Αρχική Ελλαδα Επιτυχία: Διάσημος Ισραηλινός βάζει την Ελλάδα πρώτη στον κόσμο! Αλλά τα σκάνδαλα...

Επιτυχία: Διάσημος Ισραηλινός βάζει την Ελλάδα πρώτη στον κόσμο! Αλλά τα σκάνδαλα και οι Γερμανοί ξανάρχονται…

1874

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα γεγονότα:

Ο πλανήτης αντιμετωπίζει συνθήκες εγκλεισμού και λήψης εκτάκτων μέτρων λόγω απειλής της ζωής ανθρώπων απο άκρου είς άκρου.

Χθες μόνον στις ΗΠΑ σημειώθηκαν 4.500 θάνατοι απο τον κοροναϊό,δηλαδή περισσότεροι απο την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο Αμερικανικό Πεντάγωνο γεγονός που θεωρήθηκε η σημαντικότερη επίθεση κατά των ΗΠΑ μετά το Πέρλ Χάρμπορ του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Βρετανία,Γαλλία,Ισπανία,Ιταλία μετρούν περίπου 80.000 νεκρούς,δηλαδή περισσότερους από όσους τους πρώτους  μήνες μετά την έναρξη του β παγκοσμίου Πολέμλου.

Ενεός ο πλανήτης…

Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο απέσπασε τον θαυμασμό της Δύσης για την νικηφόρα αντίσταση στις  φασιστικές και ναζιστικές δυνάμεις και στο στοπ που έβαλε επί σχεδόν μισό χρόνο και  όλο το χειμώνα του 1940.

Από τότε η Ελλάδα ακούστηκε θετικά στον κόσμο ολόκληρο μόνο το 2004,ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Δεν αναφερόμαστε στον οικονομικό όλεθρο των Ολυμπιακών του 2004 και στα απανωτά σκάνδαλα ντόπιγκ και διαφθοράς που την έριξαν ξανά στα τάρταρα του πλανήτη.

Στον όλεθρο που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης αίφνης η Ελλάδα γίνεται ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΘΕΤΙΚΟ παράδειγμα παγκοσμίως!

Γιατροί και πολιτικοί επαινούν την στάση της Ελληνικής κυβέρνησης και το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι πήρε πρώτη και κόντρα στους μεγάλους τα σωστά,σκληρά ,αντιδημοφιλή και καταστροφικά απο οικονομικής πλευράς μέτρα του κοινωνικού αποκλεισμού και της απαγόρευσης εργασίας και κυκλοφορίας.

Γλίτωσαν χιλιάδες ζωές και πολύ χειρότερη ακόμα οικονομική καταστροφή.

Καθώς οι “σοφοί επιστήμονες” και οι πολιτικοί ανα τον κόσμο οικτίρουν με τα χειρότερα “ηγέτες” ,όπως τους Τράμπ , Τζόνσον ,Ιταλούς και Ισπανούς ηγέτες έχουν πάντα έναν λόγο θαυμασμού για την Ελλάδα.

Στην κορύφωση του παγκόσμιου δράματος,χθες-σήμερα,ένας απο τους διασημότερους πνευματικούς ανθρώπους του πλανήτη,πολίτης μιας απο τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη,ο Ισραηλινός  “μπεστ σέλερ συγγραφέας”, ερευνητής, ιστορικός και καθηγητής Γιουβάλ Νόα Χαράρι σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή The Late Late Show του Τζέιμς Κόρντεν ανέβασε την Ελλάδα σε …ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ του κόσμου λέγοντας:

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου για να μας παράσχει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα»!!!

 

Yuval Noah Harari on COVID-19's Impact on Humankind
Ο Νώε Χαράρι στην εκπομπή.

