Αρχική Θέμα ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΙΝΑ: Ο στρατός των ΗΠΑ μας έφερε τον κορονοϊό!Απίστευτα δημόσια υπονοούμενα...

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΙΝΑ: Ο στρατός των ΗΠΑ μας έφερε τον κορονοϊό!Απίστευτα δημόσια υπονοούμενα για βιολογικό πόλεμο με στόχο την Οικονομία!

1900

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αυτό μας έλειπε με την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού και τα έως τώρα σενάρια στη ζώνη του λυκόφωτος για ενδεχόμενο “βιολογικού πολέμου”…

ΟΙ ΗΠΑ και η Κίνα ξεκίνησαν επίσημο πόλεμο για …βιολογικό πόλεμο με τον κορονοϊό.

Παραλείπουν βέβαια το “βιολογικός”  προς το παρόν και μένουν στο ποιός εισήγαγε τον κορονοϊό στην Κίνα.

Ο Κινέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σάο Λιτζιάν,δηλαδή πιο επίσημα δεν γίνεται,έκανε την εξής δήλωση με ανάρτησή του χθες στο twitter:

«Πότε ξεκίνησε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Ίσως να ήταν ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Γιουχάν. Να είστε διαφανείς! Δημοσιεύστε τα στοιχεία σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!», ήταν το tweet του Ζάο γραμμένο στα αγγλικά.

Ένα κεντρικό άρθρο στην επίσημη εφημερίδα China Daily σήμερα, ενέτεινε έναν πόλεμο λέξεων Πεκίνου-Ουάσινγκτον, κατηγορώντας όσους «κατακρίνουν έντονα την Κίνα».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν δήλωσε νωρίτερα  ότι η Κίνα αντέδρασε αργά στην εμφάνιση του κορωνοϊού, πιθανώς κοστίζοντας στον κόσμο δύο μήνες.

Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτόν τον διάλογο μεταξύ των δυο “αυτοκρατοριών”;

Ο Κινέζος δεν ομιλεί ,προφανώς σκοπίμως,καθαρά και η διατύπωσή του αφήνει το ενδεχόμενο πράξης βιολογικού πολέμου(“ο στρατός των ΗΠΑ ίσως έφερε την επιδημία στη Γιουχάν”) με διατύπωση ήξεις-αφίξεις.

Θα μπορεί να πει ότι την έφερε φορέας κατά λάθος,θα μπορεί να πει την έφερε εσκεμμένα για να καταστρέψει την οικονομία της Κίνας.

Πριν αρκετές μέρες διάφοροι εξέφραζαν τέτοιες εικασίες και αντιμετωπίζονταν(ακόμα και σήμερα) ως γραφικοί “συνωμοσιολόγοι” η “βαρεμένοι” που βλέπουν διάφορα σενάρια φανταστικά ως δήθεν κοντά στην πραγματικότητα.

Ο Κινέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος και όχι τυχαία κάποιος υπουργός  της Κίνας ,όταν κάνει και μάλιστα με αυτό τον τρόπο δήλωση,όπως η προαναφερόμενη,προφανώς θέλει να την επικοινωνήσει παγκοσμίως.

Και προφανώς ειναι σκόπιμα ασαφής στο τι εννοεί,ώστε αυτή να κάνει το γύρο του κόσμου και να τροφοδοτήσει ακριβώς αυτά τα σενάρια.

Είναι ικανή αυτή η υπόθεση κορονοϊού με μόλις 3,500 νεκρούς στη χώρα του 1,5 δισεκατομμυρίου κατοίκων να προκαλέσει βιολογικό πόλεμο;

Αν το σενάριο αυτό θα είχε ποτέ βάση,θα έπρεπε κανείς να δει πίσω από τον “βιολογικό πόλεμο ”  των λίγων σχετικά θυμάτων και δη σε μεγάλες ηλικίες,τις οικονομικές επιπτώσεις και να βρει ποιός ωφελείται.

Στην αρχή με όσα γίνονταν στην Κίνα και προκαλούσαν αρχικά σχόλια για τραγέλαφο με τα τραγούδια στα μπαλκόνια κάποιοι θεωρούσαν ότι θα πληγεί μόνο η Κίνα,άρακάποιοι στοχεύουν την Κίνα.

Ο Κινέζος υπουργός τώρα δίνει σάρκα και οστά στο σενάριο εμπλέκοντας τον αμερικανικό στρατό και όχι απλώς αμερικανούς πολίτες.

