Αρχική Ελλαδα Κορονοϊός, Αγωνία, Φιλάνθρωποι και “Εμποροι” , το πλουσιότερο Ιδρυμα(Γηροκομείο Αθηνών) της Ευρώπης,...

Κορονοϊός, Αγωνία, Φιλάνθρωποι και “Εμποροι” , το πλουσιότερο Ιδρυμα(Γηροκομείο Αθηνών) της Ευρώπης, ο “εύγε Ρουβίκωνας”,οι πολιτικοί ,οι χορηγίες και τα φιλέτα που περιμένουν “νύχια γαμψά” στα Προπύλαια ,στο Κολωνάκι,στην Κηφισιά…

1939

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Αγωνία για την τύχη του Γηροκομείου Αθηνών και των διαβιούντων εκεί έχουν δυο εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές.

Η αγωνία επιτείνεται μετά την πρώτη επέλαση του κορονοίού σε Γηροκομείο,στη Νέα Μάκρη,το οποίο απομονώθηκε και 10 ηλικιωμένοι -φορείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία”.

ΤΟ Γηροκομείο Αθηνών δεν είναι ένα οποιοδήποτε Γηροκομείο.Είναι μακράν το πλουσιότερο Ιδρυμα των Βαλκανίων και αν όχι και το πλουσιότερο της Ευρώπης,ένα απο τα 2-3 πλουσιότερα Ιδρύματα της Ευρώπης,καπιταλιστικής και σοσιαλιστικής.

Μία είναι η πλευρά που θέλει να συνεχίσει να ζει το Γηροκομείο Αθηνών και να περιθάλπτει απόρους και “μη δυνάμενους”.

Η άλλη πλευρά είναι εκείνη που θέλει να επωφεληθεί σε ατομικό,πολιτικό,επιχειρηματικό επίπεδο από το Γηροκομείο.

Επίτροπος στο Γηροκομείο Αθηνών είναι με ορισμό από τον Δήμο Αθηναίων ένας…πολιτικός!

Ηγετικό στέλεχος στη “Συμμαχία” που κατέβηκε στις εκλογές με τον Στέφανο Μάνο σε προχθεσινό άρθρο του στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” αναφέρεται ακριβώς στον πλούτο του Γηροκομείου με τη φράση:

“..Το Γηροκομείο Αθηνών είναι ιδιωτικό σωματείο με τεράστια περιουσία (700-1000
ακίνητα σε όλη την Ελλάδα), η οποία προέρχεται κυρίως από δωρεές επώνυμων και
ανώνυμων δωρητών. Οι εγκαταστάσεις του, στους Αμπελόκηπους, περιλαμβάνουν
αρχιτεκτονικά κοσμήματα (δωρεές Συγγρού, Λάμψα κ.α.) μέσα σε μια μεγάλη όαση
πρασίνου…”

Το πολιτικό στέλεχος στηλιτεύει και τις προσφορές προς το Γηροκομείο με την εξής φράση ,η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά σε όποιον θα ήθελε να βοηθήσει:

“..πολλές φορές,
διάφοροι επιτήδειοι ‘έμποροι ευαισθησίας’, εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις.
Τα τελευταία χρόνια, συχνά εμφανίζονται εκκλήσεις για βοήθεια στο Γηροκομείο
Αθηνών…”

Στη συνέχεια καθοδηγεί με τό άρθρο του όποιον θέλει να βοηθήσει μόνο σε δυο φορείς.Εναν του Δήμου Αθηναίων και έναν “φορέα για την
διαχείριση των χορηγιών, την Σύμπραξη για την Αθήνα (Athens Partnership)”

Την ίδια ώρα που καθοδηγεί με το άρθρο σε αυτούς τους δυο φορείς  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοινώνει μια πολύ ουσιαστική βοήθεια προς το Γηροκομείο απο την γνωστή εταιρεία “Μπάρμπα Στάθης” ,η οποια καλύπτει τροφές κλπ

Φιλέτα του Γηροκομείου είναι ακριβώς δίπλα…Κενά.Εκ του… αθώου λέτε ή  του πονηρού;

 

Γιατί δεν θεωρούμε καθόλου αθώα την έλλειψη συντονισμού μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας ;

Πριν λίγες ημέρες ο (προσωρινός ,διορισμένος απο την Δικαιοσύνη)πρόεδρος του Γηροκομείου κ.Κολιός είχε απευθύνει έκκληση για αποκλεισμό-απομόνωση του Γηροκομείου απο επισκέπτες για να μην εισβάλει μαζί τους ο κορονοϊός.

