Αρχική Δικαιοσυνη Ηχηρό “εύγε” 70 Εφετών στη “βαφτιστήρα του Μητσοτάκη” για το σκάνδαλο...

Ηχηρό “εύγε” 70 Εφετών στη “βαφτιστήρα του Μητσοτάκη” για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ-Δήλωση Αβραμόπουλοu για φοιτητικό λογαριασμό του γυιού του!

3232

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με ένα ηχηρό “εύγε” το κορυφαίο δικαστικό όργανο στον τομέα των ουσιαστικών ερευνών,δηλαδή η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών επιβράβευσε την “βαφτιστήρα του Κων.Μητσοτάκη”,όπως είναι γνωστή η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με συντριπτική πλειοψηφία (69-40 και 3 λευκά) οι Εφέτες αποφάσισαν ότι η κ.Τουλουπάκη κάνει μια χαρά το καθήκον της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς,άρα δεν είναι μέλος…συμμορίας,όπως διάφοροι ισχυρίζονται και της είπαν να συνεχίσει μόνη και απερίσπαστη στην υπηρεσία της την έρευνα για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Μέχρι τώρα διάφοροι πολιτικοί “συμμορία” ανέβαζαν και “συμμορία” κατέβαζαν (και) τους Εισαγγελείς Διαφθοράς γιατί τόλμησαν να τους θεωρήσυν …κοινούς θνητούς και να ενεργήσουν και γιαυτούς ,όπως στους κοινούς θνητούς,δηλαδή να λάβουν καταθέσεις,να αξιολογήσουν καταθέσεις,να προωθήσουν περαιτέρω ή να θέσουν στο αρχείο υποθέσεις.

Ενας τομέας της Νέας Δημοκρατίας, από τον οποίο είναι επιδεκτικά έξω ο Κυριάκος Μητσοτάκης,γυιός του νονού της Τουλουπάκη, είχε βάλει στόχο να εξαφανίσει ηθικά ,αλλά και απο το χώρο της Δικαιοσύνης μια Εισαγγελέα(Τουλουπάκη) εντελώς χαμηλών τόνων και μέχρι σήμερα ΑΨΟΓΗ στα εισαγγελικά της καθήκοντα!

 

Η Αμερική δεν είναι τόσο μακριά…

Υπό την τρομερή δημόσια πίεση πολιτικών και ΜΜΕ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Πλιώτας ζήτησε να αποφασίσει,αυτό το ανώτατο όργανο,η Ολομέλεια Εφετών, το αν θα συνεχίσει τις έρευνες η Εισαγγελία Διαφθοράς ή περισσότεροι του ενός Εφέτες.

Εάν ο κ.Πλιώτας με τόση πίεση δεν έστελνε τέτοιο ερώτημα στην Ολομέλεια Εφετών θα τον κατηγορούσαν ,ότι στην ουσία παρεμπόδιζε τις έρευνες για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,στερώντας την κρίση του κορυφαίου ουσιαστικού για τέτοιες έρευνες οργάνου.

Προφανώς γιαυτό ζήτησε απο την Ολομέλεια να αποφανθεί και εκείνη με άνεση χρόνου,αφού μελέτησε όλο αυτό τον καιρό τις δημόσιες πιέσεις και τα λεγόμενα ,αποφάνθηκε ότι η κ.Τουλουπάκη εκτελεί άψογα τα καθήκοντά της και πρέπει να συνεχίσουν όλα ως έχουν.

Πριν ένα μήνα το Συμβούλιο Εφετών είχε απονείμει άλλο ένα εύγε στην κ.Τουλουπάκη,την οποία δικαίωσε πλήρως στην υπόθεση Λοβέρδου, ο οποίος την αμφισβήτησε.

Κατόπιν όλων αυτών ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αγγελής με την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή εξευτέλισε υπηρεσιακά την κ.Τουλουπάκη και υποστήριξε ότι είναι ανάξια για τη θέση της.

Αυτές οι θέσεις του κ.Αγγελή έγιναν σημαία απο πολιτικούς και δημοσιογράφους-παπαγαλάκια πολιτικών και όλοι περίμεναν η Ολομέλεια Εφετών να διώξει την κ.Τουλουπάκη απο την υπόθεση.

