Αρχική Ελλαδα Η κατάληψη κεντρικού ξενοδοχείου,η λίστα Ράϊχενμπαχ,η καταδίκη Ελλάδας-Υπουργού ,η μίζα ,οι...

Η κατάληψη κεντρικού ξενοδοχείου,η λίστα Ράϊχενμπαχ,η καταδίκη Ελλάδας-Υπουργού ,η μίζα ,οι ατιμώρητες απαγωγές…

2615

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αρχίζουμε με τις έως σήμερα παραδοχές:

1.Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις(ΜΚΟ) είναι θεσμός που έχει επιβληθεί παγκοσμίως.

2.Πλείστες όσες ΜΚΟ προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και έχουν (κακώς,κάκιστα και σε μερικές περιπτώσεις δόλια) με ευθύνη των κυβερνήσεων υποκαταστήσει τον Διεθνή (και τοπικό)Ερυθρό Σταυρό.

3.Ορισμένες ΜΚΟ είναι στην πραγματικότητα χώρος δράσης και κάλυψης μυστικών υπηρεσιών.

4.Στη χώρα μας σχηματίσθηκαν τεράστιες δικογραφίες με εμπλοκές και (φερομένων ως) δημοσιογράφων για διασπάθιση κονδυλίων,αλλά και δικογραφίες για κατασκοπευτική δράση μυστικών υπηρεσιών δυνατών χωρών ,μέσω ΜΚΟ,στη χώρα μας.

5.ΤΟ ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΣΙΤΥ ΠΛΑΖΑ στην Αχαρνών και της επιδίκασε ποσό 300 και πλέον χιλιάδων ευρώ,διότι με ευθύνη του κράτους έχασε την χρήση και εκμετάλλευση του ξενοδοχείου της.

6.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει το ποσό καταδίκης της Ελλάδας διότι «η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου City Plaza είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κατάληψη έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι «αλληλέγγυοι καταληψίες» γνώριζαν ότι η νέα κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε».

Μας έκανε εντύπωση η αναφορά ότι η κατάληψη που άρχισε το 2016 ,έληξε αυτοβούλως αμέσως μετά τις εκλογές το 2019 και οι δηλώσεις της ιδιοκτήτριας κ. Αλίκης Παπαχελά σε μεγάλη προβολή στην κρατική ΕΡΤ.Η ιδιοκτήρια μίλησε εκεί για ευθύνες κλπ

Πάμε τώρα στα πρόσωπα:

Α:Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης η ιδιοκτήτρια κ.Παπαχελά από τη μία πλευρά

Β:τα προσωπα της κατάληψης από την άλλη τα οποία είναι τόσο συγκεκριμένα ,ώστε εξέδωσαν ανακοίνωση κάποια στιγμή και “κατέταξαν” την ιδιοκτήτρια στην Χρυσή Αυγή καθώς και την προβολή των καταγγελιών της.

Γ.Ο Γερμανός αξιωματούχος της Κομισιόν Χόρστ Ράϊχενμπαχ

Δ:τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την λίστα Ράϊχενμπαχ το Νοέμβριο του  2013 και μεταξύ αυτών το φιλοκυβερνητικό σήμερα και τότε ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Από το ρεπορτάζ (και)της κρατικής τηλεόρασης ότι “πίσω από ορισμένους μετανάστες που πέρασαν από την κατάληψη αυτή” κάποιοι διέκριναν την παρουσία μιας γερμανικής ΜΚΟ.

Σε αυτό  “πέρασαν” η κ.Παπαχελά  έδωσε άλλη διάσταση με τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ και μίλησε για 5-6 εκατομμύρια ετησίως ως έσοδα για κάποιους από την κατάληψη αυτή.Τεράστιο ποσό.Είναι και αληθινό;Αν είναι δίνει εντελώς άλλη διάσταση σε αυτή την υπόθεση μαζί με μια λεπτομέρεια:

Η κ.Παπαχελά είπε ότι η απόφαση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο βγήκε σε χρόνο ρεκόρ ,κάπου δυο χρόνια!

Αυτή η ταχύτητα μας εξέπληξε,όπως και μια άλλη παράμετρος.Εχει δημοσιευθεί σε μεγάλα ΜΜΕ ότι αρχικά η κ.Παπαχελά εμφανιζόταν ως οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έγραψαν ότι αρχικά επικρότησε την κατάληψη του ξενοδοχείου αυτού.

