Αρχική Αθλητικα Ιταλία-Ελλάδα 2-0 ,αλλά μπορούσαμε και 2-2

Ιταλία-Ελλάδα 2-0 ,αλλά μπορούσαμε και 2-2

1401

Δεν ήταν κακή…Δεν ήταν όμως ούτε “στρογγυλά”καλή…Είχε σχέδιο ,το εφάρμοσε,έτρεξε, αλλά έπαιζε με την Ιταλία στη Ρώμη.Και έχασε με αξιοπρεπές σκορ και μάλιστα θα μπορούσε κανείς να πει ότι με αυτά τα χαρακτηριστικά η Εθνική  έχασε στις “λεπτομέρειες”.

Στρώθηκε τυχαία η μπάλλα στον Ιταλό φορ ,σούταρε πάνω στα σώματα και με ένστικτο ο Μπουχαλάκης πήγε να βάλει ώμο,αλλά ήταν πολύ κοντά και δεν πρόλαβε να σκύψει όσα χρειαζόταν.Η μπάλλα βρήκε κορυφή του μπράτσου σε ένα “κρύο” πέναλτυ.1-Ο στο 62.

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να ήταν το 1-1 αν ο Κουλούρης δεν αστοχούσε απο τα 3 μέτρα,ενώ δεν έπρεπε σε εξαιρετιάη προσπάθεια του Λημνιού 2 λεπτά νωρίτερα.

Ο Μπερναντέσκι με ένα σουτ απο αυτά που πρέπει να γίνονται,αλλά μπαίνει 1 στα 10 ήταν τυχερός.Βρήκε λίγο στον Γιαννούλη και πάλι ένα κρύο γκολ.2-0.

Αυτό κανονικά θα έπρεπε να είναι το 2-2.Διότι 2-3 λεπτά νωρίτερα ο Μπακασέτας έχασε αυτό που χάνεται 1 στα 10…

Η Εθνική με το 27% τα είχε αυτά…

Ηταν φανερή,όπως παρατηρούν και άσχετοι και άσχετες με το ποδόσφαιρο η έλλειψη αυτοπεποίθησης λόγω-κυρίως-Λιχτενστάϊν.Τους βάρυνε το μυαλό εκείνο το 1-1 στην έδρα μας.Δεν φαντάζονταν ότι το Λιχτενστάϊν θα έπαιρνε κι άλλο βαθμό απο την Αρμενία που πήγαινε για δεύτερη(προνομιούχο) θέση και όμως ,ενώ μας νίκησε 3-0 στην έδρα μας,έφερε 1-1 στο Λιχτεντάίν και η Φινλανδία που συνετρίβη 4-1 στη Βοσνία παραμένει δεύτερη.

Ο Ολλανδός προπονητής έδειξε σχέδιο…Καλό,κακό,πάντως το έδειξε.

Παίκτες νέοι με πνευμόνια για …μηχανάκια και τρέξιμο ασταμάτητο .Και όλοι 10-15 μέτρα έξω απο την περιοχή μας.

Και ξαφνικά ,όχι όμως συχνά,6-7 Ελληνες παίκτες μέσα στην περιοχή της Ιταλίας.

Την αποσυντόνιζε αυτό το ξαφνικό και φαινόταν ότι ήταν έτοιμη να δεχθεί γκολ περισσότερο παρά να βάλει παρότι είχε κατοχή κοντά στο 80%…

Αν η νέα αυτή εθνική είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση θα έπαιρνε αποτέλεσμα στο Ολύμπικο της Ρώμης και με άλλο αέρα και πιθανότητες πρόκρισης θα υποδεχόταν την Βοσνία την ερχόμενη Τρίτη…

Ο προπονητής Φαν Σίπ άφησε έξω Μανωλά,Παπασταθόπουλο,Τοροσίδη,Σάμαρη,Μήτρογλου,Μάνταλο και έβαλε νεαρούς που παίζουν στο εξωτερικό.

Ο Σιόβας της Λεγανιές και ο 22χρονος Χατζηδιάκος που παίζει με επιτυχία στην ολλανδική Αλκμααρ ήταν εξαιρετικοί στοπερ και έσβησαν Ινσίνιε και Ιμόμπιλε.

Ο Σταφυλίδης και ο Μπακάκης στα άκρα ήταν πολλοί καλοί και Ζέκα,Κουρμπέλης,Μπουχαλάκης,Λημνιός έτρεχαν ασταμάτητα στο κέντρο.Αν πρόσεχαν λίγο πιο πολύ τον Βεράτι,της Παρί Σεν Ζερμέν θα παίρναμε αποτέλεσμα.Η αντίστροφα αν δεν υπήρχε ο Βεράτι η Ιταλία γκολ δεν θα έβαζε.

Ο Μπακασέτας και ο Κουλούρης επίσης έτρεχαν πάνω στα μπακ της Ιταλίας με καλό αποτέλεσμα.

Φάνηκε ότι ο Τάσος Δώνης,γυιός του Γιώργου και βασικός στην πολύ καλή γαλλική Ρέϊμς έπρεπε να μπει νωρίτερα.Στα λίγα λεπτά,τον ένιωσαν πολύ οι Ιταλοί αμυντικοί.Γιαννούλης και Μάνταλος που μπήκε λίγο στο τέλος συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αυτών που αντικατέστησαν,δηλαδή Μπουχαλάκη,Μπακασέτα.

Η Ιταλία προκρίθηκε ήδη,για τη δεύτερη θέση έχει ελπίδες πολλές και η προσεχής αντίπαλός μας Βοσνία και θα είχαμε και εμείς αν είχαμε κερδίσει ,έστω το Λιχτενστάϊν.

Ο Φαν Σιπ είπε ότι χτίζει μια καινούργι εθνική,έμεινε ευχαριστημένος απο την προσπάθεια στη Ρώμη και στόχος του είναι καλή Εθνική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο Πασχαλάκης ήταν θετικός και είχε είχε 3 καλές επεμβάσεις μετά το 55ο λεπτό.

Κρίμα…

Στα άλλα αποτελέσματα ξεχωρίζει το 1-1 της Νορβηγίας με την Ισπανία.

Ο Μάρκους Μπέργκ αν και έπαιξε 70 λεπτά και η Σουηδία έβαλε 4 γκολ στη Μάλτα δεν σκόραρε και δείχνει ότι η μεταΠαναθηναϊκό πορεία του δεν είναι ίδια…

Η Ρουμανία μόλις στο τελευταίο τέταρτο έβαλε γκολ στα …εφιαλτικά για μας νησιά Φερόε.Μετά το πρώτο γκολ του Πούσκας(ουγγρικής καταγωγής) έβαλε άλλα 2 στο 83 και στο 90 με Πίτριτα και Κεσέρου.