Αρχική Αθλητικα Ιστιοπλοϊα:Τρίτες στον κόσμο Τσαμοπούλου και Παππά!

Ιστιοπλοϊα:Τρίτες στον κόσμο Τσαμοπούλου και Παππά!

2680

Η ιστιοπλοϊα είναι αγώνισμα που απαιτεί τέχνη,δύναμη,θάρρος ,αντοχή ταχύτητα στις αντιδράσεις.

“Αν δεν υπάρχει πνευματική υποστήριξη στη σωματική,το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό σε διεθνείς η έστω σοβαρούς αγώνες” λένε οι ειδικοί της ιστιοπλοϊας.

Τεράστιες σε πληθυσμό χώρες(ΗΠΑ,Βραζιλία,Ινδία,Κίνα,Σκανδιναυικές,Βρετανία κ.α.) περιβάλλονται απο θάλασσες και έδωσαν μεγάλους …θαλασσοπόρους στην παγκόσμια Ιστορία.

Ομως η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες στα θαλάσσια αγωνίσματα διακρίνεται.Καλός και ο Μάρκο Πόλο,καλός και ο Μαγγελάνος,καλός και ο Κολόμβος καλοί και οι Βίκιγκς,αλλά,πως να το κάνουμε μαθητές του…Οδυσσέα ήταν…

Οι ελληνικές επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πορτογαλία πήραν ιδιαίτερο χρώμα από δυο νεαρά κορίτσια για τα οποία υπήρχε προβληματισμός,αν μπορούν να αγωνιστούν στην κατηγορία των γυναικών,αφού δεν είχαν καν συμπληρώσει τα 17 τους χρόνια.

Αγωνίστηκαν και με υπερπροσπάθεια για τις συγκεκριμένες συνθήκες πήραν το χάλκινο μετάλλιο.Τρίτες στον κόσμο στα 17 τους!

Ετσι μετά πέντε χρόνια έδωσαν ξανά μετάλλιο στην Ελλάδα και μάλιστα στην πρώτη τους συμμετοχή.

Το ξεκίνημά τους δεν ήταν ιδανικό καθώς την δεύτερη μέρα του αγωνίσματος έβλεπαν την …πλάτη άλλων 16 πληρωμάτων απο την 17η θέση τους.

Ομως οι (και γοητευτικές,όπως βλέπετε στη φωτογραφία πάνω) Μαίρη Τσαμοπούλου και Μελίνα Παππά δεν πτοήθηκαν και άρχισαν την αντεπίθεση.Την τρίτη ημέρα ανέβηκαν στην 11η θέση,την τέταρτη ημέρα στην 7η και στο τέλος “με το μαχαίρι στα δόντια” η υπερπροσπάθεια τις έφερε στο βάθρο των νικητών προς μεγάλη απογοήτευση έμπειρων πληρωμάτων απο ΗΠΑ,γαλλία,Ισπανία,Βρετανία κλπ

Προπονητής της Τσαμοπούλου(είναι κόρη του δημοσιογράφου-δικηγόρου  Μηνά Τσαμόπουλου)και της Παππά είναι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Πίσω τους έρχονται νέα λαμπρά ταλέντα στην ιστιοπλοία. Οι Οδυσσέας Σπανάκης – Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 17 ετών. Ακολούθησαν: 5οι Λάμπης Γιαννούλης – Σίμος Μιχαλόπουλος, 12ες Έλενα Σωτηρίου – Ελένη Γιαννούλη, 14οι Ιάκωβος Δέδες – Αιμίλιος Σπανόπουλος και 15ες Δήμητρα Βαρθολομαίου Μεταξία Γώγου. Πέντε ελληνικά πληρώματα μέσα στα 15 κορυφαία  κόσμου, στην κατηγορία Κ 17. Στην 49η θέση πλασαρίστηκαν οι Νάσια Κοκκινάκη – Μαλένα Λιώση.

Στην όπεν κατηγορία, οι Νικόλαος Καραγιαννίδης – Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ήρθαν 57οι και οι Νικόλαος Τερζίδης – Μάρκος Κουκώτας 66οι.