Αρχική Δικαιοσυνη Εμείς πληρώσαμε Κυριάκο μια βαριά δίκη που έχασε ο Γεραπετρίτης στην Επιτροπή...

Εμείς πληρώσαμε Κυριάκο μια βαριά δίκη που έχασε ο Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.Ντροπή η επιλογή σου!

2146

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H “Αυγή” ειναι μια εξαίρετη αλλά καθαρή κομματική εφημερίδα.Ούτε με έρευνες ασχολείται,ούτε με κοινωνικά θέματα,ούτε με σκάνδαλα ονομαστικά και προσδιορισμένα.Οπως όλες οι κομματικές εφημερίδες.Οπως τα “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ” τα οποία πήραμε εμείς και τα κάναμε ερευνητικό έντυπο και προκαλέσαμε την οργή του Γεωργίου Ράλλη και του Κ.Μητσοτάκη που μας είπαν τα κομματικά έντυπα είναι “να παράγουν σκέψεις πολιτικής και όχι να κάνουν έρευνες”.

Αποψή τους,απόλυτα σεβαστή,αλλά εμείς ακολουθήσαμε το δρόμο μας και οι έρευνε ςπου κάναμε απο τότε(2002 ήταν έντονες για τον Ερυθρό Σταυρό,για το Γηροκομείο Αθηνών,για την Επιτροπή Ανταγωνισμού που είχε στήσει ο…Ακης Τσοχατζόπουλος για να “πατάξει την διαφθορά και να πολεμήσει τα καρτέλ”.

Η Επιτροπή αυτή έχει να επιδείξει έναν “άθλο” αυτά τα χρόνια.

Τσάκισε τον Γιώργο Φλωρά, ο οποίος άρχισε να πολεμά τα καρτέλ με επίσημα έγγραφα απο το 2003 γιατί το καρτέλ βιβλίου με πανίσχυρους εφοπλιστές και πολιτικούς πίσω του δημιουργούσε μονοπώλια.

Τα κομματικά έντυπα δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τέτοια θέματα παρά μόνο στη βάση “οι νόμοι πρέπει να τηρούνται,καρτέλ να μην υπάρχουν,παρανομές να μην γίνονται,άνθρωποι να μην αδικούνται” και άλλα παρόμοια άρρητ΄αθέμιτα ,κουκιά μαγειρεμένα.

Στον “άθλο” της επιτροπής αυτής περιλμβάνεται η πτυχή ότι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ αμετάκλητα για αδικίες σε βάρος του Γ.Φλωρά και πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο ένα ποσό αποκατάστασης που είναι μεν τεράστιο για τα συνήθη μεγέθη(κοτνά στο εκατομ ευρώ με τους τόκους)αλλά μικρό για το μέγεθος της ζημιάς που έκαναν.

Τότε στην Επιτροπή ήταν στελέχη που και σήμερα είναι στον στενό πυρήνα(πολιτικό η συγγενικό) του Κυριάκου Μητσοτάκη.Πρόεδρός της ήταν ο κ.Κυριτσάκης,πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και “διόσκουρος” στον συνδικαλισμο  της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων(προεδρείο)με τον σήμερα κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αρχιδικαστή Μπάμπη Αθανασίου.Εκεί διακρίθηκαν δικηγόροι όπως  οι Τζουανάτος-Γεραπετρίτης κλπ ,οι οποίοι είναι και καθηγητές ΚΡΑΤΙΚΩΝ Πανεπιστημίων και δάσκαλοι στις σχολές Δικαστών.Ο κ.Γεραπετρίτης ήταν ο δικηγόρος που παρέστη για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού εναντίον του Φλωρά στα δικαστήρια.Παρότι Δάσκαλος στην Σχολή δικαστών συνετρίβη στα δικαστήρια η Επιτροπή και ο ίδιος,διότι ΔΕΝ είχε δίκιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παρένθεση:Αν ρωτήσετε πως τα προλαβαίνουν όλα αυτά αυτού του είδους οι δικηγόροι,καθηγητές και δάσκαλοι προσθέστε και το δικό μας ερώτημα και αίτημα ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΊ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η δικηγορία σε καθηγητές ΚΡΑΤΙΚΩΝ Πανπιεστημίων και με ακόμα μεγαλύτερο ρόπαλο σε καθηγητές ΣΧΟΛΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.

Μάρτυρας στην υπόθεση εναντίον του Γ.Φλωρά ήταν και ο κ.Γ.Μυλωνάκης,τότε στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ,Σύμβουλος στενός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ.Κυριτσάκης κατάγεται απο τα Χανιά και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε κυβέρνηση τον κράτησε πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι να λήξει η θητεία του με την σύμφωνη γνώμη της μετέπειτα και πρωθυπουργού(μεταβατική) και συμβούλου του πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου!!!

Μόλις έγινε κυβέρνηση ο Κυριάκος έγινε υπερυπουργός ο …Γεραπετρίτης!!!Και γραμματέας της Βουλής ο Μυλωνάκης.

Και το πρώτο θέμα με το οποίο καταπιάστηκαν στα πλαίσια του Επιτελικού Κράτους ήταν να γίνει τροπολογία να φύγει η Θάνου απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ουσιαστικά επιβραβεύτηκαν απο τον Κυριάκο για τον “άθλο” ,την καταδίκη δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού,με στελέχη τα προαναφερόμενα και δικηγόρο τον προαναφερόμενο!!!

