Αρχική Αθλητικα Η Σάκαρη νίκησε την τοπ σε όλα Σερένα Γουίλλιαμς-Ο Στέφανος τον δυναμίτη...

Η Σάκαρη νίκησε την τοπ σε όλα Σερένα Γουίλλιαμς-Ο Στέφανος τον δυναμίτη Ισνερ!

2083

Η Μαρία Σάκαρη ,κόρη της τενίστριας Κανελλοπούλου,έκανε την πιο μεγάλη νίκη που έκανε ποτέ ελληνίδα τεν΄λιστρια στο παγκόσμιο τένις.

Νίκησε την κάτοχο 23 πρωταθλημάτων “Γκράν Σλαμ” ,την περίφημη Σερένα Γουίλλιαμς,σύμβολο του παγκόσμιου τένις,των ΗΠΑ και με μεγάλη “καριέρα” φωτομοντέλου διεθνώς.

Η Σερένα μπορεί να είναι 39 ετών και να έγινε ήδη και μητέρα,όμως παραμένει  στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης,έναντι του Νο21 στο οποίο βρίσκεται η Σάκαρη.

Η Γουίλλιαμς πήρε δύσκολα μεν το πρώτο σετ με 7-6,όμως φαινόταν ότι εύκολα-δύσκολα θα κερδίσει και ένα ακόμα σετ πρόκρισης.

Ιδιαίτερα όταν απο το 1-3 υπέρ της Σάκαρη το έκανε 5-3 υπέρ της.Ομως το έχασε στο τάϊ μπρέϊκ και στο τρίτο σετ η Σάκαρη την ξάπλωσε κάτω με 6-1!!!

Αμέσως μετά απο τις δηλώσεις φάνηκαν τα μεγέθη:

 Σάκαρη:«Ενα όνειρο έγινε πραγματιότητα»

«Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα, γιατί η Σερένα Γουΐλιαμς είναι πρότυπο για εμένα και για πολλά άλλα κορίτσια. Νομίζω ότι τα επιτεύγματά της δεν πρόκειται να επαναληφθούν από καμία. Ειλικρινά την θαυμάζω» δήλωσε μετά τη νίκη της η Μαρία Σάκκαρη και πρόσθεσε: «Είμαι πραγματικά ευτυχισμένη με τη νίκη μου. Χαρούμενη που βρήκα τον τρόπο να επιστρέψω σε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Σερένα Γουΐλιαμς : Είμαι απογοητευμένη!

«Ήταν δύσκολο. Θα έπρεπε να έχω κερδίσει αυτόν τον αγώνα. Δεν υπήρχε δικαιολογία. Ήταν δύσκολο, αλλά είχα τόσες πολλές ευκαιρίες να κερδίσω, και πρέπει να το καταλάβω. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, για να είμαι ειλικρινής. Ξεκίνησα με κράμπες, αλλά δεν έπρεπε να είμαι σε αυτήν την κατάσταση. Δεν νομίζω ότι αυτό βοηθά το νου. Κυριολεκτικά από μόνη μου μπήκα σε αυτήν την κατάσταση. Απλώς δεν έχει νόημα. Είναι απογοητευτικό».

Ο μεγαλύτερος Ελληνας τενίστα ςόλων των εποχών Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φοβήθηκε τον ύψους 2,08 και τρομερό στο σερβίς Τζόν ίσνερ.

Τον έπαιξε πιεστικά και επιθετικά,ανέβαινε συνεχώς στο φιλέ και τον κατέβαλε με 2-0 σετ ,αλλά πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.Και τα δυο σετ κρίθηκαν στο 7-6 και ο Στέφανος στα ημιτελικά αντιμετωπίζει τον πολυ γερό επίσης στο σερβίς Τζον Οπέλκα.

Η Σάκαρη έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο καθώς αντιμετωπίζει την Τζοάνα Κόντα.