Αρχική Δικαιοσυνη Ερχονται αλλαγές και θύελλες στη Δικαιοσύνη!

Ερχονται αλλαγές και θύελλες στη Δικαιοσύνη!

2092

O Υπουργός δικαιοσύνης κ.Τσιάρας με δηλώσεις του αναγγέλλει και πάλι αλλαγές στις …αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε για τις ουσιαστικές απαλλαγές σε καταδικασμένους για οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις διαφθοράς.

Ο πρώην επιθεωρητής Δημ.Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής με δικές του δηλώσεις αναφέρεται σε καταχραστές του δημοσίου χρήματος που γλιτώνουν με τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύματα αναφέρονται με σφοδρότητα σε πρώην Υπουργό και σε σχέσεις του με επιχειρηματίες.

Αυτά περιέχονται στις εφημερίδες αυτής της Κυριακής και περί της βασιμότητάς τους δεν παίρνουμε κανέναν όρκο και τις αποστάσεις τις κρατάμε.

Γενικά όμως ο χώρος της Δικαιοσύνης θα (ξανα)ταραχτεί πολύ το φθινόπωρο,όχι μόνο γιατί θα αρχίσει η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού,αλλά γιατί είναι βέβαιο ότι η ΚΥβέρνηση Μητσοτάκη(εμφανίζεται ο Κυριάκος σε φωτομοντάζ με τήβεννο να υποκαθιστά τη Δικαιοσύνη…) θα κάνει οπωσδήποτε παρεμβάσεις όχι μόνο σε επίπεδο άρθρων του Ποινικού Κώδικα,αλλά σίγουρα θα αλλάξει τα πάντα στην Εισαγγελία Διαφθοράς,η οποία έχει πνιγεί απο τις δικογραφίες και τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση θα κάνει ενοποιήσεις με επικεφαλείς ανώτατους δικαστές και οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα πάρει τον έλεγχο.

Σε αντίθεση με  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης χαμηλόβαθμο δικαστή που μπήκε σε μεγάλη ηλικία στο δικαστικό σώμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε τον Δημ. Κράνη, ο οποίος ως Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και με άριστο όνομα στη Δικαιοσύνη έφτασε μια ανάσα απο την προεδρία του Αρείου Πάγου,όταν αντι αυτού επελέγη ο Β.Πέππας…