 

 Διαβάζουμε στο ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τον “Οξφορδιανό” Χαράρι:
“Ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι (Εβραϊκά: יובל נח הררי) είναι Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου (2014), και Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος (2016) τα οποία σημείωσαν διεθνή εκδοτική επιτυχία σε πολλές γλώσσες. Στα γραπτά του εξετάζει το ζήτημα της ελεύθερης θέλησης, της συνείδησης, και της νοημοσύνης. Οι πρώτες δημοσιεύσεις που είχε κάνει αφορούσαν αυτό που περιγράφει ως γνωσιακή επανάσταση η οποία εμφανίστηκε στο ανθρώπινο είδος πριν από περίπου 50.000 έτη, όταν οι Χόμο Σάπιενς αντικατέστησαν τους Νεάντερταλ, ανέπτυξαν ικανότητα λόγου και οργανωμένες κοινωνίες, και εξελίχθηκαν σε θηρευτές στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, στηριζόμενοι παράλληλα στην εξάπλωσή τους αυτήν από την αγροτική παραγωγή της νεολιθικής επανάστασης, και πιο πρόσφατα από την επιστημονική μεθοδολογία και σκεπτικό όπου επέτρεψαν στον άνθρωπο να μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό κύριος του περιβάλλοντός του. Στα γραπτά του εξετάζει τις συνέπειες ενός μελλοντικού βιοτεχνολογικού κόσμου όπου οι διαθέτοντες αίσθηση οργανισμοί αντικαθιστώνται από τα δικά τους τεχνολογικά δημιουργήματα, και πως ο Χόμο Σάπιενς θα εξαφανιστεί σε περίπου έναν αιώνα.

Το βιβλίο του με τίτλο Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου εκδόθηκε στα Εβραϊκά το 2011, και ακολούθησε η έκδοση του στα Αγγλικά το 2014. Έκτοτε, μεταφράστηκε σε 30 επιπλέον γλώσσες.[11] Η έκδοση στην ελληνική γλώσσα κυκλοφόρησε το 2015.[12] Η αρχική έκδοση του βιβλίου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία στο Ισραήλ και παρήγαγε μεγάλο ενδιαφέρον, ακαδημαϊκό και του γενικού κοινού, καθιστώντας τον Χαράρι διάσημο.[13]Στο βιβλίο εξετάζεται το σύνολο της ανθρώπινης ιστορίας, από την εμφάνιση του Χόμο Σάπιενς κατά την εποχή του Λίθου έως τις πολιτικές και τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα, θέτοντας ερωτήματα για το πως έφτασε εκεί που είναι τώρα, και ποιο είναι το πιθανό μέλλον του ανθρώπου, υπό την εξέταση διαφόρων γνωστικών πεδίων όπως ιστορία και βιολογία, καθώς και εξερεύνησης του ποια είναι η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και με τα ζώα, ποια είναι η γενική κατεύθυνση της ιστορίας και κατά πόσο οι άνθρωποι έγιναν πιο ευτυχείς με τις διάφορες κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές σε σχέση με όπως ήταν πριν, ιδιαίτερα ως τροφοσυλλέκτες. Ο Χαράρι θεωρεί τη μη ύπαρξη ικανοποίησης/εκπλήρωσης ως τη βαθιά ρίζα του ανθρώπινου ψυχισμού, κάτι που σχετίζεται με τη βιολογική εξέλιξη.[14]

Στο βιβλίο του 2016 με τίτλο Homo Deus: Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος, επικεντρώθηκε κυρίως στο μέλλον του ανθρώπινου είδους.[15] Εκεί περιγράφει πως στο μέλλον η ανθρωπότητα είναι πολύ πιθανό να επιδιώξει να αποκτήσει σχεδόν θεϊκές δυνατότητες πέρα από την αναζήτηση της επίτευξης της αθανασίας.[16] Σχετικά με το πώς μπορεί να γίνει αυτό, χρησιμοποιεί ιστορικά παραδείγματα όπου σημειώθηκαν μεγάλες αλλαγές και τα προσαρμόζει με βάσει τα σημερινά δεδομένα ώστε να εξαχθούν κάποια πιθανά μέλλοντα στα οποία μπορεί να οδηγήσουν…”