Πέτυχε 100%! Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα,στο ιστορικό(από το 1864) Ίδρυμα και αυτό έχει τεράστια σημασία για τον λόγο που αμέσως μετά θα αναφέρουμε.

Ταυτόχρονα ο προσωρινός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση προς όλους να βοηθήσουν το Γηροκομείο με προσφορές ,τρόφιμα ,χορηγίες.

Πρώτος και με ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά έσπευσε (και μπράβο του ξανά!) ο Ρουβίκωνας και ΓΕΜΙΣΕ το Γηροκομείο τρόφιμα με φορτηγό!

Αμέσως ακολούθησε ο Περιφερειάρχης κ.Γ.Πατούλης ο οποίος ανακοίνωσε ότι η γνωστή εταιρεία “Μπάρμπα Στάθης” προσφέρει τα τρόφιμα στους 140 ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

Ο Δήμος Αθηναίων εκδιώχθηκε από την Δικαιοσύνη απο την Διοίκηση του Γηροκομείου ,καθώς η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι μέρος της κρίσης και όχι λύση της.

Γεγονός είναι οτι ο Δήμος Αθηναίων έβαλε επίτροπο ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ πρόσωπο,ενώ η Δικαιοσύνη επέλεξε πρόσωπα απο τους οικονομολόγους.

Ο Πολιτικός του Δήμου Αθηναίων σε ένα κείμενό του για να προπαγανδίσει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ Κόμμα του έγραφε προ καιρού:

 

“…αξιολόγηση. Την αναφέρουμε συνέχεια, δεν πρέπει να αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε και στην πολιτική μας πρακτική; Πώς αναδεικνύονται τα στελέχη; Πώς καταλαμβάνονται οι θέσεις διοίκησης και ευθύνης; Με βάση τις προσωπικές συμπάθειες και προτιμήσεις, το παρασκήνιο, την εικονική πραγματικότητα στα κοινωνικά δίκτυα, τα «likes», τις «βαθυστόχαστες» αναλύσεις και τη φλυαρία; Ή με βάση την επαγγελματική και πολιτική ιστορία, την παραγωγική πολιτική δουλειά, τα μετρήσιμα αποτελέσματα και κυρίως τις ανοιχτές διαδικασίες ανάδειξης και επιλογής;”

Στις δίκες που γίνονται για την διοίκηση μετά την παραπομπή των αιρετών διοικήσεων για διαφθορά ο Επίτροπος παρενέβη υπέρ ενός συγκεκριμένου προσώπου.

Το προσωπο αυτό από τη μία πλευρά ζητούσε απο τα δικαστήρια με επίσημα δικόγραφα να μην μπορούν οι προσωρινές Διοικήσεις να μισθώνουν ακίνητα και απο την άλλη με ΕΠΙΣΗΜΕΣ γραπτές αιτήσεις ζητούσε να νοικιάσει όχι ένα, αλλά ΤΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ -ΦΙΛΕΤΑ  του Γηροκομείου στην οδό Βασ.Σοφίας,στην Πλουτάρχου,όπου και το Γραφείο Καραμανλή,στη Γερουλάνου!

