Αρχική Θέμα Εξέλιξη σοκ!Ελληνογερμανικός πόλεμος για 575 δις ευρώ!-Με λίστες μιζαδόρων και Χριστοφοράκους μας...

Εξέλιξη σοκ!Ελληνογερμανικός πόλεμος για 575 δις ευρώ!-Με λίστες μιζαδόρων και Χριστοφοράκους μας ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ οι Γερμανοί!

2140

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

“Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες είναι οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές,αφαιρέσεις περιουσιών και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει σε νομικό και πολιτικό επίπεδο για να καταβληθούν αυτές οι οφειλές.Εχουμε στο πλευρό μας και το ίδιο το Κοινοβούλιο της Γερμανίας ,το οποίο ζήτησε απο τη Γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων”

Αυτά δήλωσε σήμερα απο τα Καλάβρυτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και ήταν η πρώτη φορά που Ελληνας αξιωματούχος αναφέρεται με τόσο υψηλούς τόνους και με ευθεία αναφορά σε προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης για το θέμα αυτό.

Χαρακτηρίζοντας την θέση αυτή που εξέφρασε στα Καλάβρυτα εθνικώς αδιαπραγμάτευτη ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η θέση αυτή είναι κυριολεκτικώς εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη. Πολλώ μάλλον όταν την θέση αυτή ενισχύει, πλέον, καταλυτικώς η πρόσφατη γνωμοδότηση (2019) της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag), η οποία αφενός αναγνωρίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης ή παραγραφής των αξιώσεων αυτών και, αφετέρου, προτρέπει, «expressis verbis», την γερμανική πλευρά ν’ αποδεχθεί την προσφυγή Ελλάδας και Γερμανίας στο αρμόδιο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Ποιό είναι το ύψος αυτών των αποζημιώσεων;

Οι Γάλλοι δια του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης(Ντελπλά) προσδιόρισαν το συνολικό ποσό στα 576 δις ευρώ!

Ποσό τόσο αστρονομικά υψηλό,ώστε αν ζητηθεί σε όλο το ύψος του είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει διπλωματικό και οικονομικό πόλεμο με τη Γερμανική Κυβέρνηση,αφού η Ελλάδα εμφανίζεται γονατισμένη για χρέος 300 δις ευρώ.

Με αυτό το ποσό όχι μόνο δεν θα έχει χρέος,αλλά θα δανείζει κιόλας τόσο μεγάλα ποσά ,ώστε με αυτά μπορεί να θωρακίσει το καλύτερο κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη.

Ενα κράτος όπως τα σκανδιναυικά που θα καταβάλει πλήρεις αποδοχές,περίθαλψη,σχολεία και σταθμούς σε μονογονεϊκές οικογένειες,σε ηλικιωμένους  κλπ

Σύμφωνα με ιταλούς εμπειρογνώμονες η Γερμανία οφείλει άνω των 350 δις στην Ελλάδα,χωρίς να υπολογίζονται επι μέρους οφειλές.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και το 50% του ποσού που υπολογίζουν οι γάλλοι και άρα κάτω και από αυτό που υπολογίζουν οι Ιταλοί να καταβάλει η Γερμανία όχι μόνο θα πάψει ο Σόϊμπλέ να κουνά το δάχτυλο του νοικοκύρη,αλλά η Ελλάδα θα γίνει μια απόλυτα σταθερά καλή οικονομία με μέγιστες κοινωνικές παροχές.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε με απόλυτη σαφήνεια στην επικείμενη προσφυγή της Ελλάδας σε νομικά μέτρα,αν τελικά επιμείνουν στην άρνηση οι γερμανικές κυβερνήσεις.

Ο κ.Παυλόπουλος έκανε σαφή αναφορά στο δικαστήριο της Χάγης,ως το πιθανότερο στο οποίο θα προσφύγει η Ελλάδα.

Είπε συγκεριμένα μεταξύ άλλων:

«Έχουμε, επανειλημμένως, τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας, από τις οποίες ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουμε παραιτηθεί, είναι πάντα νομικώς ενεργές -πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες».

