Αρχική Αθλητικα Θρίαμβος Αντετοκούνμπο και Ολυμπιακού,έσπασε ρεκόρ νεότητας ο ΠΑΟΚ

Θρίαμβος Αντετοκούνμπο και Ολυμπιακού,έσπασε ρεκόρ νεότητας ο ΠΑΟΚ

1243

Στα σημαντικά και καλά νέα της ημέρας η ανάδειξη του Γιάννη Αντετονκούνμπο για δεύτερη συνεχή φορά ως πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ.Ετσι ισοφαρίζει το ρεκόρ ξένου παίκτη που πήρε δυο φορές τον πολύτιμο τίτλο και φέτος νίκησε τον “βασιλιά” Λεμπρόν Τζέϊμς και τον Χάρντεν.
Αφού δηλώσεις για την μεγιστη διάκριση του Ελληνα πρωταθλητή έκαναν ο πρωθυπουργός και διάφοροι στην Ελλάδα ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό το βραβείο, αλλά θέλω περισσότερα. Θέλω να γίνω πρωταθλητής. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε για το συμβόλαιο και το μέλλον μου στο Μιλγουόκι. Αν συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, δεν μπορώ να βρω λόγο για να μη βρίσκομαι εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια .Θέλω να σταματήσετε να με αποκαλείτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής. Το βραβείο το πήρα δύο φορές, τώρα θέλω τον τίτλο!».
Η νίκη του και ως καλύτερου αμυντικού τον ανεβάζει στο επίπεδο του Ολάζουγιον και του Μάϊκλ Τζόρνταν.
Στα καλά νέα της ημέρας είναι η χρησιμοποίηση απο τον Αμπε Φερέϊρα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ (ως αλλαγή) του 16χρονους Κούτσια.Ετσι έσπασε το ρεκορ του θωμά Μαύρου κατά ένα μήνα.

Σημασία έχει μάλιστα οτι ο Φερέϊρα χρησιμοποίησε και 18χρονους Ελληνες (Τζόλη-Βρακά) δείχνοντας ότι δεν είναι όλα σκοπιμότητες…Γρήγορα θα ξεχαστεί ότι ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο ματς αυτό(1-1 με Ζιβκοβιτς και αυτογκολ Μιχάϊ) και θα μείνει η εμπιστοσύνη σε μικρά ελληνόπουλα.
Ο ΠΑΟΚ φέτος κινείται στην πορεία που είχε χαράξει στον ΠΑΟ ο Δώνης και τώρα την σβήνει ο Αλαφούζος με κάτι Ισπανούς τυχάρπαστους,οι οποίοι κατάφεραν και έφυγαν με σκυμένο κεφάλι απο τον Αστέρα Ττίπολης.
Η ομάδα της Τρίπολης είναι αστείας δυναμικότητας και αυτό φάνηξκε στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης,όπου η άμυνα και η επίθεση έμοιαζαν ερασιτεχνικού επιπέδου.
Ο Ολυμπιακός με σβηστές μηχανές πήρε τις προσφορές απο αστείες αποκρούσεις και πέτυχε 3 γκολ με Φορτούνη και δυο του Μασούρα και έχασε άλλα τόσα ,χωρίς να ιδρώνει…