Προφανώς είναι απο τα ακίνητα που αναφέρεται ο Επίτροπος,ο οποίος έκρινε αξιοκρατικά ότι πρέπει να στηρίξει το συγκεκριμένο πρόσωπο…

Στις φωτο βλέπετε ακίνητα με ΛΟΥΚΕΤΟ τα οποία περιμένουν κάποιον να κάνει(μιλημένος προφανώς…) έξυπνη αίτηση να τα πάρει μια και ο Ρουβίκωνας δεν τα ξέρει για να πάει να τα ανοίξει και να φτιάξει γραφεία βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη…

Από τη μία λοιπόν υπάρχει η πλευρά που έχει αγωνία για να συνεχίσει το γηροκομείο να υπάρχει γιατί στα 11 κτήριά του χωρούν και πρέπει να μπούν συνολικά πάνω απο 700-800 ηλικιωμένοι.

Μόνο στα τρια λειτουργούντα τώρα κτήρια διαβιούν 140 ηλικιωμένοι.

Η άλλη πλευρά είναι …επιχειρηματίες που περιμένουν πως και πως να κλείσει(και λόγω κορονοϊού) το Γηροκομείο,ώστε να πάρουν αυτό ακίνητο φιλέτο και τα 700 και βάλε τα οποία αναφέρει ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Επίτροπος…

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που όρισε Επίτροπο ο Δήμος Αθηναίων επαινεί την περίοδο Καμίνη ,κατά την οποία και διορίστηκε,με τα εξής λόγια:

“..Με εξαίρεση ένα μικρό φωτεινό διάλλειμα όπου ο Δήμος Αθηναίων κατάφερε να
κηρύξει έκπτωτη την υπόδικη για πολλά κακουργήματα παλαιά διοίκηση και να
εγκαταστήσει διαπαραταξιακή προσωρινή διοίκηση κοινής αποδοχής, όλο το
υπόλοιπο διάστημα μέχρι σήμερα το Γηροκομείο παραπαίει. Δεν είναι τυχαίο ότι η
περίοδος του 2017 υπήρξε μια ήρεμη αξιοπρεπής περίοδος, με εργασιακή ηρεμία,
χωρίς μελοδραματικές εκκλήσεις…”

Κρατήστε τα εξής σημεία των κειμένων του:

1.Είναι Επίτροπος του Δήμου Αθηναίων.

2.Ο Δήμος ΕΧΕΙ την ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ του Γηροκομείου πολλά χρόνια.

3. Επίτροπος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πόσα ακριβώς είναι τα ακίνητα γράφοντας: “700-1000 ακίνητα”

Ως 300 ακίνητα να είναι αμελητέα ποσότητα και δεν χρειάζεται να τα ψάξουμε αν κάποιος πεί ότι ο συνολικός αριθμός είναι 695…

4.Ο Δήμος Αθηναίων είχε και την διαπραταξιακή διοίκηση επι Καμίνη για δυο χρόνια.Πόσα  παραπάνω από έντεκα(11)ακίνητα νοίκιασε  αυτά τα δυο χρόνια ο Δήμος,ώστε να εξασφαλίσει έσοδα στο Γηροκομείο;

5.Μια ποιά αρχή αξιοκρατίας και διαφάνειας μπορει να ζητεί ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ πρόσωπο με ΤΡΕΙΣ(3) διαφορετικές αιτήσεις και ΕΝΑ(1) τηλέφωνο και για τις τρεις να νοικιάσει τρία ΦΙΛΕΤΑ χωρίς μάλιστα να προσδιορίζεται  επι των αιτήσεων ενοίκιο;

Προσέξτε τη φωτογραφία: Στο κτήριο υπάρχουν δυο φιλέτα του γηροκομείου επι χρόνια θεόκλειστα στα Προπύλαια.Το Γηροκομείο στερείται πολλών χιλιάδων ευρώ που θα έπαιρνε απο ενοίκια…

 

6.Με ποιά κριτήρια επέλεξε να συμπαραταχθεί ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ του Γηροκομείου με αυτό το πρόσωπο ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και Επίτροπος;

Ο προσωρινός πρόεδρος του Γηροκομείου γιατί ευχαρίστησε δημόσια τον σημερινό Δήμαρχο Αθηναίων κ.Μπακογιάννη; Για τα αποτελέσματα αυτά στο Γηροκομείου ή μήπως έχει διαβεβαιώσεις ότι ο Δήμος θα ακολουθήσει άλλη οδό  στο Γηροκομείο.