Τι δουλειά και πότε είχε ο αμερικανικός στρατός στη Γιουχάν;Και γιατί οι ΗΠΑ δεν μιλούν για αβάσιμες γελοιότητες;

Η οικονομική ζημία όμως τώρα εξαπλώθηκε  σε όλο τον κόσμο και πλήττονται οι πάντες και στην αμερικανιή ήπειρο και στι ςΗΠΑ και ο Ντ.Τράμπ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Προσοχή: τη χώρα και όχι μια πόλη ή μια πολιτεία.

Απαγορεύτονται στη μία χώρα πίσω από την άλλη τα ταξίδια εκτός,οι λειτουργία επιχειρήσεων εντός,άρα οικονομική καταστροφή για όλους.

Θα μπορούσε να προκαλέσει κανείς,έστω και απο κακό υπολογισμό τέτοια καταστροφή;

Η μήπως θα δούμε σε ένα χρόνο,πράγμα που συνέβη στις ΗΠΑ με την τραπεζική κρίση το 2007-2008 ,κάποιον μέσα από τις στάχτες της οικονομικής καταστροφής να βγαίνει πιο ενισχυμένος από τους άλλους;

Απλά σενάρια προφανώς και θα τα πετούσαμε στον κάλαθο,αν δεν είχε ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος  κατηγοριών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για μεταφορά του κορονοϊού από τον αμερικανικό στρατό εντός Κίνας.

Στο Ιράν απαγορεύτηκε η κυκλοφορία(μιλούν για 500 νεκρούς) και κάποιος αξιωματούχος των φρουρών της επανάστασης είπε ότι η χώρα “‘δεχθηκε επίθεση από το εξωτερικό”,’ετσι ώστε να μην έχει στραμμένη την προσοχή της στην διασφάλιση των μυστικών της.

Προφανώς μπορεί να είναι η γνωστή μπουρδολογία τέτοιων κυβερνήσεων για να δικαιολογήσουν στους υπηκόους(βλέπε Ερντογάν) γιατί ακόμα δεν έχουν γίνει κυρίαρχοι του πλανήτη…

Τα μέσα επικοινωνίας φταίνε για τέτοιες υπερβολές στη μετάδοση πανικού πολλές φορές.

Ενας λόγος παραπάνω καθώς τα θύματα δεν είναι ούτε 5.000 ως τώρα σε έναν πλανήτη 7.5 δισεκατομμυρίων.Ούτε σταγόνα στον ωκεανό,ούτε τα θύματα απο τροχαία μιας ημέρας.

Ομως οι κυβερνήσεις μαζί με το λουκέτο σε όλα,το οποίο ενισχύει τέτοια σενάρια και ας είναι απόλυτα δικαιολογημένο, μήπως θα έπρεπε να βάλουν μπροστά επιστήμονες να εξηγούν γιατί είναι αδύνατον να είναι δολιοφθορά ενός κράτους ,έστω μια ςυπερδύναμης αυτός ο χαμός;

Μέσα σε όλα και καθώς πλήττονται ως φορείς του ιού και οι πιο επώνυμοι και κορυφές της εξουσίας(πρωην γραμματέας του ΝΑΤΟ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΊ,ΥΠΟΥΡΓΟΊ,ΗΘΟΠΟΙΟΊ ΔΙΑΣΗΜΟΙ.) κάποιοι θυμίζοντας ότι και επι γερμανικής κατοχής στήθηκαν επιχειρήσεις άγριας κερδοσκοπίας στην Αθήνα,όπου άνθρωποι πέθαιναν κάθε μέρα στους δρόμους απο συνδυασμούς πείνας,γρίππης,πνευμονίας κλπ δημιουργούν μέσα επικοινωνίας ειδικά για τον κορονοϊό…

Τόσο δικαιολογημένο άλλωστε…Τα θύματα έφτασαν πια τα θύματα του καύσωνα του 1987 στην Ελλάδα…

Δεν απειλείται ,άρα,φανερά ο πλανήτης των 7,5 δις ψυχών;

Κρατήσαμε για το τέλος μια άλλη εκδοχή που μοιάζει εξαιρετικά πιθανή:

Ολη αυτή η ιστορία μπορέι να προκλήθηκε για να εμποδιστεί στη σωτηρία του πλανήτη μια κυρία που είχε κάνει τόσα πολλά γιαυτή τη σωτηρία ,ώστε να της δώσουν ύπατο αξίωμα,από το οποίο προφανώς θα τσακίσει τους καλλικάτζαρους που τροχίζουν το δέντρο που κρατάει τον πλανήτη…

Και εκείνοι προσπαθούν να την προλάβουν.

Αμ δε…