Της αποδίδουν ότι τη χειροκρότησε γιατί δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι ήταν το δικό της ξενοδοχείο και αυτό μας φαίνεται απίστευτο.Πόσα ΣΙΤΥΠΛΑΖΑ υπάρχουν;Και να μην υπάρχουν μπορεί μια ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου και αναφερόμενη στη λίστα πλούτου Ράϊχενμπαχ να χειροκροτεί την κατάληψη,ενός τόσο μεγάλου και ενεργού περιουσιακού στοιχείου;

Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια και όχι συκοφαντίες αυτά;

Για να φωτισθεί αυτή η πολύ μυστήρια αυτή  υπόθεση που πήρε τόσο σοβαρή πολιτική και οικονομική διάσταση ανατρέξαμε στο παρελθόν.

Και βρήκαμε κείμενα της κ.Παπαχελά και των εκπροσώπων(!!!) της κατάληψης που σε σχέση και με την ταχύτητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δίνουν εντελώς άλλη εικόνα απο αυτή μιας απλής δικαστικής έκβασης.

Ιδού τι είχε γράψει η κ.Παπαχελά,ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου τότε:

“Υποτίθεται ότι είσαι Αφγανός πρόσφυγας, κυνηγημένος, φτωχός, καταπονημένος.
Συμμετέχεις απ την πρώτη μέρα σε καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας που υποτίθεται θέλει να στεγάσει τους κατατρεγμένους πρόσφυγες.
Φωτογραφίζεσαι δίκην αρχηγού στους χώρους του καταπατημένου ξενοδοχείου ΜΟΥ δίνοντας την μία συνέντευξη πάνω στην άλλη στα εγχώρια και διεθνή μέσα λέγοντας πως οι σιτυπλαζίτες σ έσωσαν.
Έχεις 2-3 προφίλ στα σόσιαλ μύδια γεμάτα από φωτό σου σε ταξίδια σ όλον τον κόσμο, δουλεύεις σαν επίσημος μεταφραστής του ΟΗΕ κι έχεις και ειδικό διαβατήριο αμερικάνικο που σου επιτρέπει να μπαινοβγαίνεις σ όποια χώρα θες όσο θες κι όποτε θες.
Στέλνεις απειλητικά μηνύματα στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ότι αν τολμήσει να πειράξει την “κατάληψη” και δη την “μανούλα Όλγα” και τον “μπαμπάκο Νασίμ” είστε χίλιοι κι έρχεστε να την φάτε.
Μένεις 3,5 χρόνια στο καταπατημένο ξενοδοχείο αρμενίζοντας μπαναστατικές σημαίες και “ούτε βήμα πίσω”.
Και την κάνεις μ ελαφρά απ’ την “κατάληψη” όταν ακούγεται ότι ο Χρυσοχοϊδης θα εκκενώσει το City Plaza.
Ψιτ, παλληκαρά! Ξέχασες ν αλλάξεις διεύθυνση κατοικίας στην Alpha Bank που διατηρείς λογαριασμό payroll και δήλωνες διεύθυνση μόνιμης κατοικίας Αχαρνών 78, το City Plaza δλδ. Και έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και βρήκε η ιδιοκτήτρια την αλληλογραφία σου και την ενημέρωση απ την τράπεζα. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.
Να καθαρίζεις κάπου 2.000 τον μήνα και να κλαίγεσαι ότι δεν έχεις να φας και γι αυτό μένεις στο καταπατημένο ξενοδοχείο και χρεώνεις με τα έξοδα διαβίωσής σου την ιδιοκτήτρια, πανέξυπνο!
Αλλά να δείς πως το λέει η παροιμία! Α ναι! Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη!
Να σε ενημερώσω ότι το υπόλοιπό σου στην Alpha Bank είναι κάπου 6.500 ευρώ. Το ότι στους δικούς μου κατασχεμένους λογαριασμούς το υπόλοιπο είναι κάπου 0,25 ευρώπουλα δεν έχει σημασία γιατί εγώ είμαι η παμπλούτου ταξικός εχθρός και εσύ το κατατρεγμένο φτωχό προσφυγάκι.
Αλήθεια, για πόσο μαλάκα με περνάς;”

Οι καταληψίες διατύπωσαν δημόσια θέση και άποψη και μίλησαν για τη λίστα Ράϊχενμπαχ:

 

“Η Αλίκη στη Χώρα της Χρυσής Αυγής

Η Αλίκη Παπαχελά εκτός από μεγαλομέτοχος της Ανώνυμης Εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της το City Plaza, έχει πλέον εξελιχθεί και σε βασικό μέτοχο της προεκλογικής εκστρατείας της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη. Σε συνεργασία με την «πρόθυμη» δημοσιογράφο … και το κανάλι … που επιχειρεί να πλειοδοτήσει στο εμπόριο φόβου και πατριδοκαπηλίας, η «Αλίκη της Χρυσής Αυγής» έστησε ένα ακόμα σόου ψέματος, χυδαιότητας και μίσους. Ο σκοπός της ήταν να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα ημών των κακούργων.

