Αρχική Ελλαδα “Καταζητούμενοι” του Πούτιν οι δυο που σκοτώθηκαν στον Πόρο, άγριο παρασκήνιο με...

“Καταζητούμενοι” του Πούτιν οι δυο που σκοτώθηκαν στον Πόρο, άγριο παρασκήνιο με το τάνκερ…

2025

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οταν έγινε γνωστό ότι έπεσε ελικόπτερο στον Πόρο και σκοτώθηκαν οι δυο Ρώσοι επιβάτες του γράψαμε ότι για να “εξηγήσουμε” το δυστύχημα θα πρέπει να μάθουμε την ταυτότητα των επιβατών αυτών με δεδομένη την μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μας είχε φανεί παράξενη η σύμπτωση της γρήγορης κίνησης των Ρώσων, για υπερεπείγουσα πιεστική μεταφορά τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας ,την ώρα που έφτανε στο κατακόρυφο το παρασκήνιο με το τεράστιο τάνκερ ,το οποίο κουβαλάει δυο και πλέον εκατομμύρια βαρέλια με πετρέλαιο απο το Ιράν προς τη Συρία.

Περιμέναμε να δούμε αν έχουν σχέση με την εξουσία της Ρωσίας,καλή ή κακή.

Αν είχαν σχέση καλή θα μπορούσαν να  εργάζονται για την υποστήριξη με πολλούς τρόπους ρωσικής επιχείρησης.Αν είχαν κακή θα μπορούσε να συμβαίνει το αντίθετο,δηλαδή να τους εξουδετερώσουν για το λόγο αυτό.

Δεν είναι δα συνθισμένο τέτοιο δυστύχημα και είναι και μοναδικό στην περιοχή με έναν εξαιρετικά έμπειρο πιλότο που γνώριζε και τα καλώδια και τα πάντα.

Π.χ.:Μια “τεχνητή” βλάβη στο ελικόπτερο θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση.Οποιος έχει παρακολουθήσει την “εξουδετέρωση” πρακτόρων και των δυο πλευρών είναι καχύποπτος.Πόσο μάλλον σε ημέρες που το παρασκήνιο απο την Αρκτική ,μέχρι το Ιράν,τη Συρία,τις εχθροπραξίες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων,Ρώσων και Αμερικανών οργιάζει.

Η περιοχή της Πελοποννήσου και της Νότιας Ελλάδας έγινε ξαφνικά “καυτή” αφού το τάνκερ που απελευθερώθηκε απο το Γιβραλτάρ είχε κατεύθυνση( ή έλεγαν πως είχε κατεύθυνση…) κάποιο ελληνικό λιμάνι και πιθανόν της Καλαμάτας.

Η Ρωσία συνηθίζει τα τελευταία χρόινια να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά κάθε νέας Ελληνικής κυβέρνησης με διάφορους σοβαρούς τρόπους.

Ο Τσίπρας δοκιμάστηκε με τα οικονομικά,ο Γιωργάκης επίσης,ο Κωστάκης Καραμανλής με τους αγωγούς και το Αγιο Όρος.

Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης σε άλλους τομείς εμφανίζεται να στηρίζει πολύ αμερικάνικα πρότζεκτ και σε άλλες να είναι μαύρο πρόβατο για τους αμερικανούς και επι των ημερών του οι ΗΠΑ έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν με ασυνήθιστο τρόπο,ότι ο ιδιαίτερα επιτυχημένος απέναντι στη Ρωσία πρεσβευτής Τζέφρι Πάϊατ θα παραμείνει στην Αθήνα επ αόριστον(τουλάχιστον ως το 2020 λέει η επίσημη ανακοίνωση…)κάτι που αποτελεί στη γλώσσα των διπλωματών(και πρακτόρων) μήνυμα.

Ενα απο τα περίεργα επίσης που σημειώνονται είναι ότι ο Κυριάκος επέλεξε μεταξύ των συνεργατών και συμβούλων Ελληνα δημοσιογράφο (με μητέρα περουβιανή) ,ο οποίος είχε εργαστεί στο ΜΕΓΚΑ και έγινε πιο γνωστός για τις δημοσιογραφικές αποστολές στην καυτή Νότιο Αμερική,απο Βολιβία μέχρι Βενεζουέλα.

Σχεδόν αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις και ρεπορτάζ πολύ επιθετικά εναντίον αυτής της επιλογής και μάλιστα βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα ότι αυτή η επιλογή έχει βαθύτατο παρασκήνιο,το οποίο ενδιαφέρει πάρα πολύ(για καλό η κακό…) την πλευρά των ΗΠΑ.

Για πάρα πολλούς θεωρείται κορυφαίο και κομβικής σημασίας θέμα όχι απλά η επένδυση στο Ελληνικό,αλλά η τύχη του ΚΑΖΙΝΟ που θα δημιουργηθεί εκεί ,μαζί με μια ολόκληρη “πολιτεία” να το περιβάλλει.

Ηδη τα ρεπορτάζ δίνουν και παίρνουν και το γεγονός ότι μπορεί να μετέχει στη διεκδίκηση και τελικά να το πάρει κοινοπραξία με αμερικάνικη συμμετοχή,δεν σημαίνει και αποδοχή όλων όσων θα συμβούν απο την αμερικανική πλευρά,η οποία θεωρει ζωτικής σημασίας την περιοχή και την συνδέει με το τρίγωνο Αττική-Σούδα-Αλεξανδρούπολη…

Τούτων δοθέντων έχει ,κατά την προσέγγισή μας, μεγάλη σημασία η αποκάλυψη απο ρωσικά ΜΜΕ ότι οι δυο Ρώσοι που σκοτώθηκαν στον Πόρο κάθε άλλο παρά όποιοι-όποιοι ήταν.Και δεν ήταν ένας πλούσιος και ο σωματοφύλακάς του,όπως άφησαν να φανεί στην αρχή.