Τούτων δοθέντων δεν θεωρούμε ήσσονος σημασίας όσα είπε τις ώρες που ο πλανήτης ζει τις δραματικότερες μετά τον β παγκόσμιο πόλεμο ώρες.
Στην ίδια λοιπόν αυτή εμφάνισή του πρόσθεσε και τα εξής:
«Οι ΗΠΑ έχουν πλέον παραιτηθεί από τον ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη, λέγοντας “δεν θέλω αυτή τη δουλειά”. Αν δει κανείς το αποτέλεσμα της ανταπόκρισής τους απέναντι στην πανδημία ίσως αυτό να είναι προτιμότερο…Οι στρατηγικές των ΗΠΑ έχουν τη χειρότερη αντιμετώπιση από όλες τις χώρες -και φυσικά βρίσκονται σε απόλυτη αντίθεση με την Ελλάδα που φαίνεται να έχει μια πολύ πετυχημένη στρατηγική αντιμετώπισης…”

Στην ερώτηση  κατά πόσο θα είναι διαφορετικός ο κόσμος μας μετά το πέρας της πανδημίας η γνώμη του Χαράρι είναι η εξής: ο

«Δεν είναι προαποφασισμένο, δεν είναι νομοτελειακό, είναι δική μας επιλογή. Έχουμε μεγάλες επιλογές να κάνουμε και μία από αυτές είναι αν θα το αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση μέσω εθνικιστικής απομόνωσης, δηλαδή κάθε χώρα να αναμετράται με τις άλλες για τους φυσικούς πόρους, ή αν θα το αντιμετωπίσουμε μέσω διεθνούς συνεργασίας και αλληλεγγύης. Κι αυτό θα διαμορφώσει όχι μόνο την κρίση, αλλά τον ίδιο τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια.Είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο ειδικά σε αυτές τις ημέρες που διανύουμε».

Απο τους σπουδαιότερους θαυμαστές του Χαράρι και προβολέας του έργου του είναι ο Ζούκεμπεργκ του  FACEBOOK…

Καθώς τα διαβάζαμε αυτά αναζητήσαμε τον άνθρωπο που ανέβασε την Ελλάδα σε αυτή την παγκόσμια πρωτοπορία με την πρόταση προς τον πρωθυπουργό,τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μας είπαν ότι πήγε στην Εκκλησία ,όπου είναι ιεροψάλτης και στη συνέχεια θα ξαναπέσει στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην εκκλησία σήμερα,Μεγάλη Παρασκευή μεταξύ άλλων έψαλλε και την εξής περικοπή από την προς Κορινθίους Α’:

“…Βλέπετε γαρ την κλησιν υμών αδελφοί,ότι ου πολλοί σοφοί κατά σάρκα,ού πολλοί δυνατοί,ου πολλοί ευγενείς,αλλά τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός,ίνα τους σοφούς καταισχύνη,και τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεός,ίνα καταισχύνη τα ισχυρά,και τα αγενή ίνα…”

Δεν χρειάζονται μετάφραση…

Το ερώτημα εκ των γεγονότων αυτών:

-Μα δεν πρέπει να “πιστωθεί” στον Κυριάκο Μητσοτάκη η επιλογή του Σωτήρη Τσιόδρα και η αποδοχή των προτάσεων του καθηγητή,άρα η τεράστια επιτυχία με την ανάδειξη της Ελλάδας;

“Βεβαίως” είναι η απάντηση.

Οπως θα πρέπει να “πιστωθούν” όλα και μεταξύ αυτών και τα εξής:

-ότι παραμένουν ατιμώρητα εγκλήματα αρπαγής όχι απλά περιουσιών,αλλά και  ζωών με δράστες που αυτές τις ημέρες της πανδημίας αθωώνονται με ειδικούς νόμους.Αναφερόμαστε σε τραπεζικούς.

-οτι ο Γιάννος βγήκε απο τις φυλακές αυτές τις ημέρες …Κι αυτός δικαιωμένος!

