές για την αποπομπή του.

Αλλά αυτές οι εκκλήσεις του ήταν μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας, συγκεκριμένα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να απολυθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος κατηγορείτο για υπόθαλψη διαφθοράς στη χώρα του και για υπονόμευση των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν μετά το 2014.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαιώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί ποτέ για τις οικονομικές υποθέσεις του γιου του στο εξωτερικό. Για αυτόν, ο Ντόναλντ Τραμπ «έκανε κατάχρηση της εξουσίας του», επειδή «αισθάνεται ότι απειλείται».

Αυτό που πρέπει να σημιεωθεί είναι ότι οι ΗΠΑ βοηθούσαν την Ουκρανία και αυτό εξόργιζε τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν.

Η πράξη του Τράμπ να ανάψει φωτιές στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ουκρανία βοηθά τον Πούτον και τη Ρωσία,άρα τροφοδοτεί τις πληροφορίες ότι ο Τράμπ με διάφορα προσχήματα ανταποδίδει την βοήθεια στη Ρωσία.

 

Τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να γράψουν το όνομα “Παπαδόπουλος” .Είναι ο ελληνικής καταγωγής και αμερικανός ψηφοφόρος σύμβουλος του προέδρου Τράμπ στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο.Ανήκε σε ένα ευρύ κύκλο Ελληνοαμερικανών που έφτασαν να πάρουν και τη θέση του προσωπάρχη του λευκού Οίκου.Αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ,προσωπάρχης,το φθινόπωρο του 2016 διορίσθηκε ο Ρέϊνς Πρίμπους ,ορθόδοξος στο θρήσκευμα και με καταγωγή απο τη μητέρα απο το Πλωμάρι Λέσβου.

Ο Πρίμπους ήρθε στην Ελλάδα και μαζί με τον κύκλο των άλλων ελληνοαμερικανών ανέπτυξαν δίκτυο στη χώρα μας και στην τότε ελληνική κυβέρνηση.

Λέγεται ότι μέσω αυτού του δικτύου (που υπήρχε ΠΡΙΝ γίνει πρόεδρος ο Τράμπ για τουκλάχιστον δυο χρόνια…) πηγαινοέρχονταν πληροφορίες απο και προς την Ρωσία με τελικό χρήστη τον Ντόναλντ Τράμπ.

Λέγεται ότι πολιτικός στην Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο και ήδη τέθηκε στο περιθώριο,ακριβώς για το ρόλο που είχε στη γέφυρα μεταξύ Τράμπ και Πούτιν.

Την γέφυρα αυτή αποκάλυψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο καλύτερος πράκτορας που είχε τα τελευταία 30 χρόνια η CΙΑ και ήταν μέσα στο Κρεμλίνο,άμεσος βοηθός του προέδρου Πούτιν και του επι χρόνια πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ…

Ο πράκτορας αυτός “εδωσε” και το ρόλο του ελληνικού βραχίονα στο σκάνδαλο αυτό.Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πιεστικά τον βραχίονα να βάλει υπογραφές σε κρίσιμα θέματα και στην συνέχεια τον “έκαψαν” με αποκαλύψεις ,χωρίς ο Τράμπ να μπορεί να ξεμυτίσει και να υποστηρίξει τον βραχίονα αυτό για να μην αποκαλυφθεί.

Πριν λίγο καιρό η CIA  οργάνωσε μυθιστορηματική απόδραση του πράκτορα αυτού μέσω του Μαυροβουνίου.Απο εκεί με θαλαμηγό της Υπηρεσίας μεταφέρθηκε στην Ιταλία και με ειδική πτήση στις ΗΠΑ με την οικογένειά του,όπου άλλαξε όνομα.Κάποιοι απο το αντίπαλο δίκτυο όμως το αποκάλυψαν με αποτέλεσμα να βρισκεται σήμερα σε κίνδυνο και να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η “εκδίκηση” απο πλευράς Ρωσίας και Πούτιν.

Με την διαδικασία έρευνας σε βάρος του Τράμπ αυτά θα έχουν έντονη δημοσιότητα…

Στα πλαίσια της έρευνας αυτής ακυρώθηκαν τα μητιγκ του Τράμπ με ξένους ηγέτες στη Νέα Υόρκη και ανάμεσά τους και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Επίσημ δηλώνεται ότι προσπαθούν να βρουν ώρες στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος που πάει για καθαίρεση με τέτοια μάλιστα αιτία και με “ελληνικό χέρι¨στην υπόθεση.

Ενοούμε ότι ο Παπαδόπουλος και ο μάλλον και ο Πρίνμπους συνεργάζονται με την CIA για να αποκαλυφθεί η διάβρωση του επιτελείου Τράμπ απο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και θα βάλουν αποφασιστικά “χέρι” και “πλάτη” στη διαδικασία καθαίρεσης.