Αρχική Uncategorized Επτάκις ισόβια σε χρόνο ρεκόρ στην Κύπρο,στην Ελλάδα και τη Λαμία σέρνουν...

Επτάκις ισόβια σε χρόνο ρεκόρ στην Κύπρο,στην Ελλάδα και τη Λαμία σέρνουν εγκλήματα για 20 χρόνια χωρίς δίκες…

1994

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Ακόμα στην Κύπρο βγάζουν πτώματα από την διαβόητη “Κόκκινη Λίμνη”.

Είναι τα θύματα του λοχαγού Νίκου Μεταξά και είναι νεαρές μητέρες ,νεαρές γυναίκες και μικρά παιδιά.

Τα ειδεχθή εγκλήματα διαπράχθηκαν με αγριότητα και τα θύματα πριν πεθάνουν μαρτύρησαν στα χέρια του και στις σεξουαλικές διαστροφές ενός λοχαγού που ταυτόχρονα είναι και πατέρας δυο παιδιών.

Προσπάθησε να εξαφανίσει τα πρώμτα και αποκαλύφθηκαν τυχαία,επειδή περίεργοι τουρίστες εξερεύνησαν ένα πηγάδι και ένα από τα πτώματα είχε ανέβει “συσκευασμένο” στη σακούλα και δεμένο χειροπόδαρα στη στάθμη του πηγαδιού.

Αρχικά αρνήθηκε κάθε σχέση,αλλά μέσα σε τρεις μήνες οι αρχές αφού βρήκαν στοιχεία απο τις επικοινωνίες του κλπ τον “έδεσαν” και έτσι ομολόγησε και τα άλλα εγκλήματα.

Μέχρι σήμερα τα θύματα που βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν είναι επτά,ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει σχέση και με άλλες υποθέσεις,αφού παραμένουν εξαφανισμένες τα τελευταία 3-4 χρόνια πάνω από 20 γυναίκες αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας,δηλαδή αλλοδαπές που έψαχναν δουλειά στην Κύπρο.

Αν αυτή η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στην Ελλάδα,τον Φεβρουάριο του 2019,όπως στην Κύπρο, η δίκη του Μεταξά θα γινόταν το 2029 με 2030,αφού αρχές και Δικαιοσύνη θα ήθελαν χρόνο να ερευνήσουν κλπ.

Όπως ήδη γράφουμε αλλού,ένα “έγκλημα καθοσιώσεως”,όπως η πλαστογράφηση απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου μας με σκοπό μεγάλο κέρδος έρχεται να δικαστεί…δεκαέξι (16) χρόνια μετά την διάπραξη του εγκλήματος.

Τα εγκλήματα των Συνεταιριστικών Τραπεζών αποκαλύφθηκαν το 2000 και ακόμα στη Λαμία “νταντεύουν” την υπόθεση Συνεταιριστική ,χάνουν τα στοιχεία,τα ξεχνούν εκτός δικογραφίες,βγάζουν απαλλακτικά βουλεύματα,ξαναψάχνουν από την αρχή και εισαγγελέας με 12ποντη γόβα,αντί να ζητήσει από έδρας συγνώμη για τα εγκλήματα αργοπορίας των όποιων ευθύνονται κατσαδιάζει τον σχεδόν 80χρονο καταγγέλλοντα, γιατί δεν καθόταν με καλό τρόπο στο εδώλιο για τα “ρέστα” που του ζητάνε κι από πάνω…

Έβγαλαν νέο Δήμαρχο,έναν από τους δικηγόρους της Συνεταιριστικής ,μάρτυρα υπεράσπισης δικαστίνας που είχε κατηγορηθεί απο ΘΥΜΑ της Συνεταιριστικής!

Ερευνούν μια υπόθεση πλαστής διαθήκης ,με τον θάνατο(διατάχθηκε εκταφή χρόοοονια μετά) του διαθέτη με τον αραμπά για χρόνια…

Σπεύδουν να βγάλουν στον πλειστηριασμό ,χωρίς αιδώ,χωρίς ντροπή το σπίτι ΘΥΜΑΤΟΣ της Συνεταιριστικής και ας δικαιώθηκε και ας γράφει ο εισαγγελέας Θεολογίτης ότι το έγκλημα στη Συνεταιριστική είναι διαρκές…

Κρατούν το αυτοκίνητο του Γ.Αγγελή στην Αστυνομία της Λαμίας,αν και αποδείχθηκε ότι το κατέσχεσαν μετά από σκευωρία (δήθεν ναρκωτικά ο καφές…)και το δικαστήριο της Λαμίας από το 2014 έχει διατάξει να το δώσουν πίσω!!!

Γιατί τα επαναφέρουμε;

Διότι ,κρατηθείτε,στην Κύπρο αν και τα εγκλήματα αποκαλύφθηκαν τον Φεβρουάριο σήμερα ΕΚΔΟΘΗΚΕ και η απόφαση του Κακουργιοδικείου Κύπρου με την οποία όχι μόνο καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια ο λοχαγός,αλλά υποχρεώθηκε να διανείμει και μια δήλωση.

(Η δίκη για την ειδεχθή δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρατάει χρόνια…)

Είχαμε αποφασίσει να μην γράψουμε το όνομά του,σε μια προσπάθεια να μην ικανοποιήσουμε τα αρρωστημένα μυαλά που κάνουν εγκλήματα για να δουν το όνομά τους δημόσια,έστω και με αρές και κατάρες.

Όμως το γράφουμε και βάζουμε και την έστω όχι καθαρή φωτογραφία γιατί η δήλωση είναι παράδειγμα προς μίμηση από το δικό μας σύστημα.

Χωρίς δηλώσεις,αλλά με ύβρεις και προς τα θύματα εγκληματίες στην Ελλάδα καταδικάζονται σε 15-20 χρόνια για τέτοια εγκλήματα.

Διαβάστε τι δήλωσε και πως καλεί την επιστήμη να τον καταστήσει “πειραματο-ζωο” για να αποτρέψει άλλα εγκλήματα στον μέλλον “διαβάζοντας” χαρακτήρες.

Η ΔΗΛΩΣΗ του ειδεχθούς εγκληματία Ν.Μεταξά:

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο. Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα. Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.

Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.
Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση. Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου».

Τα θύματα είναι η 38χρονη Μαρί Ρόουζ, η 28χρονη Αριάν Παλάνας, η 30χρονη Κάχτα Ανού, η 36χρονη Λίβια Μπουνέα, η 8χρονη Έλενα Μπουνέα, η 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και η 6χρονη Σιέρα.