Αρχική Αθλητικα Η Παρί με επική ανατροπή,α λα Μπάγερν πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς...

Η Παρί με επική ανατροπή,α λα Μπάγερν πέρασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

1161

Μερικοί στην Ελλάδα τον θεωρούν καλύτερο απο τον Πελέ με τα πόδια στη μπάλλα.

Αλλοι πάλι θεωρούν ότι είναι ο Βραζιλιάνος “Βιλανάκης”.

Ο Νεϊμάρ προσπαθούσε μόνος του χωρίς συμπαίκτες και χωρίς προπονητή να βάλει την Παρί Σεν Ζερμέν στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ ,την βραδιά που γιορτάζει(μόνο)μισό αιώνα ζωής.

Αν δεν έμπαινε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 65 λεπτό η Παρί θα πήγαινε σπίτι της απο την εκπληκτική Αταλάντα του Γκασπερίνι.

Την κέρδιζε μέχρι το 90 με γκολ του κροάτη Πάσαλιτς από το 27ο λεπτό.

Ο προπονητής της παρί Τούχελ είχε παρατάξει την Παρί,όπως ο Αρης Θεσσαλονίκης,ο Αστέρας Τρίπολης και εσχάτως ο Αλαφούζος.

Με κάμποσους άγνωστους μεταξύ αγνώστων Ισπανούς,καλούς για τις προαναφερόμενες ομάδες,αλλά ούτε με το κυάλι για την Παρί.

Βλέποντας την ήττα να έρχεται ο Τούχελ έβαλε μέσα γνωστούς παίκτες που είχε στον πάγκο,όπως ο Ντράξλερ,ο Τσούπο Μότιν,Ο Παρέδες.Ετσι βρήκαν χώρο ο Νεϊμάρ με τον Εμπαπέ,από τα πόδια των οποίων πέρασε η μπάλλα στο 90 για την ισοφάριση (Μαρκίνιος)και στο 93 για το 2-1 με τον Τσούπο Μοτιν.

Η Αταλάντα προσπάθησε να εκνυερίσει τον Νεϊμάρ με σκληρά μαρκαρίσματα και φάουλ κάθε φορά με διαφορετικό παίκτη και με δεομένο ότι ο Αγγλος διαιτητής Τέϊλορ αφήνει το σκληρό παιχνίδι…Εδωσε σε 5-6 παίκτες της Αταλάντα κίτρινες,αλλα έπρεπε έναν να τον είχε βγάλει.

Βέβαια η ιταλική ομάδα νεοφώτιστη στο θεσμό και μοναδική που σσυνέχισε βάζοντας επτά γκολ στα προηγούμενα δυο μάτς είναι εξαιρετική ομ΄δα με συνεχή πρεσαρίσματα.Μετά το 1-0 βρισκόταν συνεχώς με 6-8 παίκτες κάτω απο τη σέντρα προς την περιοχή της Παρί για να κόψει τη φόρα στους τεχνίτες,γρήγορους,αλλά ότι τόσο ανθεκτικούς στο σκληρό παιχνίδι παίκτες της Παρί.

Μάλιστα με δεδομένο ότι είχε βάλει ο τούχελ και μια ισπανική παροικία άγνωστων παικτών ,τους πήρε τον αέρα αμέσως…

Τραυματίας ο Εμπαπέ,μπήκε αναγκαστικά,όταν ο αποκλεισμός πήγαινε προς την Παρί …καλπάζοντας.Ο Ντι Μαρία και ο Βεράτι ήταν τιμωρημένοι.

Η ανατροπή πάντως ήταν επική και θύμισε την Γιουνάϊτεντ με τον Σόλσκιερ εναντίον της Μπάγερν

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Ντζιμσίτι (59′ Παλομίνο), Καλδάρα, Τολόι, Γκοζένς (82′ Καστάν), Φρόιλερ, ντε Ρουν, Χάτεμποερ, Πάσαλιτς, Γκόμεζ (59′ Μαλινόβσκι), Ζαπάτα (82′ Ντα Ρίβα)

Παρί (Τούχελ): Νάβας (79′ Ρίκο), Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεπέ, Μπερνάτ, Ερέρα (75′ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Γκουέιγ (75′ Παρέδες), Σαράμπια (59′  Εμπαπέ), Ικάρντι (79′ Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