Ευχαριστίες ο προσωρινός πρόεδρος είχε και για τον Περιφερειάρχη και για τον Ρουβίκωνα και δήλωσε σε σχετικό ερώτημά μας:

“Στο Γηροκομείο Αθηνών , προληπτικά εδώ και 1 μήνα , πρώτοι στην Ελλάδα , έχουμε πάρει αυστηρά μέτρα για την προστασία των τροφίμων μας .

  1. Απαγορεύσαμε αυστηρά τις επισκέψεις συγγενών των ηλικιωμένων
  2. Απαγορεύσαμε αυστηρά την είσοδο επισκεπτών στους εξωτερικούς χώρους του Γηροκομείου Αθηνών
  3. Απαγορεύσαμε την έξοδο των περιπατητικών τροφίμων μας εκτός των χώρων του Γηροκομείου
  4. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντρέα , που βρίσκεται εντός του χώρου του Γηροκομείου , σταματήσαμε τις λειτουργίες και τις εκδηλώσεις .
  5. Το προσωπικό του Γηροκομείου επισκέπτεται αυστηρά το χώρο ευθύνης του και μόνο .
  6. Το προσωπικό , νοσηλευτές , γιατροί και οι φροντιστές , τραπεζοκόμοι , καθαρίστριες , είναι εφοδιασμένοι με γάντια , μάσκες και τηρούν όλες τις συνθήκες ασφαλείας που μας υποδεικνύουν οι αρμόδιοι .
  7. Αυστηρή καθαριότητα και υγιεινή σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου
  8. Κάναμε 2 φορές προληπτική γενική απολύμανση
  9. Κάναμε τεστ στους τροφίμους μας και βγήκαν όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Παρόλα αυτά δεν εφησυχαζόμαστε και αυξάνουμε τα μέτρα ασφαλείας .

Ξέροντας πάντα , ότι η ζωή των ανθρώπων αυτών και η υγεία τους είναι ο σκοπός μας .

Μια μικρή γνωστή ομάδα όμως κάποιων ανθρώπων , που διοίκησαν το Γηροκομείο Αθηνών πριν από τη δική μας διοίκηση , (που είναι σε έλεγχο η συμπεριφορά τους και η διοίκηση που άσκησαν ) , εξακολουθεί με ανακοινώσεις προσβλητικές και συκοφαντικές καθημερινά , να χαλάσει την ηρεμία μας , να μας προσβάλει και να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εναντίων μας . Έφτασε μάλιστα στο σημείο , να λοιδωρεί και προσφορές που μας έχουν γίνει , από απλούς ανθρώπους με όλη την καρδιά τους .

«Βάζουν καρφιά στο σώμα του Ιησού που τραβάει τον γολγοθά του» , αλλά να ξέρουν πως ΠΑΝΤΑ η ζωή νικάει το Θάνατο που αυτοί θέλουν να σκορπίσουν , το Φως πάντα νικάει το σκοτάδι . Και τα κατάπτυστα δημοσιεύματα τους , που σημειωτέων συμμετέχουν και 3-4 εργαζόμενοι (που προσλήφθηκαν επί δικης τους διοικήσεως ) και που παραμένουν εργαζόμενοι και σήμερα στην ΕΕΑ , συμμετέχουν και με απειλούν μάλιστα . Έχω να πω ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!!”

ΥΓ Κάναμε πρώτο θέμα το Γηροκομείο γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι αν μπει κορονοϊός στους ηλικιωμένους είναι η ευκαιρία αυτών που περιμένουν στην πόρτα με επιχειρηματικά “νύχια γαμψά”.Θα πιέσουν τις αρχές να το κλείσουν να στείλουν τους ηλικιωμένους αλλού και στη συνέχεια να ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ποτέ ξανά.Και να αρχίσει το φαγοπότι ενός εκ των πλουσιοτέρων ιδρυμάτων της Ευρώπης κατά τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ που είναι και Επίτροπος…