Αρχική Θέμα Η απίστευτη προσφορά στην Ελλάδα των διάσημων Ελλήνων Τομ “ΟΣΚΑΡ” Χάνκς και...

Η απίστευτη προσφορά στην Ελλάδα των διάσημων Ελλήνων Τομ “ΟΣΚΑΡ” Χάνκς και Γιάννη (ΝΒΑ)Αντετοκούνμπο!

2489

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να εντυπωσιάζει την παγκόσμια αθλητική σκηνή και φυσικά να κάνει υπερήφανη την Ελλάδα ,στην οποία γεννήθηκε και της οποίας την ταυτότητα απέκτησε και διατηρεί ,παρά τις σειρήνες να πάρει την ταυτότητα της γενέτειρας των γονέων του(Νιγηρία) ή της χώρας ,η οποία του προσφέρει χρυσάφι,δηλαδή των ΗΠΑ.

Ο χαρισματικός Ελληνας μπασκετμπολίστας αθλητής βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τα 100 καλύτερα καρφώματα της τελευταίας 10ετίας  στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου,δηλαδή στο επαγγελματικό  ΝΒΑ.

Ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στα Σεπόλια της Αθήνας απο γονείς που είχαν μεταναστεύσει-αφήνοντας στους παππούδες στη Νιγηρία το πρώτο τους παιδί Τσάρλς- στην Ελλάδα και ζούσαν ως μικροπωλητές στους αθηναϊκούς δρόμους.

 

Ο Γιάννης “τσολιαδάκι” στα Σεπόλια με τη σημαία.

Αυτό δεν τους εμπόδισε να δώσουν εξαιρετικά δυνατή κατεύθυνση στα 4 παιδιά που απέκτησαν στην Ελλάδα και η κατεύθυνση ήταν σαφής “πατρίδα σας είναι η χώρα που γεννηθήκατε και δική μας πατρίδα είναι η χώρα που μας χάρισε ζωή,δηλαδή η Ελλάδα”.

Ολοι τους έμαθαν άριστα ελληνικά,τα παιδιά τελείωσαν τα ελληνικά σχολεία και όταν ο Γιάννης επελέγη ως “παιδί-θαύμα της φύσης” στο ΝΒΑ ,οι Αμερικανοί του πρότειναν να αποκτήσει και την αμερικανική υπηκοότητα,να παίξει στην Εθνική των ΗΠΑ κλπ

Ο Γιάννης τους έδειξε τους γονείς του στην κερκίδα δοκιμαστικών.Εκείνοι είχαν σκεπαστεί με την Ελληνική σημαία και ο Γιάννης τους απάντησε ότι με αυτή τη σημαία θα πεθάνει.

Ο πατέρας του όταν σιγουρεύτηκε οτι ο γυιός του έγινε πια εκατομμυριούχος του έδωσε δημόσια συμβουλή να μην ξεχάσει ποτέ την πατρίδα του,τη χώρα που τον γέννησε και τον μεγάλωσε και ύστερα απο λίγο έκλεισε τα μάτια του για πάντα κοντά στο γυιό του και τα άλλα μικρότερα αδέλφια που παίζουν μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Παράλληλη(σχεδόν) πορεία είχε ο ισπανός Ρίκι Ρούμπιο,ο οποίος έφυγε νεαρός και “ταλέντο” απο την Ισπανία,καταξιώθηκε στις ΗΠΑ (Γιούτα Τζαζ παίζει φέτος)και εκεί πολύ νωρίς έφυγε απο τη ζωή η μητέρα του.

Φέτος η ομάδα του Γιάννη μοιάζει ικανή να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι,χρονιά που έφτασε ώς τους ημιτελικούς και έχασε απο τους μετέπειτα πρωταθλητές Τορόντο Ράπτορς.

Η ομάδα του Γιάννη,στην οποία παίζει και ο αδελφός του Θανάσης(ο Κώστας παίζει στους Λεϊκερς,κυρίως με τη β ομάδα)είναι φέτος πρώτη στη γενική κατάταξη και μοιάζει ικανή να κάνει την υπέρβαση .Προς το παρόν μόνο το “Τριφύλλι”,οι Μπόστον Σέλτικς, μοιάζει ικανό να τους πάρει τη μπουκιά απο το στόμα.

Στο ρεπορτάζ αυτό σημειώνουμε ως ιδιαίτερης σημασίας και μάλιστα στη σημερινή χρονική συγκυρία ,την επιλογή του διάσημου και τιμημένου με “ΟΣΚΑΡ” ηθοποιού Τομ Χάνκς να αποκτήσει την ελληνική ταυτότητα-υπηκοότητα.

