Αρχική Θέμα Θαυμοσκάνδαλο!Τράπεζα είδε τον κορονοϊό να βγαίνει από το κτήριό της,αλλά χρόνια ψάχνει...

Θαυμοσκάνδαλο!Τράπεζα είδε τον κορονοϊό να βγαίνει από το κτήριό της,αλλά χρόνια ψάχνει 32 εκατομ και δεν τα βρίσκει!!!Υποκρισία χωρίς όρια σε Ιταλία-Ελλάδα στις πλάτες του Σωτ.Τσιόδρα!..

1810

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ουαί υμίν και ημίν!

Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός στην Ιταλία παίρνει τόσο δραματικές διαστάσεις όσο δείχνει ο αριθμός των σχεδόν χιλίων νεκρών στο τελευταίο 24ωρο!

Την ώρα που έπρεπε να πάρουν μέτρα οι Ιταλοί  έβαζαν πάνω από όλα συμφέροντα και έφτασαν στο σημείο ενώ είχαν πολλά κρούσματα κορονοϊού και μετρούσαν τους πρώτους νεκρούς,έκαναν αγώνα ποδοσφαίρου με κατάμεστο γήπεδο.Ακριβώς της ομάδας της πόλης Μπέργκαμο,αυτής που χειμάζεται τώρα περισσότερο.

Αναφερόμαστε στο παιχνίδι Βαλένθια -Αταλάντα,στο Μιλάνο το οποίο απέχει από το Μπέργκαμο,όσο η Κηφισιά από τον Πειραιά…

Κατά σύμπτωση οι χειρότερα πληττόμενες χώρες είναι η Ιταλία και η Ισπανία.Ανάμεσά τους βρίσκεται  η Γαλλία,η τρίτη σε πλήγματα ,πέρασμα μεταξύ των δυο χωρών…

Τώρα οι επιστήμονες συνδέουν την μη λήψη μέτρων και είναι χαρακτηριστική η επιστολή 243 Δημάρχων της βόρειας Ιταλίας προς τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Κόντε:

“Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία – την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα — μοιάζει δίχως τέλος».

Εχουμε πολύ σημαντικούς λόγους για αναγωγή στην ελληνική πραγματικότητα.

Απο χθες ,με τεράστια και εγκληματική καθυστέρηση άρχισε ο επαναπατρισμός χιλιάδων Ελλήνων από την Δυτική και Κεντρική Ευρώπη,συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας.

Μόνο για σήμερα έχει προγραμματισθεί η άφιξη 1200 ατόμων με πλοία και αεροπλάνα από την Βόρεια Ιταλία ,την Ισπανία και την Βρετανία,περιοχές που πλήττονται σφοδρά.

“Μας είπαν ότι μετά τον έλεγχο στις αφίξεις των αεροδρομίων να πάμε σπίτια μας και θα μας παρακολουθούν αν τηρούμε την 15νθήμερη καραντίνα” είπε στην κρατική τηλεόραση σπουδάστρια στο εξωτερικό,ενώ εργαζόμενος σε τράπεζα στο Σίτυ του Λονδίνου μας είπε ότι δεν έπαιρνε κανένα μέτρο η περιοχή και συγγενής του που έργάζεται σε ελληνική Τράπεζα και ήταν μια εβδομάδα για εργασία στο Σίτυ γύρισε στην Ελλάδα ,χωρίς να επικοινωνήσει κανείς μαζί του.

“Πως θα παρακολουθείτε αυτούς τους χιλιάδες;” ρωτήσαμε στέλεχος του μηχανισμού παρακαλούθησης.

“Με το… φιλότιμό τους!” μας απάντησε και χαρακτήρισε ανέκδοτο την παρακολούθηση από κρατικές υπηρεσίες,αν εκείνοι δεν αυτοπεριοριστούν…

Μεταξύ αυτών που επαναπατρίστηκαν είναι και στελέχη των σουπερ μάρκετ και στελέχη τραπεζών που είχαν πάει για εργασίες.

Το πως θα παρακολουθούνται αυτά τα στελέχη το δείχνουν και τα εξής:

Ο Σύλλογος εργαζομένων μέσω άλλων εταιρειών στις τράπεζες εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία υποστήρίζει ότι μια μεγάλη τράπεζα βρήκε κρούσμα κορονοϊού στο κτήριό της,αλλά τα στελέχη της συνεχίζουν να εργάζονται στο κτήριο γιατί ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα.

Αρα συμπεραίνει κανείς ότι η Τράπεζα έκλεισε εκτός κτηρίου τον κορονοϊό ,ή τον πέταξε απο το κτήριο γιατί έχει εξαιρετικές ικανότητες να αντιμετωπίζει τέτοια σοβαρά θέματα.

