Αρχική Αθλητικα Κακή μέρα για Ελληνικό ποδόσφαιρο και Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ.

Κακή μέρα για Ελληνικό ποδόσφαιρο και Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο-μπάσκετ.

1316

H 4η Φεβρουαρίου δεν ήταν μια καλή μέρα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ,ούτε για τον Ολυμπιακό σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

Στις ευρωπαίκές ποδοσφαιρικές αρχές απολογήθηκε ο υπερυπουργός Γεραπετρίτης και προσπάθησε να βγάλει απο το κάδρο της αθλιότητας τους κύριους υπέυθυνους για την μαφιόζικη κατάσταση που επικρατεί από το 1980 και εντεύθεν.Δηλαδή τους πολιτικούς.

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι τίποτα δεν άλλαξε στην ουσία,αλλά απλά αλλάζουν διοικούντες την παράγκα που μοιράζει μαύρο χρήμα και τίτλους διαχρονικά.Οι παράγοντες σε κορυφαίες ομάδες έχουν αλλάξει ριζικά πολλές φορές.Η κατάσταση δεν μεταβάλλεται,ακριβώς γιατί οι πολιτικοί την θέλουν έτσι ,ώστε να είναι γιαυτούς χώρος κερδοφορίας και κρίσιμων πριμ σε όλα τα επίπεδα…

Ο Υπερυπουργός Γεραπετρίτης υποτίθεται ότι διαβεβαίωσε τις ευρωπαϊκές αρχές ότι οι πολιτικοί είναι έξω απο την (διαχρονική)παράγκα και ότι θα εφαρμοσθούν νόμοι αντίστοιχοι με τους ευρωπαϊκούς.

Προσκάλεσε,εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Τσεφερίν να έρθει λίαν προσεχώς στην Ελλάδα,ώστε οι μεγαλοπαράγοντες να καταλάβουν πως δεν περνάει του Ελληνα υπουργού…Μετά τον Τσεφερίν,αν χρειαστεί θα έρθει και ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ Ινφαντίνο,’ωστε για τα θεαματικά που θα γίνουν να φανεί ότι τα επέβαλαν οι διεθνείς αρχές.

Εν όψει αυτών ο Ολυμπιακός με κατεβασμένη ταχύτητα και δοκιμασία νέων παικτών  έφερε ανώδυνη ισοπαλία για το κύπελλο στη Λαμία.Εχει επαναληπτικό στο Καραϊσκάκης,και δεν ανησυχεί.

Επαιξε 10άρι ο Φορτούνης μετά πολυ καιρό και μόνοι Ελληνες ακόμα οι Παπαδόπουλος,Τοροσίδης.

Ο Φορτούνης προσπάθησε,δεν έκανε καμία μεγάλη διαφορά,αλλά γενικά για τους ξένους η εικόνα είναι ότι η Κ19 του Ολυμπιακού δεν θα είχε μεγάλη διαφορά.

Στα αξιοσημείωτα το μηχάνημα ακύρωσε(σωστά) ως οφσάϊντ πέναλτυ που δόθηκε στη Λαμία για ανατροπή του Μπιανκόνι.

Η Λαμία προσπάθησε για αξιοπρεπές αποτέλεσμα  στο γήπεδό της και το πήρε,αφού οΣισέ δεν άφησε τον Τοροσίδη να σκοράρει…

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88’Βλαχομήτρος), Ταϊρόν – Τιρόνε(73′ Νιασέ), Βιγιάλμπα, Σάλιακας & Σασί (69′ Μπιανκόνι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Λοβέρα (84 λ.τρ. Μασούρας), Ραντζέλοβιτς (55′ Μορ), Φορτούνης & Χασάν (82′ Σουντανί).

Στο μπάσκετ η χαμένη χρονιά του Ολυμπιακού φάνηκε στο ανύπαρκτό πνέυμα νικητή στο Κάουνας.

Εκεί ο Ολυμπιακός γνώρισε συντριβή από τη Ζάλγκιρις του Σάρας με 94-69.Σε κανένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν ήταν μπροστά,μάλιστα στο τρίτο έχασε με νταμπλ σκορ 23-11…

Στα άλλα ματς η πιθανότερη φετινή πρωταθλήτρια Εφες νίκησε μέσα στη Μόσχα με 82-80 την ΤΣΣΚΑ,η Αλμπα μέσα στο Μιλάνο  ΤΗΝ Αρμάνι με 102-96,αλλά η πιο ηλίθια ήττα ήταν της Μπασκόνια του “κοτσιδοφόρου” Ιβάνοβιτς στην έδρα της Ρεάλ. Η Μπασκόνια ισοφάρισε και έμεναν 4 δεύτερα.Ο Καμπάσο πήγε να κάνει τρέξιμο απελπισίας και ένας παντελώς άγνωστος Λιθουανός της Μπασκόνια του έκανε φάουλ κάτω απο τη ρακέτα της…Ρεάλ.Ετσι νίκησε η Ρεάλ 70-69 αφού ο Καμπάσο έχασε εσκεμμένα την τελευταία βολή,την ώρα που ο Ιβάνοβιτς κλωτσούσε πάγκους και καρέκλες,επειδή δεν μπορούσε να κλωτσήσει τον παίκτη του..

Η Βιλερμπάν νίκησε 75-65 την Μπάγερν.