“…Και ο κοινός μας ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός, ως μέρος του εν γένει κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού που συντίθεται από τις διατάξεις, αλλά και από τις θεμελιώδεις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας, επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο δικαστικό forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου, εν προκειμένω, διεθνούς δικαίου»…

…«Έχω χρέος να τονίσω ότι η προαναφερόμενη άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης, αγνοώντας όλα τα κατά τ’ ανωτέρω, πλήρως τεκμηριωμένα, νομικά επιχειρήματα, εμφανίζεται παντελώς αναιτιολόγητη, δοθέντος ότι έρχεται σε αντίθεση και προς την ευρωπαϊκή και την διεθνή νομιμότητα. Διευκρινίζουμε, ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται την άρνηση αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι θα επανέλθει εν προκειμένω, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έκταση και έμφαση στα νομικά -και όχι μόνο- επιχειρήματά της»

Τι μπορεί να κάνει η Γερμανία;

Σε νομικό επίπεδο ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!Διότι είναι τόσο φασιστική η συμπεριφορά και των μεταπολεμικών κυβερνήσεων,ώστε δεν αναγνώρισαν και δεν έδωσαν ούτε ευρώ για το ΔΑΝΕΙΟ που έλαβαν με συμβάσεις υπογραμμένες και με ρητές αναφορές σε αποπληρωμή τους.

Το δάνειο το έλαβαν με την απειλή των όπλων του φασιστικού χιτλερικού καθεστώτος,όταν κατέλαβαν το 1941 την Ελλάδα και με ατα χρήματα αυτά συντηρούσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα και στην Αφρική.

Πρακτικά η Γερμανία εδώ και δεκαετίες ανέπτυξε ευρύτατο σύστημα ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ Ελλήνων ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΜΜΕ και (μεμονωμένα) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και έτσι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν προωθούσε το αίτημα αποζημιώσεων,καταβολών των οφειλών.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι Χριστοφοράκος Καραβέλας κατέφυγαν στην Γερμανία για να κρυφτούν και να μην εκτελθούν οι ποινές για την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι οτι καταδικάστηκε προ ημερών και ο φον Πύρερ σε 15 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ.Είναι και σήμερα εκ δεξιών της Μέρκελ και προσωπική επιλογή-φίλος του Σόϊμπλε.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να διαχειριστεί την εκτέλεση των ποινών,άρα εντάλματα σύλληψης προς την γερμανική κυβέρνηση.

Για να εμποδίσει αυτή την πορεία εδώ και χρόνια η Γερμανία έβαζε “στο χέρι” κουρφαίους υπουργούς.Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι λαδοτήρι της ΖΗΜΕΝΣ διέμενε σε βίλα κορυφαίου Ελληνα υπουργού με ενοίκιο τόσο υψηλό,όσος δεν είναι ο μισθός του…προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,ούτε οι οικονομικές συναλλαγές με την οικογένεια άλλου υπουργού.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι οι Γερμανοί προώθησαν και τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα του σημερινού Υπουργού και αρχηγού Κόμματος Μπόργιανς,στην οποία υπάρχουν τα ονόματα Ελλήνων πολιτικών,ΜΜΕ.δημοσιογράφων και ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ τόσο ώστε να χρησιμοποιούν την μέθοδο “Μουγκαφόν” απέναντι στις γερμανικές οφειλές κλπ

Με αυτή τη μέθοδο η Γερμανία έφτασε ως σήμερα,αλλά φαίνεται ότι η στάση της Ελλάδας μεταβάλλεται και αυτό υπογραμμίζει η κάθετη ,άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλου.

Αμέως μετά τις δηλώσεις Παυλόπουλου,η κρατική τηλεόραση σημείωσε με νόημα ότι ο κ.Παυλόπουλος είναι ΠΡΩΤΟΣ στις επιλογές των Ελλήνων πολιτών για τη διατήρηση της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.