Αρχική Δικαιοσυνη Η αλήθεια για τα σκάνδαλα στο Γηροκομείο.

Η αλήθεια για τα σκάνδαλα στο Γηροκομείο.

2996

 

Στην “Εφημερίδα των Συντακτών” δημοσιεύθηκε ένα ρεπορτάζ για τα συμβαίνοντα στο Γηροκομείο Αθηνών και την δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

 

Το ρεπορτάζ  αναφέρθηκε και σε μας.Με αφορμή λοιπόν όσα γίνονται στη δίκη αυτή με κατηγορούμενους την πρώην διοίκηση του γηροκομείου(Αρχιμανδρίτης Μπούμπας κ.α.) και μάρτυρες την πρώην πρόεδρο και ταμία του Γηροκομείου Πολυξένη Πραστάκου,τον αιωνίως αρμόδιο για το νοικοκύρεμα των ακινήτων κλπ στείλαμε μια επιστολή στον Διευθυντή της εφημερίδας κ.Νικόλα Βουλέλη,η οποία μάλλον δεν κρίθηκε σημαντική ,ώστε να δημοσιευθεί.

Αν δημοσιευόταν θα πηγαίναμε το δημοσίευμα στο δικαστήριο,όπως πήγε το προηγούμενο κλπ Μπορούμε να εικάσουμε διάφορα.

Εικασίες όμως θα είναι…Επομένως δημοσιεύουμε την επιστολή μας με τον πρόλογο ώστε να παραδοθεί στο δικαστήριο για να υπάρχει σφαιρική εικόνα.

Ιδού η επιστολή μας:

“Αγαπητέ Νικόλα,
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας το Σάββατο διαβάζεται εύκολα.
Η αλήθεια είναι ότι έκανα πολλές έρευνες για τα Ιδρύματα,όπως τον Ερυθρό Σταυρό ,το Γηροκομείο Αθηνών επι χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα Ιδρύματα συνάντησα εμπλεκόμενους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ σε αυτό το σχήμα που λέγεται Διαπλοκή.
Η αλήθεια είναι ότι στο Γηροκομείο είναι πολλά και τα λεφτά και τα ακίνητα και αρκετά απο αυτά τα εκμεταλλεύονται (σαν ενοικιαστές ντεεε…) πολιτικοί(κυρίως γαλάζιοι…)δημοσιογράφοι απο το Αλαφουζέϊκο,το ΜΕΓΚΑΤΣΑΝΕΛΕ και βρίσκει κανείς τριγύρω στα ιδρύματα ανθρώπους απο το Μητσοτακέϊκο,δικαστές πιστούς στη ίδια νομιμότητα που πιστεύει το Μητσοτακεϊκο,δηλαδή την ΑΛΗΘΙΝΗ.
Η αλήθεια είναι ότι μου πρόσφεραν ακίνητο(προς ενοικίαση ντεεε…) και χρήμα και στον Ερυθρό και στο Γηροκομείο,αλλά δεν πήρα, ούτε εκατοστό και ούτε ευρώ.
 Η αλήθεια είναι ότι και αναφορές έκανα στη Δικαιοσύνη για τα Ιδρύματα αυτά και μηνύσεις και αγωγές έφαγα.
Η αλήθεια είναι ότι την αγωγή που μου έκανε ο Μαρτίνης του Ερυθρού Σταυρού την κέρδισα στο Πρωτοδικείο και την έχασα στο Εφετείο,στο οποίο είναι διάχυτη η σοφία του Μητσοτακέϊκου.
Η αλήθεια είναι ότι με κάλεσαν μάρτυρα και στα δυο Ιδρύματα και στις Εξεταστικές της Βουλής,αλλά παντού αυτά τα Ιδρύματα και οι επικεφαλής τους ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ!
Η αλήθεια είναι ότι ΜΕΤΑ την δικαίωσή του στα Εφετεία πήγε φυλακή ο Μαρτίνης,αλλά κανένας άλλος ,ως να ήταν ΜΟΝΟΣ του στο σκάνδαλο αυτό…
Η αλήθεια είναι ότι και ο Μπούμπας του Γηροκομείου μου έκανε αγωγή το 2007.
Η αλήθεια είναι ότι  την απέσυρε  το 2010,ΧΩΡΙΣ καμία συγνώμη μου,αλλα με την υπόσχεση ότι θα προβώ σε αποκαταστατικό δημοσίευμα, αν υπήρχε λόγος.
Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ λόγος και ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ αποκαταστατικό δημοσίευμα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μπούμπας παραπέμθηκε με άλλους στη Δικαιοσύνη και εγώ ήμουν μάρτυρας κατηγορίας.
Η αλήθεια είναι ότι η σοφία του Εφετείου υπερίσχυσε της κατάθεσής μου για φαγοπότι ορισμένων στο Εφετείο και το 2017 ο Μπούμπας και οι λοιποί ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ,χωρίς σε αυτή τη δίκη να είναι μάρτυρας καμία Πολυξένη Πραστάκου.
Η αλήθεια είναι ότι η Πολυξένη Πραστάκου το 2012-2013 υμνούσε τον Μπούμπα και το έργο του στο Γηροκομείο και έλεγε ότι το Γηροκομείο ζει απο τις μισθώσεις των ακινήτων του.
Η αλήθεια είναι ότι οι πανηγυρισμοί της Πολυξένης Πραστάκου για τον Μπούμπα δημοσιεύθηκαν στην “εφημερίδα  του Γηροκομείου” τα “ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ”.
Η αλήθεια είναι οτι επιχειρηματίας αυτής της εφημερίδας κάνει ΤΩΡΑ κατασχέσεις για απλήρωτα φύλλα της εφημερίδας στο Γηροκομείο και δικηγόρος της είναι ο ίδιος δικηγόρος που χρησιμοποίησε η εν λόγω Πολυξένη Πραστάκου.
Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω Πολυξένη Πραστάκου τρέχει στα δικαστήρια και ζητά να μην κάνουν οι προσωρινές διοικήσεις μισθώσεις.
Η αλήθεια είναι ότι η ίδια ζητά με επίσημες αιτήσεις να νοικιάσει απο προσωρινές διοικήσεις του Γηροκομείου ΤΡΙΑ(3) ακίνητα φιλέτα στο Κολωνάκι!
Η αλήθεια είναι ότι κατά τη νομική μου άποψη αυτό λέγεται εκβιασμός της προσωρινής διοίκησης.
Η αλήθεια είναι ότι το 2012-2013 που υμνούσε η εν λόγω πρωην Πρόεδρος του Γηροκομείου και πρώην Συμβουλος Ταμίας του Γηροκομείου τον Μπούμπα υπήρχαν όλες αυτές οι οικογένειες  εκεί στη Διοίκηση του Γηροκομείου,οι αμοιβές κλπ