Ιδού τι είπε-σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας- στην Επιτροπή της Βουλής ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ την συνεδρίαση της Ολομέλειας Εφετών(τυχαίο) ο κ.Αγγελής:

“Ο αντιεισαγγελέας ρωτήθηκε αν η κυρία Τουλουπάκη “ό,τι έκανε το έκανε μόνη της; Ή της τα υπαγόρευε κάποιος άλλος;” και απάντησε “κάποιος άλλος. Από μόνη της δεν θα τολμούσε να παραβεί ούτε τις εντολές του επόπτη ούτε τις εντολές του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Τρίτο πρόσωπο υπήρχε και φαίνεται από το γεγονός οτι η απόφαση της κας Τουλουπάκη να ασκήσει δίωξη κατά πολιτικών προσώπων με διαδικασίες fast track ήταΝ ανειλημμένη.”

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Ι.Μπούγας: Έχει τηρηθεί η αρχή της τυπικότητας για την δικαστική συνδρομή;

Ι.Αγγελής: Όχι δεν έχει τηρηθεί. Η κυρία Τουλουπάκη είναι ανεπαρκής. Και αυτός είναι ο χειρότερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας δικαστής. Με επιμονή προσωπικά ζήτησα να μου δώσει τα έγγραφα με τις αμερικανικές αρχές. Δεν μου τα έδωσε όλα. Υπάρχει έγγραφο, από όσο θυμάμαι, που εγώ διάβασα οτι οι Αμερικανοί απαντούν πως ουδεμία εμπλοκή υπάρχει από πολιτικό πρόσωπο. Εμπλοκή αναφέρουν τα έγγραφα μόνο για γιατρούς. Αυτά τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν.

Σε άλλο σημείο υποστήριξε: “Αυτό είναι δουλειά του Ρασπούτιν, μου είπε η εισαγγελέας Δημητρίου, όταν την ρώτησα για το ψευδές δημοσίευμα στη Δημοκρατία και το στικάκι που τάχα αρνήθηκα να παραλάβω. Και ακόμη μου είχε πει οτι ο Ρασπούτιν έχει το ένα το πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θέλει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές.”

Αν αυτή δεν είναι ισοπεδωτική πίεση στην Ολομέλεια Εφετών από Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τότε τι είναι;

Με αυτά τα δεδομένα όμως η Ολομέλεια Εφετών έδειξε ότι διατηρεί την ανεξαρτησία της και υπό καθεστώς φοβερών πιέσεων.Οπως παλιά επι Κοσκωτά,όταν Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ  πετούσαν στους δικαστές …μικρόφωνα και κάμερες “γιατί ο λαός ήθελε Ανδρέα Παπανδρέου”

Τότε η Νέα Δημοκρατία στόλιζε αρκούντως τις πρακτικές αυτές.Δικηγόρος(δεν τον αφορούν τα μικρόφωνα και οι κάμερες) του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το σημερινό “τακίμι” της ΝΔ ,ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσπαθούν να μας πουν ότι ο ήλιος ανατέλλει απο την Κορνουάλη και πάει κατά Ντουμπάϊ να δύσει…

Μια άλλη σημαντική τροπή και )ν)τροπή για πολλά ΜΜΕ είναι η υπόθεση Αβραμόπουλου.

Το όνομά του καλώς η κακώς το είπε στον ιερό χώρο της Βουλής ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Αγγελής.Μόνο(εκτός ημών) στα ΜΜΕ του Κώστα Βαξεβάνη και της Εφημερίδας των Συντακτών έγινε θέμα μεγάλο.

Πως προέκυψε το όνομα του κ.Αβραμόπουλου;

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (π.x.CNN.GR) καταθέτοντας ως μάρτυρας ο κ.Αγγελής φέρεται , να απάντησε ότι  σχετικά με τον λογαριασμό πολιτικού προσώπου τα γνώριζε η Ελένη Τουλουπάκη, «δεν έπεσε εξ ουρανού».