Και ακούγαμε τον Γεραπετρίτη να μιλάει προχθές στη Βουλή με το “εμείς” (σ.σ. η Νεα Δημοκρατία) ως να ήταν στέλεχος απο πάντα της Νέας Δημοκρατίας.τι και αν ήταν δάσκαλος στην Σχολή Δικαστών..Ασ έβαζαν εκεί και τα άλλα κόμματα τέτοιους ανεξάρτητους.Διότι ,φυσικά ,δεν μας περνάει απο το μυαλό ότι δεν έκανε μαθήματα ανεξάρτητα στη Σχολή Δικαστών…

Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά …παιδικού επιπέδου.Είναι η συνέχεια της δημοσιογραφίας που κάνει η “Αυγή”.Εντιμότατη μεν,αλλά καμία σχέση με έρευνες,συγκρούσεις,,αποκαλύψεις,σεισμούς και καταποντισμούς που χρειάζονται σε ένα τέτοιο κράτος.Την ΕΡΤ την κυρίευσε αυτή η αντίληψη περι δημοσιογραφίας αυτά τα χρόνια γιαυτό η κοινή γνώμη δεν γνώριζε μέχρι χθες σχεδόν τίποτα περι όλων αυτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Καθότι τα ιδιωτικά κανάλια “μούγκα” αφού κι αυτά θα έπρεπε να εξατασθούν για καρτέλ κλπ και χρωστούν μεγάλες χάρες…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε μεν να βάψει αυγά στην εξουσία,αλλά αγνόησε στην πράξη το  ότι με…βαφές κομματικές δεν βάφονται αυγά.Γιαυτό και όσοι ζήτησαν και πήραν κατ αρχήν εγκρίσεις για ερευνητικές εκπομπές αυτής της κατηγορίας έμειναν,όπως εμείς,με τις εγκρίσεις στο χέρι…

Θα μπορούσαμε να σπεύσουμε στη νέα Εξουσία,γύρω απο την οποία υπάρχουν και πανέντιμοι άνθρωποι και φίλοι μας κλπ

Φυσικά μακριά απο μας αυτά,όπως και επι ΣΥΡΙΖΑ ,όταν βλέπαμε κάθε μέρα στελέχη της “ΑΥΓΗΣ” στην κρατική τηλεόραση,αλλά το τι ακούσατε ή είδατε περι των υποθέσεων διαφθοράς σκεφτείτε το…

Κάποιος απο τους παλαιούς της Νέας Δημοκρατίας που δνε έγινε καν υπουργός,μας είπε ότι η λογική του Κυριάκου είναι καταλάβει άμεσα αυτές τις πρώτες ημέρες όλους τους νευραλγικούς τομείς διότι σε 6-7 μήνες θα είναι αργά…

Ο Πάυλος Πολλάκης ευτυχώς εξελέγη.Διότι χρειάζεται όσο λίγοι σε αυτή τη Βουλή.

Ιδού τι είπε χθες για τα θέματα αυτά και ψάξτε ,αλλού να βρείτε ποιός άλλος είπε κάτι ,ποιός το μετέδωσε και τα τοιαύτα…

Πολλακης:

«Η τοποθέτηση του κ. Τζαβάρα είναι υποκριτική. Θα έλεγα ότι έχετε δίκιο αν είχατε αυτές τις ενστάσεις στον ορισμό και του προηγούμενου προέδρου της Επιτροπής. Θα έλεγα ότι έχετε δίκιο αν αυτές τις ενστάσεις τις είχατε και με την επιλογή της αναδρομικότητας για το σύζυγο της κας Κεραμέως (σ.σ. Δ. Λουκάς) που ήταν μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όταν καταθέσαμε την τροπολογία το 2016 μόνο επανάσταση που δεν κάνατε εδώ μέσα, να πέσουν τα μπετά και τα ταβάνια, που είπαμε ότι δεν πρέπει να έχει συγγενική σχέση με υπουργό. Εμείς το σεβαστήκαμε, βάλαμε μεταβατική διάταξη και ολοκλήρωσε τη θητεία του. Έτσι δεν είναι;

Ο κ. Κυριτσάκης είχε διευθυντή του τον κ. Μυλωνάκη, ο οποίος την ίδια στιγμή ήταν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό δεν είναι σχέση; Μην πέφτουμε από τον ουρανό…».

Το επικείμενο «ξήλωμα» της Β. Θάνου από ένα κομμάτι της ΝΔ έχει να κάνει με μια απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία δεν… έβγαινε τρία χρόνια. Η απόφαση έχει να κάνει με το πρακτορείο διανομής Τύπου, “Άργος”, του κ. Μαρινάκη. Τι γελάτε; Εδώ είναι το θέμα. Να λέμε αλήθειες δεν θέλετε;Μην τρέχουμε σε φιλοσόφους του παρελθόντος, να μιλήσουμε για τους εφοπλιστές του παρόντος…”

Στη Βουλή μίλησαν και για τον…Ρασπούτιν.

Περι αυτού …προσεχώς!