Ένα βίντεο τελείως στημένο όπου η «υπεύθυνη» δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι «οι καταληψίες απειλούν, βρίζουν και σπρώχνουν» την Αλίκη Παπαχελά επιλέγοντας να προσκομίσει ένα βίντεο στο οποίο το μόνο που καταγράφεται είναι μια κάμερα που κουνιέται και η Αλίκη Παπαχελά να ουρλιάζει ότι τη σπρώχνουν. Οι μόνες φράσεις που λέγονται από την πλευρά των «καταληψιών» είναι «δεν θα μπεις μέσα», «έλα, έλα» και «φύγε σε παρακαλώ» (ως γνωστόν αυτά είναι απειλές και βρισιές!) ενώ κανένας δεν φαίνεται να την ακουμπάει ή να την σπρώχνει – κάτι άλλωστε που δεν έγινε και ποτέ. Στις δηλώσεις της η Αλίκη Παπαχελά, μεγαλομέτοχος της Α.Ε. που έχει το City Plaza, εννοείται ότι δεν ανέφερε ότι το ξενοδοχείο είναι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία κλειστό, πολύ πριν δηλαδή την κατάληψη. Συνεπώς, το «στολίδι» στο κέντρο της πόλης που αναφέρει η έγκριτη δημοσιογράφος… ήταν ένα εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών κτήριο το οποίο αποτελούσε -όπως όλη η γειτονιά μπορεί να βεβαιώσει- μια σκοτεινή γωνιά διακίνησης ναρκωτικών.

Εννοείται ότι δεν ανέφερε τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων του ξενοδοχείου, οι οποίοι κέρδισαν δικαστικά τον εξοπλισμό του ξενοδοχείου αλλά η ΑΕ της κυρίας Παπαχελά, κρατώντας κλειδωμένο το ξενοδοχείο, δεν επέτρεψε ποτέ να γίνει ο πλειστηριασμός.

Στις δηλώσεις της η Αλίκη Παπαχελά εννοείται ότι δεν αναφέρθηκε στη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτει. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυρία Παπαχελά πριν λίγα χρόνια εμφανίστηκε στη λίστα Ράιχενμπαχ (σε ΜΜΕ της περιόδου Νοέμβριος 2013) των 1.600 ατόμων με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα που έπρεπε να ελεγχθούν για το πόθεν έσχες και τη φορολογική φερεγγυότητά τους.

Αυτή την φορά η πρόεδρος της ΑΕ, όμως, ήταν εφευρετικότερη στις κατηγορίες εναντίον της κατάληψης. Από τις αρχικές κατηγορίες ότι παίρνουμε 20 ευρώ από κάθε πρόσφυγα, από το ότι «τα παίρνουμε» από τις ΜΚΟ, τον Σόρος και το γερμανικό κράτος, από το ότι έχουμε τις πλάτες του Σύριζα ενώ ταυτόχρονα είμαστε και μαφία πέρασε στο ότι κάνουμε εμπόριο ναρκωτικών, “κάποιου είδους” πορνεία, trafficking για να καταλήξει να βλέπει πυρήνες τζιχαντιστών και όπλα.

Οι γελοιότητες της «Αλίκης της Χρυσής Αυγής» δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική.

Το City Plaza αυτά τα 3 χρόνια λειτουργίας του είναι ένας υποδειγματικός ανοιχτός χώρος αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αξιοπρέπειας. Έχει δώσει στέγη σε πάνω από 2.500 πρόσφυγες ενώ αποτελεί πόλο έλξης και ασφάλειας για τη γειτονιά. Η κατάληψη ενός άδειου κτηρίου για στέγαση ανθρώπων που θα ήταν άστεγοι μπορεί να μην είναι μια “νόμιμη” πράξη αλλά είναι μια κοινωνικά δίκαιη πράξη και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε.

