Αρχική Ελλαδα Ιεράρχες:”Μην έρχεστε στις εκκλησίες,μείνετε σπίτια σας…”

Ιεράρχες:”Μην έρχεστε στις εκκλησίες,μείνετε σπίτια σας…”

1464

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Πριν ακουστεί έστω και ένα κρούσμα κορονοϊού στην Ιταλία οι ευρωπαίοι όχι μόνο δεν έδιναν σημασία ,αλλά και δεν είχαν καν στις βασικές ειδήσεις την εξέλιξη του κορονοϊού.

Τότε,πολύ πριν ακουστεί πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ιταλία ,ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος,στην Εκκλησία Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου στο κήρυγμά του εξέπληξε τους πάντες ανεβάζοντας δραματικούς τόνους και λέγοντας ότι “ο πλανήτης ολόκληρος θα δοκιμαστεί με αυτό που ξεκίνησε στην Κίνα και θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές παγκόσμιας πανδημίας”…

Είχαμε μείνει όλοι έκπληκτοι και πολύ δύσπιστοι…

Σήμερα ζούμε ακριβώς αυτά που ακούσαμε σε μια εκκλησία του Χαλανδρίου και μέχρι εκείνη τη στιγμή ούτε ένας γιατρός δημόσια δεν είχε πει…

Ολα άλλαξαν πια…

Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,όλο και πιο πολλοί Μητροπολίτες κάνουν δημόσιες παρεμβάσεις και καλούν τους πιστούς να μην αισθάνονται ενοχές και να ασκήσουν τα θρησκευτικά και λατρευτικά τους καθήκοντα από το προσκυνητάρι του σπιτιού τους.

Προφανώς και συνδεδεμένοι με τηλεοπτικούς σταθμούς που μεταδίδουν  λειτουργίες απο ναούς.

Μετά τον Μητροπολίτη Λαυρεωτικής Νικόλαο ,τον Μητροπολίτη Λαμίας Συμεών και ο ακρίτας και πολύ παρεμβατικός και σε εθνικά θέματα,πάντα για καλό,Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Ανθιμος ζητεί από τους πιστούς να μείνουν όλοι στο σπίτι τους.

Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ανθιμος τονίζει:

“…Οπωσδήποτε πολλοί συνάνθρωποί μας είναι φορείς του μικροβίου. Γι’ αυτό σας παρακαλώ πολύ ο Επίσκοπός σας, να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όλοι μας και κυρίως τα νέα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας. Να τηρήσουμε επακριβώς όσα η κυβέρνηση για τη χώρα μας και ο Δήμος για την επαρχία μας έχουν εξαγγείλει. Χρειάζεται να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα που μας δίνονται από τους κρατικούς υπεύθυνους και τους ειδικούς επιστήμονες. Ας μην κυκλοφορεί κανείς έξω στους δρόμους χωρίς σημαντικό λόγο. Μείνετε στα σπίτια σας. Επανασυνδεθείτε με τα μέλη της οικογενείας σας, παίξτε με τα παιδιά σας, συζητείστε μεταξύ σας τα ζευγάρια. Γονατίστε, προσευχηθείτε και διαβάστε. Όσοι δείξουν αδιαφορία στην τήρηση αυτών των εντολών και κυκλοφορούν ανεύθυνα στους δρόμους και σε συναντήσεις, αυτοί θα βασανίσουν και θα σκοτώσουν ευπαθείς συνανθρώπους μας κι αυτό θα είναι τεράστιο βάρος στην ψυχή τους…»

Ο Μητροπολίτης Ανθιμος απευθύνει έκκληση στους πιστούς να μηδενίσουν την προσέλευση στις Εκκλησίες:

«Σας παρακαλώ, ακόμα, να περιορίσετε και τον ερχομό σας στους Ναούς. Φαίνεται περίεργο που σας ζητώ κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι το θέλημα του Θεού για το καλό όλων μας. Να μην έχετε ενδοιασμούς και ενοχές για την αποχή σας αυτή. Να εξασκήσετε την αγάπη σας προς το Θεό και τους συνανθρώπους σας με θερμή προσευχή μπροστά στο προσωπικό σας προσκυνητάρι… », εξηγώντας πως «Αυτή η μέριμνα, αποφυγής του συγχρωτισμού, δεν αφορά στην εγωιστική προστασία του εαυτού μας, όχι! Λαμβάνεται εκτάκτως, ώστε να μη γίνουμε αιτία διασποράς του ιού και αφορμή να βασανιστούν ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, εγκυμονούσες γυναίκες, πολύ-ασθενείς και βαρειά εγχειρισμένοι συνάνθρωποί μας ή κάποιοι που έχουν λανθάνουσες αρρώστιες οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί…”

Αυτό επίσης που απο πολλές ημέρες γράφουμε και “φωνάζουμε”,δηλαδή την αποκοτιά να μην κλείσουν τα δικαστηρια άμεσα είχε σήμερα δραματική “δικαίωση”.

Υπάλληλος της Εισαγγελίας στην Ευελπίδων βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και λαμβάνονται τώρα αντίστοιχα μέτρα…

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 228 ,εκ των οποίων αρκετα χωρίς φανερή προέλευση ,τα λεγόμενα ορφανά.Ηδη βγήκαν απο τα νοσοκομεία φορείς που ήταν εκεί με τον ιό για 15 ημέρες και πέθαναν τρεις συνολικά,ηλικίας 64 και 67 ετών και ένας 92,όλοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα…

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων λίγοι άνοιξαν χώρους(καφέ,κλπ) που δεν έπρεπε και πήγαν ήδη 45 άτομα κατηγορούμενοι…