Όπως, φέρεται να είπε «αυτό τον λογαριασμό δεν τον ερεύνησαν ποτέ οι ελληνικές Αρχές. Δεν ζητήθηκε ποτέ αυτός ο λογαριασμός. Επίσης, επέμενα να γίνει συνάντηση μέσω της Eurojust.  Στις 7/1/2019 η κ. Τουλουπάκη έκανε αίτημα, όμως οι Αμερικανοί είπαν καλύτερα να κάνουν έρευνα οι εθνικές μας Αρχές. Η αρχή της τυπικότητας πάντως για όλη τη διαδικασία δεν τηρήθηκε εδώ».

Ανέφερε, ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η κ. Τουλουπάκη κατά τη διάρκεια της επαφής με Αμερικανούς ρώτησε τον Ντζούρα στα ελληνικά γιατί δεν μιλούσε αγγλικά: «Ρώτησε τον για τον λογαριασμό» κι εκείνος ρωτήθηκε κι απάντησε πως το σπίτι του γιου του πολιτικού είναι ενοικιαζόμενο και πληρώνει χρήματα κάθε μήνα. Δεν ξέρουμε ποσά έρχονται κάθε μήνα από λογαριασμό στην Ελβετία. Ξέρουμε πως ο λογαριασμός έχει 30.000 (δεν ξέραμε δολάρια ή ευρώ).

Η Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής, έκανε για αυτό ξεχωριστό report στην εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Σήμερα ο κ.Αβραμόπουλος έκανε την εξής δήλωση και σημειώστε ιδιαίτερα την αναφορά σε φοιτητικό λογαριασμό του γυιού και την αναφορά του ότι δεν διαθέτει ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ λογαριασμό στην Ελβετία:

 

Ο εικονιζόμενος είναι μια απο τις πιο φανατικές γαλαζοπράσινες πένες και αναμένουμε με αγωνία να μάθουμε από το χέρι του την αλήθεια για την υπόθεση Αβραμόπουλου…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:

 

 

«Επειδή η σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αληθινών γεγονότων που συνδέονται με τον φοιτητικό λογαριασμό του γιου μου, τυγχάνει εκμετάλλευσης ως μέρος μιας άθλιας σκευωρίας, που ήδη κατέρρευσε, ως εκ του περισσού και διευκρινιστικά ενημερώνω ότι:

1. Δεν διαθέτω προσωπικό λογαριασμό στην Ελβετία παρά μόνον τον λογαριασμό μου στο Βέλγιο, όπου τα τελευταία πέντε χρόνια μου κατέβαλλαν τους μισθούς μου και κάλυπτα έξοδα διαβίωσης και υποστήριξης της οικογένειάς μου.

2. Το σύνολο των λογαριασμών μου και καταθέσεων έχουν δηλωθεί και έχουν ελεγχθεί. Και τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, όπως ενόρκως κατέθεσε ο Εισαγγελέας Αγγελής στην Βουλή.

3. Όλα δείχνουν ότι αποτελεί και αυτή η φημολογία μέρος μιας απελπισμένης προσπάθειας μπροστά στην καθημερινά αποκαλυπτόμενη σκευωρία και την κατάρρευση της, η οποία απέτυχε στον ανίερο σκοπό της να συκοφαντήσει και να σπιλώσει κόμματα και πολιτικούς.

Όποιοι τυχόν επιμένουν να επαναλαμβάνουν συκοφαντίες εναντίον μου, διαπράττουν απλά αθλιότητες ανάξιες περαιτέρω απάντησης»

Προφανές είναι ότι θα έχουμε θεαματικές εξελίξεις στο χώρο…

Ο δημοσιογράφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης  μιλώντας σήμερα το πρωί στην κρατική τηλεόραση είπε ότι πρέπει να γίνει έρευνα να δείξει αν στους λογαριασμούς υπήρξαν χιλιάδες η εκατομμύρια.

Υ.Γ.Μέσα σε αυτή τη συγκυρία μια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ (Κασιμάη απ τον Περέα…) έγραψε “μπάτσοι ,γουρούνια,δολοφόνοι…) και ύστερα έγλειψε εκεί που έφτυσε,αλλά το θόρυβο τον έκανε.Πως να μην σκεφτεί κανείς αν το έκανε εσκεμμένα να τραβήξει τα φ’ωτα πάνω της;