-ότι αν χρειάζονταν δημόσια νοσοκομεία σε ετοιμότητα ΔΕΝ υπήρχαν και απόδειξη ότι στις πρώτες σκέψεις ήταν η επίταξη ιδιωτικών μονάδων,ξενοδοχείων πλοίων και η πρώτη γενναία προσφορά ήταν το ιδιωτικό νοσοκομείο του Ομίλου Αποστολόπουλου προς το κράτος…

-ότι αν χρειάζονταν αίμα ΔΕΝ υπήρχε…

-ότι η κυβέρνηση δια των αρμοδιων υπουργών απευθύνει και σήμερα έκκληση για αίμα και παρότι κατ ιδίαν ΔΕΚΑΔΕΣ υπουργοί και Υφυπουργοί επαίρονται για το πόσο καλά γυμνασμένοι είναι δεν πήγε ούτε ΈΝΑΣ σε νοσοκομείο να δώσει αίμα,ώστε να παρακινήσει τον κόσμο να μη φοβάται να σώσει ζωές…

-ότι απο τους πολιτικούς σχηματισμούς μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέθεσε τα κομματικά-κρατικά χρήματα σε δημόσιο νοσοκομείο και υπογράμμισε έτσι ότι τα μεγάλα κόμματα εξουσίας(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) παραμένουν  ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ δράστες τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς με το δημόσιο χρήμα μέσω θαλασσοδανείων που έγινε βίλες κομματικών στελεχών…

-ότι αυτές τις ώρες κάποιοι του κυβερνητικού μηχανισμού του είναι υπεύθυνοι για την εξής ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν έφτανε στον κ. Μητσοτάκη το καθημερινό λιβανιστήρι, τώρα έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα. Κατάφερε να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι, που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν, οι οποίοι είχαν δώσει την άδειά τους για να χρησιμοποιούνται σκίτσα μόνο για τον κορονοϊό και όχι για τις κομματικές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη.

Έχει και η χυδαιότητα τα όριά της».

Η Ευρώπη σύσσωμη σήμερα αντιδρά με πρώτους Ιταλούς και Γάλλους σε ανώτατο επίπεδο(Κόντε-Μακρόν) στη νέα προσπάθεια των Γερμανών να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη μέσω του κοροναϊού με νέα μνημόνια -δάνεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία όταν ο μέντορας της σημερινής προέδρου της Δημοκρατίας καθηγητής έβγαινε στα ελληνικά ΜΜΕ και έλεγε:

“κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ,κάθε ελληνικό νοικοκυριό πρέπει να συνδεθεί με ένα γερμανικό,να παίρνει απο εκεί οδηγίες καθημερινότητας για να δείτε πως θα μάθουν και οι Ελληνες σωστή οικονομική διαχείριση”.

Για φαντασθείτε που θα είμαστε σήμερα αν “κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ” και αν παίρναμε κάθε μέρα άδεια να αναπνεύσουμε απο ένα γερμανικό νοικοκυριό…

Για φαντασθείτε αν τους αφήναμε να ολοκληρώσουν την επέλαση αγοράς ελληνικών εξοχικών που είχαν αρχίσει από το 2014 όταν κάποιοι Ελληνες έκλειναν το μάτι λέγοντας “οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας…”

Επίλογος: εύγε στον Μητσοτάκη για την  επιλογή της στρατηγικής Τσιόδρα.

Εύγε στα κόμματα όλα που αναγνώρισαν ως άριστη τη στρατηγική Τσιόδρα.

Το λιβαστήρι των δημοσιογράφων ως εκεί…

Πίσω απο τον καλό Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ  του 2004 και τα “ευγε” κρύφτηκε η οικονομική διαφθορά  Ελλήνων και Γερμανών που μας έφερε στη δεινή σημερινή οικονομική κατάσταση…

Δεν ήρθαμε μόνοι μας,δεν τα φάγαμε μαζί…Μας έφεραν…Και τα έφαγαν…

Και χρωστούν την πλήρη διόρθωση.