Αρχική Αθλητικα Επιτέλους ποδόσφαιρο!Στη Γερμανία δράση,στην Ελλάδα ύπνος και χαστούκι σε υπουργό για “αθέμιτη...

Επιτέλους ποδόσφαιρο!Στη Γερμανία δράση,στην Ελλάδα ύπνος και χαστούκι σε υπουργό για “αθέμιτη πολιτική παρέμβαση”!

1398

Επιτέλους αθλητική δράση!

Το γερμανικό πρωτάθλημα άρχισε ,έστω και χωρίς θεατές και στο σετ των 5 πρώτων αγώνων υπήρξε και η συμμετοχή του Ελληνα διεθνή Σεμ.Βασιλειάδη με την Πάντερμπορν ,η οποία στο ντέρμπι των ουραγών πήρε ισοπαλία (0-0)απο την Φορτούνα Ντύσελντόρφ ,εκτός έδρας.

Η Ντόρτμουντ στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρήνου συνέτριψε με 4-0 τον …”ηρακλή”,την γνωστή Σάλκε.Το πρώτο γκολ στην μετά -κοροναϊό εποχή η νεαρός -φαινόμενο Χάαλαντ στο 29. Ο νεαρός κοστολογήθηκε για μεταγραφή στα 150 εκατομ. Σημειώνουμε ότι πέρυσι κάποιος “εξυπνος” απεσταλμένος του νορβηγού προπονητή της  Μανστεστερ Γιουνάϊτεντ Σόλσκιερ δεν τον πήρε στην ομάδα γιατί έκρινε ότι τα 10  εκατομ ήταν πολλά λεφτά…

Τα άλλα γκολ οι  Γκερέϊρο (2) και Χαζαρντ.

Στα άλλα ματς λίγα εκατοστά απο τον ώμο του Χέλερ στέρησαν στις καθυστερήσεις μεγάλη εκτός έδρας νίκη της  Φράϊμπουργκ επι της Λειψίας.Το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάϊντ και έμειναν στο 1-1 με την Λειψία να χάνει έδαφος για το πρωτάθλημα.

Η Χέρτα Βεροίνου συνέντριψε εκτός έδρας 3-0  την Χόφενχάϊμ στην οποία πια δεν παίζει ο Σταφυλίδης.

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε στις καθυστερήσεις εκτός έδρας 2-1 την Αουγκσμπουργκ.

Στην καθ ημάς Ανατολή με τόσα λίγα κρούσματα κοροναϊού γεμίζουν οι πλατείες,οι δρόμοι,οι παραλίες,αλλά δεν γίνονται αθλητικά γεγονότα,έστω και χωρίς κόσμο…

Αντίθετα μάλιστα η είδηση είναι ότι οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ρίχνουν χαστούκι σε εναν ακόμα υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.Στον αρμόδιο για τον αθλητισμό για τον οποίο υπάρχει η εξής ανακοίνωση:

Aναλυτικά η δήλωση του αξιωματούχου Χούμπελ:

«Η FIFA, η UEFA και όλοι οι διεθνείς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκαν για την απόφαση που ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αθλητικές αρχές, όσον αφορά τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους ποδοσφαιρικούς εταίρους και την αθλητική ηγεσία της χώρας, η FIFA και η UEFA παρουσίασαν ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα συνέπιπτε με τη λήξη της αποστολής τους στην Ελλάδα, ήτοι στα τέλη του Ιουλίου του 2020.

Οι επικείμενες εκλογές, σύμφωνα με όσα είχαν προκαταρκτικά συμφωνηθεί από όλους τους εταίρους, θα επέτρεπαν στους διορισμένους εμπειρογνώμονες της FIFA και της UEFA να παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την εκλογική διαδικασία και τα διαδικαστικά θέματα, πριν από την ολοκλήρωση της εντολής τους.

Η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ’ όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς και δύσκολης περιόδου που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, οι αποφάσεις ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόζονται, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης.

Η FIFA και η UEFA θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ΕΠΟ ως ομοσπονδία μέλος τους, θα συνεχίσουν δε να παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ετσι η μόνη αξιόλογη   αγωνιστική είδηση είναι η εκτίμηση ενός δικηγόρου με διεθνείς επιτυχίες ότι η κίνηση του Δημ.Γιαννακόπουλου στα “σόσιαλ μίντια” να μην ακολουθεί τον Νικ Καλάθη μάλλον δείχνει ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους…

Εχουμε ξαναγράψει ότι ο Καλάθης είναι ο καλύτερος του ΠΑΟ στα τελευταία χρόνια,αλλά κάτι σημαντικό σε κρίσιμα ματς πρόκρισης της Ευρωλίγκα δεν έκανε.

Φταίνε οι άλλοι;Πιθανόν,αλλά και να φύγει μάλλον το γεγονός ότι πεισματικά δεν μιλάει λέξη ελληνικά ,θα επηρεάσει τον κόσμο στο να τον ξεχάσει γρήγορα…Πολύ γρήγορα…

Αν πάει και στον Ολυμπιακό δεν θα βρει παραπάνω αγάπη απο τον…Σπανούλη,χειρότερα για την πράσινη εξέδρα.

Αν πάει στην ΤΣΣΚΑ ή τη Ρεάλ μάλλον θα πανηγυρίσει τίτλο που για την αξία του πρέπει να πάρει…