Ο Χάνκς είναι απο τους ελάχιστους σοβαρούς στην προσωπική τους πορεία ηθοποιούς κορυφής.

Παρά την τεράστια επιτυχία και την τεράστια προσφορά που είχε απο πανέμορφες “μοντέλλες” του πλανήτη,δεν ακούστηκε ποτέ σε “νυχτοπερπατήματα” και κάθε χρόνο έρχεται αθόρυβα για πολλές μέρες στο σπίτι του στην Αντίπαρο με την Ελληνίδα συζυγό του Ρίτα  Τζιγκου-Γουίλσον.

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ

 

Η Ελλάδα ,τώρα που Προκόπης Παυλόπουλος και Κυριάκος μητσοτάκης αποφάσισαν και έδωσαν και στον τομ Χάνκς την ελληνική ταυτότητα που έχει η συζυγός του,ας ξαναδούμε λίγο την ιστορία της συζύγου και ίσως μας φανεί  και εθνικά χρήσιμη…

Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοβα  στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Η μητέρα της Δωροθέα Τζίγκου ήταν Ελληνίδα που, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Άνω Δερόπολης (Δρόπολη) στη σημερινή Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.[5] ο πατέρας της, Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ (21 Μαρτίου του 1920 – 6 Μαρτίου, 2009), ήταν Πομάκος που γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης, του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στη Θράκη, στην Ελλάδα. Ο πατέρας της είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Φερχάτ που ζει στη Βουλγαρία[6][7] και ο πατέρας του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 4 Μαΐου του 1949. Ασπάστηκε τον ορθόδοξο χριστιανισμό για τον γάμο του και άλλαξε το όνομά του από τον Χασάν Ιμπραήμοφ σε Άλαν Ουίλσον το 1960, επιλέγοντας το όνομά του από ένα τοπικό δρόμο. Η Ρίτα έχει έντονη την ορθόδοξη πίστη.[8] και ο πατέρας της εκτός από Βουλγαρικά μπορούσε να μιλήσει “Ρωσικά, Τουρκικά, Πολωνικά, Ελληνικά, λίγα Ιταλικά και λίγα Γαλλικά” σύμφωνα με την Ρίτα που είναι σύζυγος του Τομ Χανκς, ο οποίος παραδέχτηκε πως η απεικόνιση του χαρακτήρα του Βίκτορ Ναβόρσκι στην ταινία The Terminal  έχει πολλά στοιχεία του πατέρα της.[9]

Είναι ηθοποιός,τραγουδίστρια,ακριβίστρια και επιτυχία της ήταν η εμφάνιση στην ταινία “ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΣΙΑΤΛ”

Η  ταινία αυτή ‘ηταν το “δέσιμο” με τον Τόμ Χάνκς.

Ο διάσημος  “Φόρεστ Γκάμπ”Τόμ (Thomas Jeffrey “Tom” Hanks, 9 Ιουλίου 1956) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός

Ο Χανκς δούλεψε στην τηλεόραση και σε οικογενειακές κωμωδίες, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός με την ταινία Μπιγκ (Big) το 1988, πριν επιτύχει και σαν δραματικός ηθοποιός σε επιτυχημένες ταινίες όπως Φιλαδέλφεια (Philadelphia, 1993) και Φόρεστ Γκαμπ (Forrest Gump, 1994) για τις οποίες κέρδισε συνεχόμενα το βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου τις χρονιές 1993 και 1994.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες όπως Το Δικό Τους Παιχνίδι (A League of their Own, 1992), Άγρυπνος στο Σιάτλ (Sleepless in Seattle, 1993), Απόλλο 13 (Apollo 13, 1995), Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan, 1998), Έχετε Μήνυμα Στον Υπολογιστή Σας (You’ve Got Mail, 1998), Το Πράσινο Μίλι (The Green Mile, 1999), Ο Ναυαγός (Cast Away, 2000), Πιάσε Με Αν Μπορείς (Catch Me If You Can, 2002), Κώδικας Da Vinci (The Da Vinci Code, 2006), Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά (Extremely Loud and Incredibly Close, 2011) και Captain Phillips (2013). Έχει επίσης δανείσει τη φωνή του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων Toy Story (1995), Toy Story 2 (1999) και Toy Story 3 (2010).

Οι συνολικές εισπράξεις των ταινιών του στο αμερικανικό box office ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οπως και ο Αντετοκούνμπο δίνει αθόρυβα πολλά χρήματα σε κοινωνικούς σκοπούς στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με τους εκατό καλύτερους της δεκαετίας να ίπτανται κυριολεκτικά.Ο  απίστευτος Γιάννης είναι στη δεύτερη θέση,δηλαδή στο τέλος του βίντεο: