Αρχική Ελλαδα Ισόβια,χωρις όνομα-φωτογραφίες στο ανθρωπόμορφο της Κρήτης…Τιμή στην ηρωϊδα!

Ισόβια,χωρις όνομα-φωτογραφίες στο ανθρωπόμορφο της Κρήτης…Τιμή στην ηρωϊδα!

1790

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

‘Οταν συνελήφθη ο μανιακός δολοφόνος στην Κύπρο αποφύγαμε να γράψουμε το όνομά του σημειώνοντας ότι αυτά τα ανθρωπόμορφα ζουν για τέτοιες στιγμές και τέτοιες δόξες.

Το αναφέραμε μόνο μία φορά με τη φωτογραφία του (αυτά υπάρχουν στην έπαλξη αυτή και μπορείτε τώρα να τα ψάξετε και να τα ξανθυμηθείτε)όταν έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση και περιέγραφε πόσο αρρωστημένο ανθρωπόμορφο είναι και ότι θέτει το σώμα του στη διάθεση της επιστήμης για έρευνες που να προλάβουν άλλα παρόμοια εγκλήματα.

Εκτοτε δεν το αναφέραμε παρά μόνο όταν σε χρόνο ρεκόρ,τριών μηνών μόνο απο την αποκάλυψη του εγκλήματος, η κυπριακή Δικαιοσύνη εξέδωσε απόφαση και τον καταδίκασε σε επτά φορές ισόβια συν πολλά χρόνια ακόμα.Καμία δυνατότητα να βγει απο τη φυλακή.

Οταν αποκαλύφθηκε το πτώμα της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον σε σπηλιά της Κρήτης γράψαμε αμέσως ότι ήταν σεξουαλικών κινήτρων έγκλημα και σύντομα θα έβρισκαν τον δράστη.

Σε χρόνο ρεκόρ πράγματι τον βρήκαν και ήταν πιστό αντίγραφο στη ζωή και στα κίνητρα του κύπριου ανθρωπόμορφου.

Μάλιστα στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ίδιος και στο τρόπο ξυρίσματος του κεφαλιού,τον τρόπο χρήσης του διαδικτύου κλπ

Ο ίδιος κατέθεσε πως πίστευε ότι δεν θα συλληφθεί ποτέ γιατί ποτέ δεν θα έβρισκαν το πτώμα,αφού το είχε κρύψει καλύτερα(έτσι πίστευε) απο τον Κύπριο, ο οποίος τα βύθισε σε νερό.

Κατέθεσε πως βγήκε εκείνη την ημέρα για να εντοπίσει γυναίκα,να την απαγάγει,να την βασανίσει και να την σκοτώσει κρύβοντας τέλεια το έγκλημα.

Προφανώς θα ακολουθούσαν κι άλλα και όπως μας είπαν ειδικοί προφανώς είχε μπει στην διαδικασία “να βάλει τα γυαλιά” στον κύπριο μακελάρη σκοτώνοντας και κρύβοντας…

Πατέρας κι αυτός δυο ανηλίκων που θα ζήσουν μαρτυρικές ζωές μαζί με την μητέρα τους για την υπόλοιπη ζωή τους.

Αυτός, σύμφωνα με το άθλιο ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης ,για το οποίο υπεύθυνοι είναι ΜΟΝΟ πολιτικοί και ΟΧΙ δικαστές που απλώς δικάζουν με όποιον νόμο έχουν, θα βγει απο τη φυλακή στα 37 του χρόνια.Περίπου στην ηλκικία που άρχισε να σκοτώνει ο Κύπριος…

Και τι θα μένει; Η δόξα και η δημοσιότητα που γνώρισε και για την οποία υπερηφανευεται και σήμερα αποτ ις φυλακές ο ισοβίτης Μπρέϊβικ στη Νορβηγία δηλώνοντας ότι η φωτογραφία του θα είναι για πάντα αιώνια παρακαταθήκη και θα μιλούν γιαυτόν και θα τον μιμούνται…

Ετσι ακριβώς τα είπε σε ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε και έχει δηλώσεις του.

Η είδηση λοιπόν είναι ότι σε χρόνο ρεκόρ απο τα συστήματα που υπάρχουν σήμερα,δηλαδή τις κάμερες,την ανίχνευση κινητών κλπ τον βρήκαν και η Αστυνομία μας έσωσε τη ζωή άλλων υποψήφιων θυμάτων

Αισχρός είναι ο ανεύθυνος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν το κρητικό ανθρωπόμορφο τα ΜΜΕ.

Γεμάτα με φωτογραφίες του,ελάχιστες αναφορές στο μιμητικό φαινόμενο,άρα και στον ρόλο των ΜΜΕ..

Σε αυτήν εδώ την έπαλξη τη φωτογραφία του δεν θα την δείτε…

Παρά μόνο την έκκληση να κατεβάσουν όλοι τις φωτογραφίες του,μέχρι να κάνει μια δήλωση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ απο τη φυλακή και ότι είναι μόνος άξιος για επιστημονική έρευνα αποτροπής νέων εγκλημάτων,όπως ο Κύπριος.

Δεν θα γίνει αυτό ποτέ και ετοιμαστείτε να τον δείτε έξω σε 8-12 χρόνια.

Εξω είναι κι άλλοι δήθεν ισοβίτες και το κρητικό ανθρωπόμορφο βρήκε “πάτημα” να πάρει φόρα…

Αυτή στη φωτογραφία είναι η μάρτυρας.Ακόμα και όταν την είχε καταβάλει χτυπημένη με το αυτοκίνητο και την κρατούσε στο έδαφος τραυματισμένη είπε “οχι” όταν της ζήτησε να “συνεργαστεί” στο σεξ ,ώστε να μην τον δυσκολέψει.Και αντιστεκόταν…Και την βασάνιζε…

Αυτή πρέπει να βλέπουμε και να φυλαγόμαστε…Οσο μπορούμε…

Η άμεση αντίδραση της οικογένειάς της και όσα έγιναν γνωστά απο δηλώσεις του γυιού της,της μητέρας της,του συζύγου της δείχνουν γιατί πρέπει να κρατηθεί στη μνήμη η ηρωϊδα-θύμα και ποτέ να μην αναφέρεται όνομα και φωτογραφία του ανθρωπόμορφου.

Ιδού τι έχει μεταδοθεί:

ΣΟΥΖΑΝ ΙΤΟΝ

Η Σούζαν Ίτον -Σου για την οικογένεια και τους φίλους της- ήταν επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Μαξ Πλανκ και καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης. Ο σύζυγός της, Τόνι Χάιμανκατέρρευσε όταν ενημερώθηκε χθες από την ελληνική αστυνομία όχι μόνο ότι συνελήφθη ο δράστης και ομολόγησε την πράξη του, αλλά ότι πριν η Σούζαν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε βιαστεί. Ο κ.Χάιμαν κατέρρευσε και έδωσε το τηλέφωνο στην αδελφή της Σούζαν Ίτον αρνούμενος να ακούσει και να δεχθεί ότι η γυναίκα του, η μητέρα των δύο παιδιών του είχε τέτοιο μαρτυρικό τέλος.

Suzanne_2007_BW_website

 

Ο θρήνος της οικογένειας της Σούζαν αποτυπώνεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο για να τιμηθεί η μνήμη της σπουδαίας επιστήμονος. Ξεχωρίζει ο αποχαιρετισμός από τη μητέρα της, Γκλίντα που περιγράφει πως η Σούζαν ήρθε στον κόσμο παραμονές Χριστουγέννων του 1959. Ηταν το δικό της χριστουγεννιάτικο δώρο, γεννημένη στις 23 Δεκεμβρίου. Η Σούζαν, γράφει η μητέρα της, είχε ασίγαστο ενδιαφέρον για τα πάντα γύρω της, αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσικά, συνδύαζε τη ζωηρή φαντασία με μια ήρεμη, στοχαστική, σταθερή προσωπικότητα. Η Σούζαν κατάφερε πολλά, συνεχίζει η μητέρα της: Ήταν ακούραστη κηπουρός, πιανίστα, είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, ήταν αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και ταυτόχρονα προσέφερε πολλά στην επιστήμη της, τη βιολογία.

csm_Groupleader_karate_c1d6809608
Η Σούζαν Ίτον αγαπούσε το τάε κβο ντο και είχε επιλέξει αυτή τη φωτογραφία στη σελίδα της στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ

Στην ίδια σελίδα, ξεχωρίζει το σημείωμα του γιου της Σούζαν, Μαξ. Γράφει μεταξύ άλλων: «Η μητέρα μου ήταν μια αξιοθαύμαστη γυναίκα. Κατάφερε να ζήσει μια ζωή με λίγες απογοητεύσεις, εξισορροπώντας την προσωπική της ζωή με την καριέρα της. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο καλά είχε επιτύχει αυτή την ισορροπία, όταν άλλες μητέρες γύρω μου ασχολούνταν αποκλειστικά με τη φροντίδα των παιδιών τους, αλλά καμιά δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη δική μου μητέρα. Υποστηρικτική και ενθαρρυντική, υποστήριξε οτιδήποτε έβλεπε το παιδικό μου μυαλό και αυτή η περιέργεια μου έχει κολλήσει μέχρι σήμερα. Καθώς μεγάλωνα, η λαμπρότητά της ως επιστήμονας άρχισε να με γεμίζει. Είχα πάντα απορίες και ερωτήσεις και εκείνη ανταποκρινόταν με ενδιαφέρον σε όποιο ζήτημα της έθετα. Πολλές φορές έτυχε να συζητήσω μαζί της κάποιο θέμα που με απασχολούσε στη διάρκεια των σπουδών μου και εκείνη μέσα σε λίγες ημέρες μάθαινε εξίσου καλά το αντικείμενο με τους καθηγητές μου.

»Η μητέρα μου όμως, ήταν κάτι περισσότερο από επιστήμονας. Η αγάπη της για τη μουσική την έκανε να λάμπει. Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από εκείνη και τον πατέρα μου να  παίζουν ντουέτα στο πιάνο, γεμίζοντας το σπίτι μας με έναν όμορφο, χαρούμενο ήχο που ήταν κάτι μοναδικό γι ‘αυτούς, και εγώ θα αγαπώ για πάντα αυτή την ανάμνηση».

Σοκάρει η περιγραφή των σπηλαιολόγων που ενόπισαν τη σορό της Σούζαν

Σοκ όμως, προκαλεί η περιγραφή των δύο ερασιτεχνών σπηλαιολόγων που εντόπισαν τη σορό της Σούζαν Ίτον στο τούνελ. Οι δυο τους μίλησαν στο Open TV και στην αρχή όταν εντόπισαν το πτώμα, νόμιζαν ότι επρόκειτο για κούκλα.
Σοκαρισμένοι ακόμη οι δύο Κρητικοί ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είδαν την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο νεκρή. Οι δύο φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια εξερευνούν καταφύγια. «Πετάξαμε τον φακό και είδαμε… Πτώμα ήταν. Δεν το καταλάβαμε στην αρχή. Δεν το παραδεχόταν ο εαυτός μας», λέει ο ένας. Ο δεύτερος συνεχίζει: «Το μυρίζαμε το πτώμα. Δεν μείναμε πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Δεν αντέχαμε. Πάθαμε σοκ».