Αρχική Ελλαδα Ισοβίτης καλλιτέχνης δηλώνει αθώος διπλού φονικού μετά 10 χρόνια στη φυλακή!

Ισοβίτης καλλιτέχνης δηλώνει αθώος διπλού φονικού μετά 10 χρόνια στη φυλακή!

2510

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν 6 μήνες  καί άλλη μια ιστορία απο τις ΗΠΑ συγκλόνισε τον κόσμο.

Αποφυλακίσθηκε μετά ούτε ένα ,ούτε δυο,αλλά μετά 45 χρόνια στη φυλακή ο Ρίτσαρντ Φίλιπς

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τον φόνο μιας νεαρής που είχε πέσει και θύμα βιασμού.

Είχε συλληφθεί στα 28 του χρόνια,τον βάρυνε ήδη και κατηγορία για ληστεία.

Ηταν ο …προφανής ένοχος.Τριγυρνούσε στην περιοχή,είχε και ληστεία,ήταν και μαύρος σε ντάουν τάουν περιοχή.

Λίγο πριν από τον Φίλιπς αποφυλακίσθηκαν οι Τσέσνατ,Στιούαρτ και Ουάτκινς.

Είχαν μείνει στη φυλακή 36 χρόνια για τον φόνο 14χρονου τον οποίο λήστεψαν και του πήραν και το μπουφάν.

Μάρτυρες είπαν ότι τους είδαν να φεύγουν απο το σημείο του φόνου και με το μπουφάν του θύματος.

Στο δικαστήριο η μητέρα τους ενός έδωσε και την απόδειξη αγοράς του μπουφάν αλλά μάταια.

Η αστυνομία επέμεινε στη διάρκεια της δίκης, με τέσσερις μάρτυρες να διαβεβαιώνουν ότι οι τρεις νεαροί είναι οι δράστες του φόνου.

Παρά τις διαψεύσεις των τριών, το σώμα των ενόρκων τους καταδίκασε σε ισόβια έπειτα από μόλις τρεις ώρες διαβουλεύσεων.

Όμως οι τέσσερις μάρτυρες έκαναν πίσω αργότερα, εξηγώντας ότι υπέστησαν πιέσεις από την αστυνομία, αναφέρει το Mid-Atlantic Innocence Project (MAIP), μια ένωση που μάχεται κατά των δικαστικών λαθών και συνέβαλε στο να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.

Αποφυκλακίσθηκαν διότι αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη εναντίον τους και μετά 36 χρόνια άλλοι μάρτυρες αποκάλυψαν τον πραγματικό δράστη που μένει ατιμώρητος λόγω παραγραφής!…

Ηταν  και αυτοί προφανείς ένοχοι.Ηταν μάυροι ,ήταν έφηβοι  μεγαλύτεροι απο το 14χρονο θύμα,ατίθασοι,τριγυρνούσαν κακόφημα στην ντάουν τάουν περιοχή.

Τώρα το κράτος τους έδωσε απο 1,5 εκατομμύριο δολλάρια για να ζήσουν τη ζωή που τους απομένει αφού ο ένας βγαίνει στα 73 του χρόνια,και οι άλλοι στα 55 τους…

ΟΙ ΗΠΑ γράφουν ιστορία με τις καταδίκες των “προφανών ενόχων”,χωρίς ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία.

Στις περιπτώσεις επωνύμων,όπως πρόσφατα ο ομογενής Ντούλος (αυτοκτόνησε  πριν την έναρξη της δίκης υπό το βάρος πολλών στοιχείων,δηλώνοντας αθώος στα πέντα παιδιά του και την ερωμένη του…)οι έρευνες είναι εξονυχιστικές ,ερευνώνται κηλίδες αίματος,έστω και καλά πλυμμένες,βρίσκονται πεταμένα καθίσματα που επίσης έχουν πλυθεί,κάμερες χιλιόμετρα μακριά ,εργαστηριακές εξετάσεις κλπ.

