Αρχική Διεθνη Επιτέλους!Αθώος ο Εισαγγελέας Γιάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ και το φαγοπότι...

Επιτέλους!Αθώος ο Εισαγγελέας Γιάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ και το φαγοπότι των πολιτικών…

2276

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αυτό που επι ένα χρόνο φωνάζουμε γράφοντας, αναγνώρισε ως ορθό και σωστό το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας και αθώωσε ομόφωνα τον Εισαγγελέα Γιάννη Διώτη για το τεράστιο σκάνδαλο διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ.Διώτης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 10 χρόνια κάθειρξη και κινδύνευε άμεσα με εγκλεισμό στη φυλακή για ένα σκάνδαλο υπαρκτό,στο οποίο όμως δεν είχε καμία συμμετοχή πέρα απο την νομική άποψη.

Δηλαδή στο στάδιο που ο εισαγγελέας πήρε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ και ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στα χέρια του ,τον οδήγησαν στην νομική άποψη ότι δεν μπορούσε να κάνει χρήση.

Αυτό συνέβη πολλά χρόνια αργότερα απο την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης του 2010 όπου ο τότε πρωθυπουργός αποκάλυψε δημόσια σε ερώτησή μας ότι είχαν έρθει απο το εξωτερικό στοιχεία “για την λεηλασία του δημοσίου πλούτου της χώρας και την εξαγωγή του σε φορολογικούς παραδείσους”.

Σε εκείνη την ερώτηση ο κ.Παπανδρέου απάντησε ότι θα κάνει η κυβέρνηση άμεσες ενέργειες κλπ

Τρίχες κατσαρές έκανε…

Πολύ καιρό αργότερα η λίστα που μέχρι τότε την έκρυβαν επιμελώς έφτασε με απαράδεκτο για οργανωμένο κράτος τρόπο στα χέρια του Εισαγγελέα, ο οποίος υπό την πίεση της δημοσιότητας που είχε λάβει το σκάνδαλο διέταξε όσους ελέγχους μπορούσε με το δεδομένο νομικό καθεστώς.

Γιατί ήταν σκάνδαλο η υπόθεση;

Γιατί στη λίστα υπάρχουν ονόματα πολιτικών,πρώην πρωθυπουργού,εφοριακών,δημοσιογράφων,επιχειρηματιών που σιτίζονται με τεράστιες παροχές απο το κρατικό πρυτανείο,αξιωματούχων του χώρου της υγείας με τεράστια ποσά.Και αυτά έμειναν στα χέρια τους,αφού Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και όχι ο Εισαγγελέας φρόντισαν να φτιάξουν ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΛΑ προστασίας όσων λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.

Ονόματα;

1.Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης πρώην μπασκετμπολίστας Αντώνης Σαμαράς,μας δήλωσε ο ίδιος και δια του συνηγόρου του και μας παρακάλεσε να γράψουμε ότι δεν είναι αυτός ο Αντώνης Σαμαράς που εμφανίζεται κάτω απο το όνομα επιθεωρητή της Εφορίας στο σημείο που η λίστα αναφέρεται σε όσους έχουν απο ενα εκατομμυριο ευρώ και άνω.

 

Αριστερά ο Ερβέ Φαλσιανί.

2.Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε αγωγή στον Ερβέ Φαλσιανί,τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ, ο οποίος σε βιβλίο μαζί με τον Ιταλό δημοσιογράφο Αντζελο Μικούνι,έγραψαν ότι στον λογαριασμό των 550 (και άνω) εκατομμυρίων ευρώ είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου και αυτό έδωσε την δυνατότητα να εκβιαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου και να συντομευτεί η θητεία του στην πρωθυπουργία.

Την αγωγή την έχασε και στους δυο βαθμούς και υποχρεώνεται να πληρώσει και έξοδα 12.500 ευρώ στους κ.κ.Φαλσιανί και Μικούνι.Ομως δηλώνει ότι θα δικαιωθεί στον Αρειο Πάγο.

 

Ο δικηγόρος Αλεξανδρος Παπαστεργιόπουλος, με τον οποίο ο Ερβέ Φαλσιανί  κατατρόπωσε τον Παπανδρέου στα ελληνικά δικαστήρια.

3.Η συζυγος του πρώην τσάρου της Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου είναι τελικά στη λίστα Λαγκάρντ και δεν ήταν μια συνώνυμός της,όπως αρχικά υποστήριξε ο προφυλακισμένος Γιάννος.

4.Ο “νάχαμε 10 Παπασταύρους” Σταύρος Παπασταύρος ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά πλήρωσε ένα ποσό και έτσι τακτοποιήθηκε νομικά(ποτέ όμως ηθικά…)η παρουσία του στη λίστα Λαγκάρντ ,στο σημείο που αναφέρεται σε όσους έχουν άνω των 5 εκατομμ ευρώ σε κατάθεση…

Οπως γράφαμε δεν βρέθηκε να είχε κάποιο όφελος ο κ.Διώτης από την υπόθεση αυτή και ήταν όχι απλώς οξύμωρο,αλλά πέρα για πέρα άδικο να μπει και στη φυλακή γιατί χωρίς να έχει όφελος έπιασε λίγους και δεν έπιασε πολλούς απο τη λίστα Λαγκάρντ.

Η περίπτωσή του είναι η κλασσική του “εξιλαστηρίου θύματος” στον βωμό της σκοπιμότητας και στον εκβιασμό του δικαστικού σώματος.

Γιαυτό γράφαμε ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ότι θα έπρεπε να εθωωθεί ο κ.Διώτης.

Βρείτε έστω και ΕΝΑ ΜΜΕ που να έγραψε πριν τη δίκη τα παραπάνω και ότι είναι άδικη η ταλαιπωρία και ότι θα έπρεπε να αθωωθεί.Βρείτε έστω και ΕΝΑ!

Δεν γνωρίζουν την υπόθεση σε βάθος;

Φυσικά και την γνωρίζουν,αλλά στα ΜΜΕ που εργάζονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις…)ισχύει το λεγόμενο ότι “στο  σπίτι του κρεμασμένου δεν κάνουν λόγο για σχοινί” που προορίζεται έστω για αθώο…