Αρχική Ελλαδα Κορονοϊός:Τα πρώην “ορφανά” του Βγενόπουλου συμπράττουν με το Δημόσιο Χρήμα...

Κορονοϊός:Τα πρώην “ορφανά” του Βγενόπουλου συμπράττουν με το Δημόσιο Χρήμα για να πολεμήσουν τον κορονοϊό με το αζημίωτο!

2772

Κορονοϊός: Τα  πρώην “ορφανά” του Βγενόπουλου συμπράττουν με το Δημόσιο Χρήμα για να πολεμήσουν τον κορονοϊό!

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Tα ιδιωτικά νοσοκομεία που άφησε πίσω του ο Ανδρέας Βγενόπουλος και έμειναν “ορφανά” από τον ξαφνικό θάνατό του μπάινουν στη μάχη για τον κορονοϊό με το αζημίωτο.

Εχουν τώρα νέα πολυεθνική(;) ιδιοκτησία και άρα όλα καλά και άγια.

Αρχικά παρουσιάστηκε σε μεγάλο εκδοτικό Όμιλο μια διαφήμισή τους που μέσες- άκρες έλεγε ότι αυτα τα ιδιωτικά νοσοκομεία παρατηρούν τις κινήσεις της κυβέρνησης στην μάχη εναντίον της πανδημίας και της συμπαρίστανται και την χειροκροτούν και άλλα τέτοια ωραία και …μαχητικά.Ούτε μια λέξη για δωρέα,έστω και μιας μάσκας.

Οταν δημοσιεύθηκε η δωρέαν παραχώρηση ενός ολόκληρου ιδιωτικού νοσοκομείου στο ΕΣΥ από τον Ομιλο Αποστολόπουλου αυτό το ρεπορτάζ εξαφανίστηκε!

Προφανώς γιατί θα φαινόταν μια ωμή,ανόητη προσπάθεια στον τομέα του “γλείφειν”.

Οπως αποδείχθηκε όμως δεν ήταν καθόλου ανόητη,αλλά προφανώς είχε παρασκήνιο και βάθος.

Και αυτό φάνηκε την…πρωταπριλιά.

Τότε ανακοινώθηκε ότι δίδουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απλής νοσηλείας στη διάθεση του ΕΣΥ.

Αρχικά και επειδή οι ανακοινώσεις είχαν να κάνουν με δωρεές σχηματίστηκε η εντύπωση πως επρόκειτο για μια ακόμα σπουδαία δωρεά…

Αμ δε…Σύντομα διαπίστωνε κανείς ότι ο κερδοσκοπικός δρόμος που είχε ανοίξει  ο Α.Βγενόπουλος με τον πρωτοφανή εκείνο τρόπο που έζησε η Ελλάδα και κατέληξε σε οικονομική τραγωδία για τον τόπο είτε άφησε πίσω τρύπες που πρέπει να καλυφθούν με δημόσιο χρήμα,είτε βρίσκει τρόπο να “επενδύει” με δημόσιο χρήμα…

Με κατηγορηματικό τρόπο η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥ κ.Καρποδίνη μας είπε ότι δεν είναι δωρεά…

Μας είπε ότι τα νοσοκομεία αυτά (Υγεία κλπ)θα δεχθούν ασθενείς με κορονοϊό και δεν υπάρχει στις σχετικές ανακοινώσεις η λέξη δωρεάν διότι “δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το οικονομικό πλαίσιο αυτής τη σύμπραξης του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα στην νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό”.

Επομένως ήταν λανθασμένη η εντύπωσή μας από τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά ότι ήταν δωρεάν παραχώρηση.

Χθες παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη παραδόθηκαν 13 εκατομμύρια μάσκες με παραγγελία απο την Κίνα και με δαπάνες του Ιδρύματος Ωνάση,το οποίο παρενεβλήθη,προς τιμήν του,όταν η παραγγελία κινδύνευε να χαθεί λόγω της μεγάλης ζήτησης και απο άλλες χώρες και έπρεπε να βρεθούν αμέσως τα χρήματα.