Οι “ανώνυμοι” με το τσουβάλι και κλείνει ο φάκελος.

Γίνονται αυτά μόνο στις ΗΠΑ;

Ενας Ελληνας,πρώην εργαζόμενος σε ΜΜΕ ως κάμεραμαν,σήμερα ισοβίτης και καλλιτέχνης στις φυλακές,ο Γιώργος Λουλουργάς υποστηρίζει ότι καταδικάστηκε πριν δέκα χρόνια σε κάθειρξη δυο φορές ισόβια και δεκάδες χρόνια φυλακής για φόνο της φίλης του και του …αγνώστου πατρός παιδιού της στην ντάουν τάουν της Ελλάδας,στην περιοχή δηλαή κάτω από την Ομόνοια.

Υποστηρίζει ότι ήταν ο “προφανής ένοχος”.

Ηταν φίλος του θύματος,συζούσαν πολύ καιρό μαζί,μία χώριζαν ,μία τα ξανάφτιαχναν αφού στη μέση βρισκόταν ένα παιδί που εκείνος ήθελε να αναγνωρίσει ως δικό του,εκείνη ανέπτυξε δραστηριότητα σε κακόφημη περιοχή.

Μάρτυρας που τώρα εξαφανίστηκε,πρώην εργαζόμενος στο ξενοδοχείο που διέμεναν κατέθεσε ότι εκείνος έφυγε πρωί-πρωί 10 λεπτά πριν ξεσπάσει φωτιά στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και γύρισε αργότερα.

Αρα ήταν ο “προφανής ένοχος” σε ένα ξενοδοχείο της ντάουν τάουν περιοχής με ανάλογους ενοίκους.

Στο Εφετείο ο δικηγόρος Παναγιώτης Χατζησταυράκης βρήκε τεράστια κενά στην έρευνα,βρήκε ασύμβατα με τον καταδικασθέντα στοιχεία και ζήτησε νέα έρευνα.

Το δικαστήριο αρχικά απέριψε το αίτημα με ψήφους 4-3 λέγοντας ότι υπάρχουν στοιχεία ικανά για να ριχτεί φως.

Στο τελευταίο ακριβώς στάδιο της δίκης με εποιμονή του δικηγόρου το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για να προσκομισθούν συγκεκριμένα στοιχεία που ο δικηγόρος εντόπισε και τα οποία δεν υπάρχουν στην δικογραφία.Επίσης να καταθέσουν δυο επιστήμονες που έχουν διαπιστώσεις που κλονίζουν πολύ την θεωρία του “προφανούς ενόχου”…

Η αναβολή κράτησε…6 χρόνια!

Ομως η δίκη ξανάρχισε και προχωρεί χωρίς να γίνει τίποτα από αυτά που διέταξε το δικαστήριο όταν ανέβαλε την υπόθεση.

Ο Λουλουργάς στη φυλακή αυτά τα 10χρόνια ανέπτυξε καλλιτεχνική δραστηριότητα ,ανεβάζει με άλλους κρατούμενους έργα και δηλώνει ότι κανένα στοιχειο δεν τον συνδέει με τον θάνατο της μάνας και του παιδιού και είναι αθώος.

Τους ισχυρισμούς του περι ασθενικών στοιχείων ενοχής και περί ανάγκης να βρεθούν νέα στοιχεία και επιστημονικές επιβεβαιώσεις επιβεβαιώνει η απόφαση του Εφετείου που ανέβαλε την εκδίκαση λόγω έλλειψης στοιχείων ικανών να οδηγήσουν τους δικαστές και ενόρκους σε βεβαιότητα περι της ενοχής η αθωότητας…

Το καλύτερο 10 ένοχοι έξω παρά ένας αθώος στη φυλακή το βεβαιώνουν τώρα σωρηδόν στις ΗΠΑ.

Στην περίπτωση του Ελληνα καλλιτέχνη τα 10 χρόνια ήδη τα πέρασε στη φυλακή…

 

 

 

 

Είναι μαύροι και