Αρχική Δικαιοσυνη Η 32χρονη κόρη Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού,ενω εκκρεμεί...

Η 32χρονη κόρη Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού,ενω εκκρεμεί στο ΣτΕ η εκδίωξη της Θάνου!

3600

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Tι ονομάζουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη σχετικά με υποθέσεις συγκεκριμένες;

Προφανώς την προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοδοτικής της κρίσης για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σας παραθέτουμε τα γεγονότα σημειώνοντας ότι :

-η σημερινή πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει στείλει  νέα δισέλιδη επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και καταγγέλλει εξιστορώντας γεγονότα και ημερομηνίες ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Συμβούλιο Επικρατείας για την υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

 

-Η Βασιλική Θάνου,πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου,πρωην(υπηρεσιακή) Πρωθυπουργός και πρώην άμισθη Νομική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού,διορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού,αφού πρώτα ΕΛΗΞΕ η θητεία του πρώην Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην προέδρου τηΣ ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Κυριτσάκη,εκ Χανίων ορμωμένου.

-Η τότε Αντιπολίτευση αντέδρασε λυσσωδώς στην τοποθέτηση αυτή ,γιατί με την  διαδρομή της κ.Θάνου “ταυτίστηκε” με το Κόμμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που την επέλεξαν κλπ

Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι ,αλλά και να φαίνεται τιμία έλεγαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Γνωρίζουμε ,γιατί κάποιοι εξ αυτών απευθύνθηκαν και σε μας,ότι έψαχναν να βρουν περιουσιακά στοιχεία της Θάνου για να την συνδέσουν με τυχόν “πλούσια ζωή”.

Ενας μάλιστα υψηλόβαθμος στη Νέα Δημοκρατία μας είπε : “Μου είπαν ότι ένας πρώην πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου διαμένει σε μια πολυτελή βίλα στην πανάκριβη Μύκονο.Ψάξτε το”.

Η έρευνά ημών και άλλων κατέληξε στον εντοπισμό της κ.Θάνου στο …πατρικό της στην Εύβοια ,το οποίο κάθε άλλο παρά βίλα είναι.

Αρα η τυχόν υπάρχουσα βίλα στη Μύκονο ,στην οποία Μύκονο ,όπως έχουμε ξαναγράψει πλαιότερα μία Μονή πούλησε έκταση σε ομάδα δικαστικών δεν έχει σχέση με την κ.Θάνου,αλλά άγνωστο και αν έχει χτιστεί στην έκταση αυτή που πούλησε η Μονή σε…δικαστικούς.

Λίγο καιρό μετά τον διορισμό της κ.Θάνου και άλλων 2-3 στελεχών έγιναν εκλογές και η νέα κυβέρνηση με άμεση τροπολογία εκδιώκει απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού την κ.Θάνου και 2-3 ακόμα στελέχη  και τοποθέτησε άλλα για να είναι ακομμάτιστη και ανεπηρέαστη η νεα επιτροπή Ανταγωνισμού.

Μεταξύ αυτών που τοποθετεί και η κ.Ράντου.Για τον πρόεδρο καθηγητή Γιάννη Λιαννό γράψαμε ήδη.

Γεγονότα είναι πια και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ αυτών και το ακόλουθο ρεπορτάζ(27/6/2017 Παν.Τσιμπούκης) στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,απολύτως φιλικό προς τη Νέα Δημοκρατία και απολύτως εχθρικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ.Θάνου:

“Ομόφωνα αθώος κρίθηκε σήμερα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείαςκαι πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος, μετά από τους υποκλαπέντες από τον υπολογιστή του προσωπικούς διαλόγους που είχε με πρώην σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και μεταγενέστερα συνάδελφό του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι υποκλαπέντες αυτοί διάλογοι, σύμφωνα με πολιτικούς, χρησιμοποιήθηκαν ως μοχλός πίεσης προς τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προκειμένου να ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας των τηλεοπτικών αδειών που είχαν δοθεί από την παρούσα Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου έκρινε κατά πλειοψηφία αντισυνταγματικό τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών (ο κ. Σακελλαρίου είχε ταχθεί με την μειοψηφία).

Μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλοςδιέταξε την διενέργεια έλεγχου για την εν λόγω υπόθεση, αν και γνώριζε το περιστατικό μήνες πριν καθώς τον είχε ενημερώσει προσωπικά ο κ. Ράντος.