Κανονικά θα έπρεπε να γελάμε, αλλά τα πράγματα είναι σοβαρά. Γιατί η Αλίκη Παπαχελά αναπαράγει λέξη προς λέξη όλη τη ρατσιστική προπαγάνδα. Επιπλέον, όταν μιλάει για εστίες τζιχαντιστών που δεν αντιμετωπίζονται από το κράτος, στην ουσία καλεί τα τάγματα εφόδου να αναλάβουν δράση. Η Αλίκη Παπαχελά σε συνεργασία με τους «πρόθυμους» δημοσιογράφους, κάνει προεκλογική καμπάνια υπέρ της Χρυσής Αυγής και ουσιαστικά κάνει την ιδεολογική προπαρασκευή επιθέσεων στο Plaza και άλλες προσφυγικές καταλήψεις.

Εμείς από τη μεριά μας θα πούμε ότι τρία χρόνια τώρα η συκοφάντηση και η απειλή της βίας δεν μας έχουν πτοήσει. Δεν μας φοβίζει ούτε η κ. Παπαχελά ούτε οι χρυσαυγίτες ομόσταβλοί της. Για μια ακόμα φορά, θα επιμείνουμε στο δρόμο της αξιοπρέπειας και θα υπερασπιστούμε το εγχείρημα του City Plaza απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza”

Αυτά τα κείμενα δεν είναι συνηθισμένα βέβαια.Ούτε συνηθισμένο είναι χρήστες των social media,  να γράφουν ότι η Αλίκη Παπαχελά, αρχικά, μη γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για το δικό της ξενοδοχείο έκανε «like» στην προσπάθεια των αλληλέγγυων να μετατρέψουν «με το έτσι θέλω» το κτίριο εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου  στο κέντρο της Αθήνας σε χώρο στέγασης προσφύγων.

Ωστόσο, λίγο αργότερα,όταν ενημερώθηκε ότι πρόκειται για το δικό της ξενοδοχείο, το «City Plaza» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας αντέδρασε μέσω αναρτήσεων στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, ζητώντας από αλληλέγγυος και μετανάστες να αποχωρίσουν.

Μάλιστα όπως αφήνει να εννοηθεί από αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η ίδια παλαιότερα ήταν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει ότι η κατάληψη είναι υποκινούμενη, καθώς πλέον είναι αντιΣΥΡΙΖΑ…

Εν τέλει μας εντυπωσιάζουν η ταχύτητα έκδοσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.Ως κάποιος να έκρινε και να έσπρωξε το θέμα ως μείζονος σπουδαιότητας.

Επίσης η ταχύτητα αποχώρησης των καταληψιών ,εν όψει και του κειμένου αυτού.

Αλήθεια τι απέγιναν οι λίστες όπως αυτή του Ράϊχενμπαχ,της Λαγκάρντ,του Μπόργιανς;Ολα καλά με τα βαριά ονόματα που περιείχαν;Αν ήταν συκοφαντικ,ές αυτές οι λίστες πόσοι προσέφυγαν κατά των συντακτών τους;

Ασχετο ΥΓ1 Η είδηση έρχεται σε μια ημέρα κατά την οποία έγινε γνωστό ότι καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ(8)ετών ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γκράσερ και ο πρώην γεν.γραμματέας του Κόμματός του(ακροδεξιά) γιατί ,λέει η κατηγορία,πωλούσαν η νοίκιαζαν διάφορα κτήρια του Δημοσίου και μόνο η μίζα του Υπουργού ήταν 9,5 εκατομ ευρώ και μόνο απο το “νοίκι” ενός συγκροτήματος  ήταν 200 χιλιάδες ευρώ.Δηλαδή καταδικάστηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο για κάθε εκατομ μίζας.

Ασχετο ΥΓ2:Στο 1/3 επίσης μειώθηκε απο το Ελληνικό Εφετείο η καταδίκη εκείνων που εμπλέκονατι στην απαγωγή του επιχειρηματία Λεμπιδάκη της Κρήτης.Απο τα 25 χρόνια έπεσαν στα 6-7 όλοι και βγαίνουν ταχύτατα από τις φυλακές με μεροκάματα κλπ

Ο επιχειρηματίας ήταν μεγαλομέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας και φυσικά δεν είναι ,ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν ρίζτηκε ποτέ πλήρες φως στην απαγωγή και οι απαγωγείς κράτησαν το στόμα τους κλειστό…

Το ίδιο κλειστό κρατήθηκε το στόμα και στην απαγωγή Παναγόπουλου.Με το αζημίωτο λέει,γιατί μεγάλο ποσό δεν επιστράφηκε ποτέ…