Είναι η ίδια τράπεζα που ισχυρίζεται επίσημα και εγγράφως ότι πριν 5 χρόνια έχασε έγγραφα αξίας 32 εκατομ ευρώ και  και το ανακάλυψε με καθυστέρηση ετών!!!

Αλήθεια μπόρεσε να εντοπίσει που,πότε ακριβώς και ποιοί είναι οι υπέυθυνοι της απώλειας;

Σύμφωνα με τον σύλλογο  εργαζομένων συνέβησαν τα ακόλουθα σε κτίριο μεγάλης τράπεζας:

«Την Παρασκευή το πρωί όταν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων είχε ήδη εισέλθει σε κτίριο της …, έκλεισε η πόρτα και απαγορεύτηκε η είσοδος στους υπόλοιπους μέχρι να δοθούν νέες οδηγίες. Τελικά μετά από 20 λεπτά περίπου άνοιξαν τη πόρτα και οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στις θέσεις εργασίας τους για να δουλέψουν. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι υπήρξε στο κτίριο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αποχωρήσει παρά μόνο μία ώρα πριν το τέλος της βάρδιας όταν τους έδωσαν εντολή να αδειάσουν το κτίριο γιατί θα γινόταν απολύμανση(!). Το κρούσμα ήταν στέλεχος της Τράπεζας που εργαζόταν στο ισόγειο του κτιρίου, τμήμα του οποίου – όχι όλο το κτίριο – μπήκε σε αποκλεισμό.

Οι συνάδελφοι –ισσες, που στο συγκεκριμένο κτίριο είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενοικιαζόμενοι/εργολαβικοί, είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται στην εργασία τους παίζοντας τη ζωή τους κορώνα – γράμματα. Τι νόημα και τι αποτέλεσμα έχει ο αποκλεισμός ενός τμήματος του κτιρίου την στιγμή που δεν πρόκειται για ένα αποκομμένο τμήμα; Στο ισόγειο υπάρχει η καφετέρια του κτιρίου στην οποία όλο το προσωπικό κατεβαίνει για καφέ, σάντουιτς ή φαγητό. Έχει μεν χωριστή είσοδο αλλά η κυκλοφορία των υπαλλήλων ανάμεσα στους ορόφους, στο ισόγειο και στον προαύλιο χώρο είναι ανεμπόδιστη είτε για κοινωνικούς είτε για υπηρεσιακούς λόγους. Αντί να κλείσουν από το πρωί όλο το κτίριο για απολύμανση, άφησαν τους εργαζόμενους να ολοκληρώσουν τη βάρδια τους και το έκλεισαν μία ώρα νωρίτερα το απόγευμα για απολύμανση(!). Φοβήθηκαν ότι θα κατηγορηθούν για μειωμένη εξυπηρέτηση των πελατών τους; Φοβήθηκαν ότι θα χάσουν εισπράξεις»;

Όπως τονίζει το σωματείο, έκανε συνεχείς προσπάθειες να έρθει σε επικοινωνία με την…., την μία από τις εργολαβικές εταιρείες που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κτίριο, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Επίσης το σωματείο τονίζει ότι ενώ στέλνει επιστολές στις τράπεζες, δεν παίρνει ποτέ απάντηση.

Καλεί ωστόσο τις εταιρείες και τη Τράπεζα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και στο κοινωνικό σύνολο και να πράξουν αναλόγως.

Θέτει δε τα ακόλουθα αιτήματα

· Να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του ιού.

· Να αποκλείονται και να απολυμαίνονται άμεσα τα κτίρια όπου παρουσιάζονται κρούσματα.

· Να μην αποκλείονται οι ενοικιαζόμενοι/εργολαβικοί από το μέτρο της τηλεργασίας ή/και εργασίας με εναλλαγή του προσωπικού. Το μέτρο της εναλλαγής του προσωπικού να εφαρμοστεί χωρίς μείωση μισθού.

· Να δοθούν τώρα ειδικές άδειες στις ευπαθείς ομάδες με βεβαίωση ιδιώτη γιατρού.

· Να μειωθούν οι εργασίες, οι οποίες θα διεκπεραιώνονται στη περίοδο της πανδημίας.

· Να σταματήσουν πλήρως οι οχλήσεις σε δανειολήπτες.

· Να υπάρχει άμεση ενημέρωση του Σωματείου, με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις Τράπεζες και τις εταιρείες”.

Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση μας λέει ότι επειδή εντοπίζει κόσμο να κυκλοφορεί ελέυθερα στις παραλιακές λεωφόρους και στις παραλίες σκέπτεται να λάβει μέτρα.

