Αρχική Ελλαδα Εύγε στο “Ρουβίκωνα”!Μπούκαρε στο παρατημένο Γηροκομείο και το γέμισε τροφές και...

Εύγε στο “Ρουβίκωνα”!Μπούκαρε στο παρατημένο Γηροκομείο και το γέμισε τροφές και είδης πρώτης ανάγκης!

1521

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εύγε στον…Ρουβίκωνα!

Εδω και χρόνια πολλοί προσπαθούν να διαβούν την πόρτα του Γηροκομείου για να βοηθήσουν ,λέει το φιλανθρωπικό του έργο.

Το γηροκομείο όμως εδώ και χρόνια,παρά το φιλανθρωπικό τους έργο, πάει για ολικό κλείσιμο,αφού με ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της Πολιτείας(Υπουργός είχε στήσει εκεί και ερωτική φωλίτσα παλαιότερα…)του Δήμου Αθηναίων που έχει την εποπτεία του,της Περιφέρειας έχει κλείσει τις περισσότερες απο τις πολυτελείς και πανάκριβες εστίες του…Από τις 11 λειτουργούν μόνο τρεις με 140 διαβιούντες…

Πολλοί φιλάνθρωποι διαβαίνουν την πόρτα του με ένα ποινικό μητρώο ναααα(!!!) και με αιτήματα να τους παραχωρήσει το Γηροκομείο φιλέτα στο Κολωνάκι.Για να βοηθήσουν το φιλανθρωπικό του έργο ντεεε…

Πήγαμε εκεί,είδαμε,καταγγείλαμε και απήλθαμε,αφού και άνθρωποι που κατείχαν δημόσια αξιώματα και επιζητούσαν και τον δικό μας ύμνο περί άλλων μεριμνούσαν και είτε είχαν ιδιοτελείς στόχους,είτε στήριζαν αυτούς που είχαν ιδιοτελείς στόχους…

Κάναμε καταγγελίες στο Δήμο Αθηναίων και να βοηθήσει και να καταγγείλει και να απαντήσει…Ακόμα τις περιμένουμε τις απαντήσεις…

Πριν 4 ημέρες αποκαλύψαμε ότι το υπουργείο Πρόνοιας,ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν είχαν στείλει στο Γηοροκομείο ούτε ένα έγγραφο,ούτε έναν υπάλληλο,ούτε έναν γιατρό,ούτε έναν νοσοκόμο,ούτε μία μάσκα,ούτε ένα γάντι,ούτε ένα χαρτί υγείας μέχρι τις 27 Μαρτίου…

Προφανώς είναι όλοι απασχολημένοι πως θα πείσουν το δικαστήριο να βάλει “καλή Διοίκηση”,’ωστε να κερδίσουν τις εκλογές,άρα την Διοίκηση,άρα την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πιο πλουσίου Ιδρύματος των Βαλκανίων.

Μετά το ρεπορτάζ μας συνέβησαν δυο εξελίξεις:

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς “λογαριασμό” για το τί γίνεται στο Γηροκομείο.Και άρχισαν τις συσκέψεις…

Ο Ρουβίκωνας  δεν έκανε σύσκεψη πήρε …σβάρνα τα σουπερ μάρκετ,γέμισε φορτηγάκι με τρόφιμα,χαρτιά,είδης πρώτης ανάγκης,υγιεινής και …μπούκαρε στο γηροκομείο.

Ξεφόρτωσε στο άψε-σβήσε και το Γηροκομείο βρέθηκε …γεμάτο με χρειώδη…

“Αιφνιδιαστήκαμε αλλά το χαρήκαμε πολύ.Αλλού ο Ρουβίκωνας μπορέι να βάζει χρώματα,αλλά στη ζωή του Γηροκομείου και των γερόντων έβαλε …αρώματα με τη μορφή των ειδών πρώτης ανάγκης” μας είπε ο  διορισμένος από το Δικαστήριο ως Προσωρινός(μέχρι να βάλουν καλό…πολιτικό) πρόεδρος του γηροκομείου Οικονομολόγος Ζώης Κολιός και συμπλήρωσε:

Ακόοομα ξεφορτώνει ο “Ρουβίκωνας” τροφές και χρειώδη στο Γηροκομείο…

 

“Αισθάνομαι την μέγιστη υποχρέωση , να ευχαριστήσω όλους τους Αθηναίους πολίτες για τη μεγάλη ανταπόκριση που είχαν στο κάλεσμα υποστήριξης προς το Γηροκομείο Αθηνών .
Δεκάδες Αθηναίοι , έρχονται από την Παρασκευή , με αποκορύφωση τη σημερινή ημέρα και μας παραδίδουν στην πόρτα του Γηροκομείου πάρα πολλά , τρόφιμα , υλικά καθαριότητας κλπ .
Και ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ , μπορεί άλλου να πετάει χρώματα αλλά σε εμάς έδωσε πολύ αγάπη και μια μεγάλη προσφορά τροφίμων και υλικών καθαριότητας .
Επίσης πολλές εταιρείες μας προμηθεύουν με προϊόντα ανάλογα της παραγωγής τους .

Επίσης , ο Δήμος Αθηναίων , μετά από επικοινωνία που είχα προσωπικά με τον Δήμαρχο κο Κώστα Μπακογιάννη , εκτός της στήριξης των γευμάτων που μας παρέχει μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου , προβαίνει άμεσα με εντολή Δημάρχου και στην προμήθεια πολύτιμου υγειονομικού υλικού για την προστασία της υγείας Εργαζομένων και Ηλικιωμένων .
Η Περιφέρεια Αττικής επίσης είναι δίπλα μας και ο Περιφερειάρχης κο Γιώργος Πατούλης , θα μας προμηθεύσει με μεγάλο αριθμό με μάσκες κλπ υλικά και γεύματα . Ο Αντιπεριφερειάρχη κος Δημόπουλος Γιώργος έχει επικοινωνήσει μαζί μου και οργανώνει τις αποστολές .
Και ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα έθεσε προτεραιότητα την ασφάλεια των Γηροκομείων και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και για εμάς .

Όλα αυτά έγιναν , γιατί μέσω του Δημοσιογραφικού κόσμου( σ.σ.ποιού ακριβώς δημοσιογραφικού κόσμου κύριε Πρόεδρε, μη πούμε και καμία κουβέντα μέρες που είναι…) της Χώρας μας , επικοινωνήθηκε το πρόβλημα του Γηροκομείου και ευαισθητοποιήθηκε όλος αυτός ο κόσμος .

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου σε όλους .
Είμαστε εδώ
Συνεχίζουμε δυναμικά”

Επίλογος:

Εύγε στον ‘Ρουβίκωνα!