Αρχική Αθλητικα Ευρωπαϊκό ρεκόρ ο Ολυμπιακός: Εβαλε(στον Αρη) δυο γκολ σε …18 δευτερόλεπτα!!!Νίκησαν ΑΕΚ,Ρεάλ,Μπάρτσα.

Ευρωπαϊκό ρεκόρ ο Ολυμπιακός: Εβαλε(στον Αρη) δυο γκολ σε …18 δευτερόλεπτα!!!Νίκησαν ΑΕΚ,Ρεάλ,Μπάρτσα.

1514

Πως μπορεί μια σοβαρή ομάδα ,όπως ήταν φέτος ο Αρης να είναι τόσο …ασόβαρη ,όπως ήταν στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό;

Κατάφερε να δεχθεί δυο γκολ σε …18 δευτερόλεπτα ,κάτι που ασφαλώς είναι  αρνητικό πανελλήνιο ρεκόρ και “παίζει” να είναι και πανευρωπαϊκό.Από την ανάποδη είναι θετιό ρεκορ για τον Ολυμπιακό!

Σε Ασία,Αφρική, Λατινική Αμερική δεν φτάνουν οι γνώσεις μας.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή και για περίπου μισή ώρα παιχνιδιού ο Αρης ήταν η γνωστή σοβαρή ομάδα,με καλή αμυντική λειτουργία,απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που φλυαρούσε και μάλιστα όχι τόσο καλά,αφού ο Αρης έκανε 2-3 επιθέσεις πολύ καλά οργανωμένες μέχρι την περιοχή του Ολυμπιακού και 2-3 φιλόδοξα σουτ,έστω και μακρινά.

Και ξαφνικά ο Δεληζήσης εντελώς μόνος,αισθάνθηκε την ανάγκη να προσφέρει κάτι.Ετσι πρόσφερε τη μπάλλα στον Καμαρά που ερχόταν απο…μακριά.Εγινε το 1-0.Ο Αρης σέντρα και γυρίζει τη μπάλλα προς την δική του περιοχή.Ξανά ίδια προσφορά και 2-0.

Από τ η στιγμή που έγινε η σέντρα απο το πρώτο γκολ μέχρι να μπεί το δεύτερο γκολ-προσφορά πέρασαν 18 δευτερόλεπτα!

Το ημίχρονο έκλεισε με 3-0 και η σεμνή τελετή τελείωσε.στο β ημίχρονο ο Ολυμπιακός έμεινε για ξεκούραση στα αποδυτήρια ,τα προγράμματα των άλλων καναλιών ήταν πολύ πιο ελκυστικά και ζωντανά από το θέαμα στο φάληρο,το οποίο συναγωνίστηκε το “θέαμα” στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.Σε αυτό το διάστημα ,ο Αρης μείωσε σε 3-1 με τον πρώην ερυθρόλευκο Ιντέγε.

Ο Φορτούνης που μπήκε στο 52 στη θέση του Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι στο 84,το χτύπησε ο ίδιος και το έπιασε ο Κουέστα.

Πριν την έναρξη του αγώνα με φωτογραφίες στις εξέδρες και ηχητικά(δείτε το βίντεο) ο Ολυμπιακός δημιούργησε ατμόσφαιρα,η οποία όμως δεν επηρέαζε κατά την διάρκεια του αγώνα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης (52’ Καφού), Μασούρας (77’ Λοβέρα), Βαλμπουενά (52’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (53’ Χασάν).

ΑΡΗΣ (Μ. Ένιγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης (45’+2’ λ.τρ. Σόουζα), Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (46’ Μαντσίνι), Λάρσον (76’ Αμπού Μπα), Γκάμα (76’ Τόνσο), Ιντέγε.

 

Στο Ηράκλειο η ΑΕΚ νωρίτερα δεν άφησε περιθώρια στον ΟΦΗ να πιστέψει σε καλό αποτέλεσμα.Με τον Λιβάϊα το ημίχρονο έκλεισε 1-0 και στο β ημίχρονο ο ιταλός Βέρντε έκανε το τελικό 2-0.

Το μάτς όμως είχε πάθος και ένταση και σαφώς κρατούσε ενδιαφέρον σε καλό επίπεδο.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (87′ Δεληγιαννίδης), Μεγιάδο, Σακόρ (67’ Στάικος), Μάνος (67’ Βαζ), Νέιρα, Σεμέδο (79’ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Μάνταλος (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια (86′ Σβάρνας), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).

 

Ίσως να μας επηρεάζουν τα άδεια γήπεδα γιατί κάπως έστι βλέπαμε και το Ρεάλ-Είμπάρ 3-1 σε ένα άδειο γήπεδο κοντά στη θάλασσα και νομίζαμε ότι ήταν προετοιμασία καλοκαιριού.

Κοροναϊός είναι θα περάσει.Μέχρι τότε πρέπει να προσραμοστούμε στο καινοφανές των άδειων γηπέδων,το οποίο συντελεί στο να βλέπει κανείς τα αστέρια της Ρεάλ,απλώς με άλλες φανέλλες από τους παίκτες της Εϊμπάρ και τον γνωστό μας ….Ντε μπλάσιτς που ήταν στην ενδεκάδα της.

Στο Μπιλαμπάο οι δυο Ατλέτικ(Μαδρίτης) μέσα σε 2 δλεπτά,έβαλαν δυο γκολ και μοιράστηακαν με το 1-1 τα “σπόρια” της βαθμολογίας.

Η Ρεάλ μετά το χθεσινό 4-0 της Μπάρτσα στη Μαγιόρκα παραμένει δυο βαθμούς πίσω από τους Καταλανούς,όσους και η Μπενφίκα που έφερε 2-2 κάτως απο αποδοκιμασίες κατά των παικτών με την Πορτιμονένσε.

Κέρδιζε (εκτός)2-0 και οι συμπάικτες του ” πρόδωσαν” τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.Ολοι αποδοκιμάστηκαν…