Αρχική Αθλητικα Η Βραζιλία πήρε με 3-1 το Κόπα Αμέρικα μετά 12 χρόνια!..

Η Βραζιλία πήρε με 3-1 το Κόπα Αμέρικα μετά 12 χρόνια!..

1843

 

 

Τι παραπάνω να έκανε ο Αργεντινός  Ρικάρντο Γκαρέκα στον πάγκο του Περού;

Μετά 36 χρόνια απουσίας πήγε τους “Ίνκας” του  Περού στο Μουντιάλ.Μετά 44 χρόνια το πήγε σε τελικό του Κόπα Αμέρικα κόντρα στην οικοδέσποινα Βραζιλία,η οποία ως οικοδέσποινα δεν έχει χάσει ποτέ Κόπα Αμέρικα…

Για όλα αυτά ο Γκαρέκα (καμία σχέση με τον Βραζιλιάνο σουπερ σέντερ φόρ Καρέκα) πήρε ως δώρο και την υπηκοότητα του Περού.

Στον τελικό στάθηκε περίφημα και έσβησε το 5-0 του Ομίλου.

Μετά το 1-0 από τον Εβερτον (που εκμεταλέυτηκε πάρε -βάλε του σουπερ Ζεσούς,ο οποίος είχε χορέψει 3-4 περουβιανούς,το Περού επανήλθε και ισοφάρισε με τον περίφημο Γκερέρο με πέναλτυ στο οποίο υπέπεσε ο Τιάγκο Σίλβα.

Τα δύσκολα για τη Βραζιλία έσβησε ο Ζεσούς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ξαναχορεύοντας “σάμπα” την περουβιανή άμυνα.2-1 και ανάπαυλα.

Στο 69 ο σουπερ Ζεσούς έβαλε δύσκολα στη Βραζιλία.Αποβλήθηκε (μάλλον άδικα) απο ένα βίαιο,αλλά όχι αντιαθλητικό φάουλ.Είχε κάρτα ,ας πρόσεχε..

Στο 85 η Βραζιλία έβαλε και το 3-1 με πέναλτυ που χτύπησε ο Αίζον ,καθώς το Περού με παίκτη παραπάνω ,μάλλον τάχασε και ήταν χειρότερο από το διάστημα που ήταν 11 εναντίον 11.

Η Βραζιλία πήρε το 5 στα 5 στην έδρα της για Κόπα Αμέρικα και 9ο στην ιστορία της.,,