Αρχική Γυναικα Η Σάλμα Χάγεκ “πληρώνει” τις αποκαλύψεις της για σεξουαλική επίθεση!

Η Σάλμα Χάγεκ “πληρώνει” τις αποκαλύψεις της για σεξουαλική επίθεση!

2887

 

H περίφημη εφημερίδα New York TIMES πήρε το βραβείο δημοσιογραφίας “Πουλιτζερ” γιατί τόλμησε ταχύτατα επώνυμες αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πανίσχυρο παραγωγό του Χόλυγουντ Χάρβεϊ Ουάϊνσταϊν.

Τέτοιες παρενοχλήσεις βέβαια συμβαίνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε ανάλογους χώρους στην Ελλάδα,όπως στα πολιτικά γραφεία,σε κορυφαίες θέσεις υπουργείων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο,σε κορυφαίες επιχειρήσεις.

Αλλά στη χώρα μας τα ελληνικά ΜΜΕ δεν γράφουν ούτε καν αυτό το γενικό,πόσο μάλλον ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εγγυημένη διαδικασία και υπηρεσία λήψης αυτών των καταγγελιών και προώθησής τους ,χωρίς το θύμα να πάθει ακόμα χειρότερα και απο την παρενόχληση ή την κακοποίηση.

Πρόσφατα έγινε γνωστό από έκθεση των Αρχών ότι στη χώρα μας συμβαίνουν 4.500 βιασμοί ετησίως,αλλά καταγγέλλονται ελάχιστοι ,γιατί τα θύματα θα …βιαστούν χειρότερα κατα την διαδικασία απόδοσης Δικαιοσύνης.

Η Σάλμα Χάγεκ είναι ηθοποιός παγκοσμίου  βεληνεκούς σημερα.Ζάμπλουτη και με τον κόσμο “στα πόδια της”.

Ομως δεν σιώπησε για να απολαύσει τα πλούτη τη ήσυχα.Με άρθρο της στην περίφημη αυτή εφημερίδα αποκάλυψε  και κατήγγειλε τα παθήματά της από τον Ουάϊνσταϊν.

Τώρα αποκαλύπτει ότι για μακρύ διάστημα αμφισβητήθηκε η ….ικανότητά της να γράφει.Ηταν το πρώτο χτύπημα για την τόλμη της να σπάσει τη σιωπή…

“Ήμουν προετοιμασμένη για τρομερές αντιδράσεις” εξηγεί σε συνέντευξή της στο Vogue, η  Μεξικανή ηθοποιός, η οποία μπήκε στον κόσμο του Χολυγουντ το 1991.
“Κάτι ακόμη πιο αναπάντεχο συνέβη” αναφέρει η Σάλμα Χάγιεκ. “Οι άνθρωποι τηλεφωνούσαν και έλεγαν: Μπορούμε να έχουμε το όνομα του συντάκτη που έγραψε το άρθρο για εκείνη;” σημειώνει.

“Το έγραψα μόνη μου. Κάθε λέξη!” υπογραμμίζει.

Στην αρχή, όπως αποκαλύπτει οργίστηκε και σκεφτόταν: “Έγραψα ένα άρθρο για την υποτίμηση και όλοι με υποτιμούν”. “Στη συνέχεια είπα στον εαυτό μου “μπορώ να γράψω” που ήταν μεγάλη υπόθεση, καθώς είμαι δυσλεκτική. Μου έδωσε τόση αυτοπεποίθηση αυτό το άρθρο. Και μετά με απελευθέρωσε”, τονίζει η 52χρονη ηθοποιός, η οποία είναι παντρεμένη με τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Φρανσουά Ανρί Πινό.

Η Σάλμα Χάγιεκ αναφέρει ότι στο Χόλιγουντ συνάντησε δυσκολίες ως πρωτοεμφανιζόμενη εκεί 35χρονη ηθοποιός με καταγωγή από το Μεξικό και τον Λίβανο, ωστόσο σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

“Νομίζω ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου είναι τώρα. Πρέπει να καταλάβετε, είμαι 52. Ακόμη και πριν από 20 χρόνια, ήταν πολύ διαφορετικά για τις γυναίκες. Πώς ορίζει την επιτυχία; “Η επιτυχία έχει να κάνει με αυτή την ερώτηση λέει: «Αν πάρουν τα πάντα μακριά από σας, μπορείτε να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να είστε περήφανοι για το ταξίδι σας;»”.

“Όσον αφορά τη δύναμη της αλλαγής; «Νομίζω ότι η δύναμη μου για αλλαγή είμαι εγώ», λέει στη συνέντευξή της στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue που επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ και είναι αφιερωμένο σε γυναίκες που εμπνέουν…

Να θυμίσουμε ότι και η Μέγκαν Μάρκλ (συζυγος του πρίγκιπα Χάρρυ,ηθοποιός μέχρι τον δεσμό τους)δέχθηκε επιθέσεις για αυτό το τεύχος ειδικά και προφανώς ούτε αυτό είνια τυχαίο…

Στην Ελλάδα θυμόσαστε να είχε τύχη κάποια τέτοια καταγγελία;

Ακούσατε ποτέ για την νεαρή όμορφη κοπέλλα που βρέθηκε νεκρή  στο φωταγωγό του Υπουργείου Οικονομικών με εμφανείς αποδείξεις σεξουαλικής επίθεσης;

Ποιός ενθάρρυνε την Ειρήνη Νικολοπούλου να μιλήσει επώνυμα για την απόλυσή της απο τον ΔΟΛ όταν δεν υπέκυψε στην παρενόχληση;

Πως αθωώθηκε γόνος πολιτικού για αποπλάνηση ανηλίκου με σκεπτικό ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ερωτικός δεσμός ,αν και τα γραπτά του δράστη κάνουν μόνο για ταινίες σκληρού ερωτικού περιεχομένου,αλλά το δικαστήριο “δεν τα χρειάστηκε και δεν τα διάβασε”;