Η πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου του άρθρου 91 του Συντάγματος και πρόεδρος του Αρείου Πάγου λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή της συγκάλεσε για χθες το εν λόγω συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για τον κ. Ράντο.

Όμως, ένα μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Αγγελική Μυλωνά θα απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους εκτός Αθηνών και ειδοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να παραβρεθεί.

Έτσι, η κυρία Θάνου, ανέβαλε τη χθεσινή διάσκεψη και συγκάλεσε για σήμερα νέα, καλώντας παράλληλα να παραβρίσκονται και τα αναπληρωματικά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβούλιου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο κ. Ράντος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, ενώ προφορικά έδωσε εξηγήσεις και απάντησε στις ερωτήσεις των συναδέλφων του.

Η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μαρία Βλαχάκη, παρέλαβε το υπόμνημα.

Αφού αποχώρησε ο κ. Ράντος το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο προχώρησε αμέσως σε διάσκεψη.

Κατά την διάσκεψη, αρχικά η κυρία Θάνου εξέφρασε κάποιες αρνητικές θέσεις για το εν λόγω θέμα, αλλά δεν συμφώνησε με τις απόψεις της κανένα άλλο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου και τελικά συντάχθηκε με τις θέσεις των υπολοίπων μελών.

Τελικά, ομόφωνα ο κ. Ράντος, κρίθηκε ότι δεν έχει διαπράξει κανένα πειθαρχικό παράπτωμα εντός και εκτός υπηρεσίας που να θίγει το κύρος του και το κύρος της Δικαιοσύνης.”

Ο κ.Ράντος είναι και σήμερα  Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας,το οποίο θα εκδικάσει την υπόθεση ,στην οποία θα κριθεί αν θα φύγει η κ.Θάνου και 2-3 στελέχη και θα πάνε στη θέση τους ο κ.Λιαννός,η κ.Ράντου και 1-2 ακόμα.

Την προσωρινή διαταγή απέρριψε τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας υπό τον κ.Πικραμμένο.Νάναι απλή συνωνυμία με τον πρώην πρόεδρο του ΣΤΕ και σήμερα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Οθ.Πικραμμένο;

Η τοποθέτηση του κ.Πικραμμένου μετά το ΣΤΕ στη Νέα Δημοκρατία πόσο τάχα ακομμάτιστη Δικαιοσύνη δείχνει;

Η κ.Ράντου που θα πάρει μια απο τις θέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ,αφού φύγει μέσω του Συμβουλίου Επικρατείας  η κ.Θάνου και 2-3 ακόμα στελέχη είναι η 32χρονη κόρη του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Συμβουλίου Επικρατείας κ.Αθανάσιου Ράντου,όπως έγραψε ήδη ο Κώστας Βαξεβάνης;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι ,γιατί αν είναι,τότε τι περισσότερο θα θέλαμε για να σκεφτούμε ότι επιχειρείται παρέμβαση στο Συμβούλιο Επικρατείας γα την συγκεκριμένη υπόθεση;

Αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα θα μιλούσε για δικαστικό πραξικόπημα και χειρότερα ο Αδωνης ή όχι;

ΘΑΝΟΥ:ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!

Απο την πλευρά της πάντως η κ.Θάνου ζητεί συνάντηση με τους Αρχηγούς των κομμάτων και χαρακτηρίζει ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη(η δίκη στο ΣτΕ θα γίνει στις 30/8) όσα συμβαίνουν.Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Διερωτώμεθα κατά πόσο είναι συμβατό για μία δημοκρατική Κυβέρνηση Κράτους Δικαίου, λίγες ημέρες πριν από την κρίση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, να σπεύδει ο αρμόδιος Υπουργός, όπως ανακοίνωσε, να διορίσει εντός των επόμενων ημερών νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προφανώς για να προλάβει και να προκαταλάβει την απόφαση του Δικαστηρίου, επιδιώκοντας να δημιουργήσει «τετελεσμένο γεγονός», πραγματοποιώντας κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και καταστρατηγώντας την ανεξαρτησία αυτής» ανέφερε η κα Θάνου ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

ΕΡΩΤΗΜΑ προς εκείνο το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας,η οποία τώρα κυβερνά: Δεν είναι πιο εύκολο τώρα να βρεί αν πρώην πρόεδρος ανωτάτου Δικαστηρίου έχει βίλα στη Μύκονο;Μήπως είναι ευκαιρία να το τρίψει στη μούρη του ΣΥΡΙΖΑ αν…