Η αλήθεια είναι ότι  ο Μπούμπας και δυο άλλοι παραπέμπονται και δικάζονται τώρα στο κακουργιοδικείο για τα ακίνητα,τις ενοικιάσεις του παρελθόντος κλπ ,μετά απο αναφορές της εν λόγω Π.Πραστάκου,η οποία ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΌΡΗΣΕ στην μακρόχρονη ποινική διαδικασία  κανένα μέλος αυτών των άλλων οικογενειών .
Η αληθεια είναι ότι  δεν μας πρότεινε, ως μάρτυρες στη δίκη του Μπούμπα για να διαπιστώσει πόσο τον καλύπτουμε.
Η αλήθεια είναι πως αν μας καλέσουν μάρτυρες στη δίκη που τώρα γίνεται δεν θα πάμε απλώς, αλλά θα τρέξουμε!
Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν σε ένα Εφετείο βγήκε απόφαση εναντίον μας σε 14 εργάσιμες ημέρες και είναι αυτή, στην οποία πήγαμε και δικαιωθήκαμε στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η αλήθεια είναι ότι  πρώην στελεχάρα του Γηροκομείου και πρώην  στενή συνεργάτρια του Μπούμπα κατηγορήθηκε για τα τυπικά της(ανύπαρκτα προσόντα) και η υπόθεση έμενε προς έρευνα επι 5 χρόνια κάπου.
Η αλήθεια είναι ότι μόλις σκάσαμε μύτη με απόφαση δικαστική στο Γηροκομείο και πλακώσαμε τις αναφορές στη Δικαιοσύνη ,η εν λόγω στελεχάρα αθωώθηκε με βούλευμα το οποίο έσπασε κάθε ρεκόρ αφού βγήκε μόλις ΔΕΚΑ(10) ημέρες μετά την εισαγγελική πρόταση και μέσα στις 10 ημέρες περιλαμβάνονται και αργίες!
Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω στελεχάρα παραπέμπεται να δικαστεί για ψευδή αναφορά στις αρχές τις επόμενες ημέρες.
Η αλήθεια είναι ότι το αδίκημα είναι ΤΥΠΙΚΟ,δηλαδή τα ΤΥΠΙΚΑ προσόντα δεν υπάρχουν!
Η αλήθεια είναι πως πιστεύουμε ότι θα αθωωθεί και πάλι, γιατί θα πουν οι σοφοί δικαστές ότι δεν είχε δόλο…
Η αλήθεια είναι ότι έναντι του πρωην γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αμφισβητώ τον ισχυρισμό του ότι υπάρχουν “κύκλοι του Αρείου Πάγου”,και μάλιστα τόσο θεσμικά,ώστε να κρίνουν(εν χορώ;)αν κάποιος πρώην Αρεοπαγίτης δυσφημείται η όχι.
Η αλήθεια είναι, ότι είναι πεποίθησή μου, πως δεν συμβιβάζεται η έννοια του ανιδιοτελούς αγωνιστή της εξυγίανσης του Γηροκομείου ,με την ταυτόχρονη εκμετάλλευση ακινήτων του Γηροκομείου.
Η αλήθεια είναι ότι μπράβοι επιχειρηματία δεινώς κατηγορουμένου για τεράστια οικονομικά εγκλήματα επισκέφθηκαν τον Διευθυντή του Γηροκομείου για να τον πείσουν να συνηγορήσει στην μετατροπή των 50 στρεμμάτων του Γηροκομείου,αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε “κάτι εμπορικό”.
 Η αλήθεια είναι ότι και στον Ερυθρό Σταυρό και στο Γηροκομείο υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλοι μισθοί σε σχέση με τους έξω.
Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο Ιδρύματα ΔΕΝ έπεσαν έξω οικονομικά απο τους μισθούς αυτούς,οι οποίοι είναι μεγάλοι,αλλά ΌΧΙ αδικαιολόγητοι.
Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω ότι όλοι οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι κλπ είναι έντιμοι,ανιδιοτελείς και αντικειμενικοί,αλλά πολλοί κρίνουν με άλλα κριτήρια,έχουν επιρροές απο φίλους,φιλενάδες κλπ
 Η αλήθεια είναι πως είμαστε άνθρωποι.
Η αλήθεια είναι πως κάποιος είπε “το σφάλλειν ανθρώπινον”…
ΥΓ. Αν η Αντα πιστεύει ότι δεν είμαι αρκούντως αριστερός(με τον αμερικάνικο τρόπο…) μην την αποπαίρνεις.Μάλλον έχει δίκιο!
Y.Γ. Στη διάθεσή σας ο τεράστιος φάκελος του Γηροκομείου με στοίχημα ότι είναι πολύ μεγαλύτερος και βαρύτερος από αυτόν που έχει η μάρτυρας Π.Πραστάκου.Περιέχει και όλα όσα προαναφέρουμε σε αυτή την επιστολή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ
τηλ 6936-007….”