Προφανώς οι αρμόδιοι υπουργοί και το επικοινωνιακό επιτελείο καθυστερούν γιατί τα δίνουν όλα  να προλάβουν να ζυγίσουν τα κκαρότσια της Αγκελα Μέρκελ και του Δημ.Παπαδημούλη να δουν ποιός είναι πιό υπεύθυνος στα ψώνια.

Προφανώς γιαυτό δεν  πρόλαβαν να ασχοληθούν και με το εργοτάξιο στο σπίτι των μητσοτάκη στο Καλλιμάρμαρο.

Τα σποτ “μένουμε όλοι σπίτι”  και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μας ότι “ειμαστε σε πόλεμο” ( γιαυτό ο Παπαδημούλης δεν μπορεί να ψωνίσει ο ίδιος αν και  φιλιππινέζες των άλλων πολιτικών φυσικά μπορούν να πάρουν  πολλά ψώνια )προφανώς δεν αφορούν το εργατικό προσωπικό στο σπίτι αυτό,για το οποίο υπήρξαν επώνυμες καταγγελίες για θορύβους κλπ

Δεν βρήκαν και χρόνο να ψάξουν να δουν αν έχουν γιατρούς τα άλλα κόμματα και αν θα δηλώσουν κι αυτοί εθελοντές για τα κρατικά μας νοσοκομεία,όπως δήλωσαν οι κ.κ.Πολλάκης και Παπαχριστόπουλος,σήμερα απλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Ως της υποκρισίας…

Λέξη γιαυτό στα συστημικά ΜΜΕ,λέξη για τις τράπεζες.

Το γαρ πολύ της διαφήμισης…

Μια ακόμα εκδήλωση υποκρισίας είναι ότι πίσω από τον συγκινητικό καθηγητή συντονιστή Σωτήρη Τσιόδρα(επτά παιδιά,ιεροψάλτης) προσπαθούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι να κρύψουν και γιατρούς εμπόρους της υγείας.

Αυτών των οποίων οι λογαριασμοί στο εξωτερικό και στο εσωτερικό είναι δεκάδων εκατομμυρίων,η εθελοντική προσφορά μηδέν,οι δικογραφίες στα συρτάρια…

Με αφορμή την άριστη εικόνα του κ.Τσιόδρα πήρε η διαπλοκή την “σπάτουλα” και καθαρίζει τα πάντα για τους ήρωες της υγείας.

Η αποστολή του Τύπου είναι να εντοπίζει τους ήρωες και τους εμπόρους της υγείας,της πολιτικής,της δημοσιογραφίας,του μαυραγοριτισμού…

Ας περιμένουμε τη μάχη,μακάρι να μην έλθει…Γιατί αν έρθει θα αναγκαστούμε και σε αυτά…

Μέχρι τότε σημειώνουμε δυο πλευρές της αναξιοπιστίας του πολιτικού και συστημικού δημοσιογραφικού λόγου.
 Η γαλλική εφημερίδα “Φιγκαρό” επαινώντας τον Σωτήρη Τσιόδρα γράφει μεταξύ άλλων:
“Ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια χώρα όπου ο δημόσιος λόγος μετά βίας προσελκύει την προσοχή και είναι αξιόπιστος. Στην οθόνη βρίσκεται ένας άνθρωπος, με διακριτική εμφάνιση, σχεδόν εξαντλημένος, αθλητικός, με ένα σήμα στο κομψό γκρι κοστούμι του, με την επιγραφή “Μείνετε σπίτι”. Γκρίζα μαλλιά, στρογγυλά γυαλιά και απαλή φωνή. Είναι ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας, διευθυντής της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων. Μέχρι τώρα άγνωστος στο ευρύ κοινό, έχει γίνει από την αρχή αυτής της πανδημίας, το πρόσωπο αναφοράς στη χώρα» .
 Από την πλευρά του ο Παύλος Πολλάκης σημειώνει ότι παρότι είναι διαθέσιμος κανείς δεν τον ζήτησε για νοσοκομείο(!!!) και αμφισβητεί την ακρίβεια των έως τώρα στοιχείων αφού δειχνουν θνησιμότητα μεγαλύτερη (21,3%)απο κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.
Θυμίζουμε ότι και ο κ.Τσιόδρας έχει πει ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 2-3000 ,παρότι επίσημα έχουν βεβαιωθεί ως σήμερα 530 με 14 νεκρούς.
Απο κορονοϊό πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Λορέντσο Σάνθ και στην Ελλάδα πέθανε και η 82χρονη μητέρα του 53χρονου απο το νοσοκομείο Καστοριάς,ο οποίος πέθανε μια εβδομάδα νωρίτερα.Και οι δυο εκτός απο κορονοϊό είχαν και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.