Αρχική Ελλαδα Επτά κρούσματα κορωνοίού στην Ελλάδα-Θωρακίστηκε πρώτο το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Επτά κρούσματα κορωνοίού στην Ελλάδα-Θωρακίστηκε πρώτο το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

1827

Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται,ευτυχώς με βραδύ ρυθμό και μόνο σε συνδυασμό με την Ιταλία το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών,στη Λεωφόρο Κηφισίας είναι το πρώτο μεγάλο νοσοκομείο το οποίο θωρακίστηκε έναντι του κορωνοϊού και απομόνωσε πλήρως το χώρο του νοσοκομείου από πιθανούς φορείς του ιού.

Το νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησε  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ του νοσοκομείου  ειδικό κέντρο ελέγχου κάθε εισερχόμενου στο νοσοκομείο,επισκέπτη ή ασθενούς.

Μετά τον έλεγχο απο ιατρικό συνεργείο,εάν δεν είναι φορέας του ιού εισέρχεται στο νοσοκομείο.Εάν εντοπισθεί φορέας, ή ύποπτα συμπτώματα κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει παραπέμπεται σε διπλανό λυόμενο κτήριο το οποίο έχει δημιουργηθεί σε μεγάλη απόσταση από τα κεντρικά κτήρια του νοσοκομείου.Εκεί υποβάλλεται σε ειδικότερες εξετάσεις και ανάλογα θα μπαίνει στο νοσοκομείο εάν δεν είναι φορέας του ιού,ή θα παραπέμπεται στα ειδικά νοσοκομεία αναφοράς.

Από μια έρευνα που κάναμε στην Αττική παρόμοιους χώρους ΕΚΤΟΣ των κεντρικών κτηρίων δεν έχει δημιουργήσει κανένα άλλο νοσοκομείο,δημόσιο ή ειδικό,αν και θα έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί.

Στα δημόσια νοσοκομείο επικαλούνται έλλειψη κονδυλίων και …συνεργείων!

Προφανώς δεν είναι μόνο αυτό.Οπως ήδη σημειώνουμε σε άλλη στήλη η 40χρονη φορέας του κορωνοϊού που ήρθε από την Ιταλία είπε ότι έφτασε κανονικά και χωρίς έλεγχο στα εξωτερικά ιατρεία του ΣΩΤΗΡΙΑ,εκεί τους είπε ότι υποψιάζεται πως τα συμπτώματα δείχνουν κορωνοϊό,ότι ήρθε απο την Ιταλία και της είπαν να παρειμένει 4-5 ώρες ανάμεσα στον κόσμο.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ:

Στη φωτογραφία ο πρώτος ειδικός χώρος υποδοχής και ελέγχου κορωνοϊού στην Ελλάδα.Δεξιά μακριά απο το νοσοκομείο έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι εξετάσεων και παραμονής σε απομόνωση.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ κ.Γιαννακός είπε ότι η φορέας χωρίς καμία ενημέρωση προς αυτήν από κάποιον ,αν και έφτασε μέσα στο νοσοκομείο έκοβε βόλτες μιλώντας στο τηλέφωνο,αφού κανείς δεν την απέτρεψε ή δεν την ενημέρωσε για το κίνδυνο.

Ετσι τα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας έφτασαν τα 7.

Eκτός από την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη , του παιδιού της και άλλων δύο γυναικών στην Αθήνα ανακοινώθηκαν το Σάββατο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ακόμα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 :To π΄ρωτο είναι Ελληνίδα,η οποία ήρθε σε στενή επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα,το οποίο παραμένει σε απομόνωση τώρα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.Το δεύτερο κρούσαμ είναι Ελληνας που ταξίδεψε σε μολυσμένη περιοχή της Ιταλίας και τώρα βρίσκεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Αθήνας

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ».