Αρχική Αθλητικα Καλύτερος στον κόσμο ο Τσιτσιπάς ,νίκησε στον τελικό 2-1!

Καλύτερος στον κόσμο ο Τσιτσιπάς ,νίκησε στον τελικό 2-1!

1404

«Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαιρέτισε την μεγαλύτερη νίκη που πέτυχε Ελληνας σε παγκόσμιο επίπεδο τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  απέσπασε αυτό το θερμό ανωτάτου επιπέδου μήνυμα γιατί νίκησε στον “τελικό” των οκτώ καλύτερων παικτών τένις του κόσμου στο Λονδίνο και όπως γράψαμε και χθες ο Τσιτσιπάς μπορεί τυπικά να φαίνεται μέσα στην πρώτη 6άδα-8άδα της κατάταξης στο ταμπλώ του τένις,αλλά ουσιαστικά όλοι τους απέχουν ελάχιστα απο το 1ος-2ος στον κόσμο.

Στον τελικό ο Στέφανος νίκησε τον αυστριατιό Ντομινίκ Τιμ.Εχασε το πρώτο σετ με 7-6 στο τάϊ μπρέϊκ,σάρωσε στο 2ο με 6-2 και στο τρίτο νίκησε ο ίδιος με 7-6 στο τάϊ μπρέϊκ.

Πολλοί κάνουν εκετενείς περιγραφές του επιθετικού παιχνιδιού που έκανε ο Τσιτσιπάς,του πόσο καλύτερος ήταν και άλλα που δεν είναι μεν φαιδρά,αλλά είναι οι υπερβολές για το “δικό μας παιδί”.

Οπως σε άλλα παιχνίδια έχανε με μια τόση δα μικρή διαφορά και θεωρούσαμε ότι είναι ισότιμος με τους άλλους έτσι καιο στην τωρινή νίκη θα πούμε ότι ναι μεν νίκησε καθαρά τον μύθο Φέντερερ με 6-3 και 6-4 στον τελικό όμως η διαφορά ήταν ανεπαίσθητη.

Ο Τσιτσιπάς που έγινε πλουσιότερος κατά 1,5 εκατομ ευρώ με τη νίκη αυτή εδραίωσε ψυχολογία 1ου-2ου στο παγκόσμιο τένις και στα προσεχή 3-4 χρόνια θα εναλλάσσεται στην κορυφή του ταμπλώ με έναν έκ των Τιμ,Μεντβέντεφ,Σβέρεφ,κάτι ασύλληπτο για την Ελλάδα ως τώρα και δικαιολογημένα αποσπά την προσοχή και τιμητική αντίδραση απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.