Αρχική Δικαιοσυνη Καταδίκη-κοροϊδία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Καταδίκη-κοροϊδία για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

2071

Ο 12χρονος Αλεξ Μεσχισβίλι εξαφανίστηκε στις 3 Φλεβάρη 2006,καθώς επέστρεφε απο το Γυμναστήριο στο σπίτι του,στο κέντρο της Βέροιας.

Η Ασφάλεια της Βέροιας σε χρόνο “ντε-τε”,δηλαδή τα ξημερώματα προς 4 Φεβρουαρίου ανέκρινε τρία ανήλικα.Εκλεισε το φάκελλο για 4 μήνες χωρίς να ανακρίνει όλα τα ονόματα που κατατέθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ.

Η Α.Νικολούλη,μας είπαν ότι ανακάλυψε τα παιδιά αυτά .Αλλά εκείνη προσέγγισε ΜΟΝΟ τα παιδιά που είχαν δώσει κατάθεση και κανένα άλλο,έστω και αν ήταν στην παρέα…

Υστερα απο 4 μήνες η Αστυνομία μας είπε ότι δεν είχε καν υποψιαστεί τα παιδιά και τα έπιασε τυχαία τον Ιούνιο του 2006 γιατί έκλεβαν γαριδάκια και μπισκότα απο ένα περίπτερο.Ετσι τυχαία της είπε ένα απο αυτά ότι σκότωσαν τον Αλεξ και τον πέταξαν στο ρέμα.

Οταν βγάλαμε στην επιφάνεια τις καταθέσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2006 ρωτήσαμε σε ζωντανή εκπομπή τον αξιωματικό της Αστυνομίας αν είναι δόλιος η βλαξ και μας έλεγε τα παραμύθια ότι πρωτάκουσαν για τα παιδιά τον Ιούνιο…

Μετά λίγο καιρό ξήλωσαν τον αξιωματικό…

Τότε ένας παράγων της Βέροιας μας πλησίασε και μας πρότεινε να κάνουμε μεγάαααλες δουλειές δημοσιογραφικές και να κερδίσουμε από τον ΙΔΙΟ πολλά λεφτά.Και μας βεβαίωνε ότι κατα τις δικές του πληροφορίες το παιδί το σκότωσαν τα παιδιά…

Αρνηθήκαμε…

Πριν λίγο καιρό,μετά 13 χρόνια, ο ίδιος παράγων σε τυχαία συνάντηση μας είπε ότι κατά τις πολύ έγκυρες πληροφορίες του,το παιδί δεν έγινε “όργανα”,όπως πιστεύουμε εμείς,αλλά ζει μια χαρά κάπου στον Καύκασο με συγγενείς του!!!

Η Πολιτεία υποτίθεται πως έλυσε το θέμα της εξαφάνισης με ψιλοκαταδίκη-χάδι των παιδιών,τα οποία και ΣΗΜΕΡΑ αρνούνται κάθε σχέση…

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φοιτητής της Γαλακτοκομικής Ιωαννίνων εξαφανίστηκε στα Γιάννενα.

Τον έψαχναν μέρες και δεν τον έβρισκαν.

Ξαφνικά βρέθηκε σε ένα μέρος το οποίο είχαν ψάξει και σχεδόν πάνω σε δρόμο περαστικών…

Μας είπαν ότι αυτοκτόνησε και τον ψιλοέφαγαν σκυλιά.

Το πτώμα είναι σαφές ότι μεταφέρθηκε εκεί πολύ μετά την εξαφάνιση,αφού ώρες και την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης είχαν περάσει από εκεί άνθρωποι που τον έψαχναν.

Άρα ο Βαγγέλης “αυτοκτόνησε” κάπου αλλού,δεν του άρεσε το μέρος και μετά την αυτοκτονία σηκώθηκε,περπάτησε  και πήγε εκεί που τον βρήκαν!..

Μήπως πιο λογικό είναι να μετέφεραν το πτώμα εκεί κάποιοι άλλοι αρκετές ημέρες μετά την εξαφάνιση;

Χθες έκλεισε και αυτή η τραγωδία ως εξής:

Το…Μονομελές Ιωαννίνων καταδίκασε 8 από τους 9 κατηγορούμενους,οι οποίοι είναι σπουδαστές στη Σχολή.

Στους τρεις τους έκανε τα μούτρα…κρέας.Τους καταδίκασε σε 150 ώρες εθελοντική εργασία.Δηλαδή επί 1,5 μήνα να δουλεύουν 5ωρο με πενθήμερη εβδομάδα και …καθάρισαν από το αίμα του Βαγγέλη.

Οι υπόλοιποι πέντε καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ανά ημέρα, ενώ αναμένεται απόφαση για το εάν θα είναι με αναστολή.

Οι εννέα αντιμετώπιζαν κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλοι οι καταδικασθέντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Γιατί πήγε η υπόθεση στο Μονεμελές;Διότι κανένας δεν ευθύνεται για το θάνατο (και) του Βαγγέλη.

Τον πείραζαν,ήταν ευαίσθητος,αυτοκτόνησε,μετά σηκώθηκε περπάτησε και ξαναπέθανε κάπου πιο βολικά,ώστε να τον φάνε λίγο περαστικά σκυλιά ,για να μπερδευτούν λίγο οι γιατροί…

Ο τίτλος αναφέρεται σε κοροϊδία γιατί ουσιαστικά οι καταδικασθέντες ,καταδικάστηκαν για πείραγμα στον Βαγγέλη Γιακουμάκη(απο αυτό είναι οι φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί στον Ελεύθερο Τύπο) και όχι για τον θάνατό του.

Η αναφορά μας σε κοροϊδία,προφανώς δεν αφορά τον δικαστή που χρεώθηκε δικογραφία για “πείραγμα” αρμοδιότητας Μονομελούς…