Ο νεαρός Ακολίνιν θα παντρευόταν την κόρη του 62χρονου Αμπράμοφ με τον οποίο σκοτώθηκαν μαζί.

Ο Αμπράμοφ  ήταν τόσο τυχαίο και ασήμαντο πρόσωπο,όσο δείχνει η φωτογραφία (πάνω) ,στην οποία εμφανίζεται δίπλα στον Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ στην κρίσιμη εποχή της “πολιτικής μετάβασης” στη Ρωσία

Σύμφωνα με πηγή του ρωσικού RBK, ο Αμπράμοβ και ο Ακούλινιν πέρασαν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο γιοτ του Κοντρασόφ. Οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον Σεργκέι Μπογκατίρεφ, αναπληρωτή διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας . «Ο Πάβελ Ακούλινιν ήταν ο ‘γαμπρός’ της κόρης του Κοντρασόφ. Ο Αμπράμοβ και ο Κοντρασόφ ήταν συνεταίροι σε οικοδομικές επιχειρήσεις», διευκρίνισε ο Μπογκατίρεφ. Το όνομα του δεύτερου Ρώσου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Πόρου, επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της στο RΒΚ.

«Μπορούμε να πούμε ότι (πρόκειται για τον) Πάβελ Ντιμιτρίεβιτς Ακούλινιν, γεννηθέντα το 1995», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ αρνούμενη ωστόσο να επιβεβαιώσει τη συγγενική σχέση του θύματος με τον πρώην τραπεζίτη Ντιμίτρι Ακούλινιν.

Ο γιος του πρώην α’ αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Πάβελ Ακούλινιν, ήταν επίσης γεννημένος το 1995 (οπότε συμπερασματικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο). Ο Ντιμίτρι Ακούλινιν  ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας και σήμερα καταζητούμενος απο τις ρωσικές αρχές

Στα τέλη του 2010, σε βάρος του προέδρου της τράπεζας της Μόσχας Αντρέι Μπορόντιν,του Αντιπροέδρου Ακολίνιν και άλλων στελεχών της άνοιξε ποινική υπόθεση, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς εταιρειών στην Κύπρο (που ελέγχονταν από τους ίδιους) την περίοδο 2009-11. Το 2013-2014, σε βάρος των  Μπορόντιν και Ακούλινιν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλίων. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να δικαστούν  γιατί έφυγαν στο εξωτερικό και μπήκαν  στη διεθνή λίστα καταζητουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος αυτής της Τράπεζας Προρόντιν και Ακολίνιν φέρονται να άρπαξαν δεκάδες δις ρουβλια και προκάλεσαν την οργή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εάν η οργή αυτή είναι “εικονική”,δηλαδή η αρπαγή να είναι προσχηματική για να πρακτορεύουν ως “αντικαθεστωτικοί” ενώ δεν είναι,δεν μπορεί να διακριβωθεί.Τουλάχιστον προς το παρόν.

Γεγονός είναι ότι τα χρήματα αυτά εμφανίζονται στην Κύπρο και με αυτόν τον πακτωλό κινήθηκαν και στην Ελλάδα οι δυο Ρώσοι που σκοτώθηκαν στον Πόρο.

Με τέτοιο τρόπο είχαν κινηθεί στο παρελθόν και άλλοι ρώσοι στο Λονδίνο και η Δύση κατηγορεί τη ρωσική κυβέρνηση ότι τους “εξουδετέρωσε”…

Στην άλλη πλευρά,οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν το τάνκερ να μην φτάσει στη Συρία,αλλά να πέσει στα χέρια τους.Η Ελλάδα κατέστησε σαφές δια του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι δεν θα το αφήσει να πιάσει σε ελληνικό λιμάνι.Αρα μένει η Τουρκία προς την οποία λένε ότι κατευθύνεται σε μια χρονική στιγμή σύγκρουσης Ρώσων και Τούρκων στη Συρία…

Αν φτάσει εκείτο (ρωσικών συμφερόντων…) τάνκερ θα ζήσουμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις με τον Ερντογάν μεταξύ σφύρας(Ρωσίας) και άκμονος(ΗΠΑ) και πίσω Ιράν και Συρία…

Το γεγονός ότι στη σύνοδο κορυφής των  “G7” στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας εμφανίστηκε ξαφνικά ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν με μεσολάβηση της Γαλλίας ,δείχνει την τεράστια σημασία της “επιχείρησης τάνκερ”…

Τυχαία όλα;

Πριν αποφανθείτε περιμένετε…Η υπόθεση σίγουρα θα αποτελέσει το νέο σενάριο ταινίας Τζέημς Μπόντ…

Υ.Γ. Ασχετο: Ιρανός εκπαιδευτής καταδυτών που να πνίγηκε στην Ελλάδα πρώτη φορά συνέβη.Είναι ο ένας απο τους δυο που πνίγηκαν προχθές σε περίεργη,πολύ περίεργη κατάδυση στην περιοχή της Καρπάθου,η οποία βρίσκεται πάνω στο δρόμο του…τάνκερ!…