Αρχική Ελλαδα Κορονοϊός: Ποιούς επώνυμους χτύπησε ,ποια τα καλά και ποιά τα κακά νέα...

Κορονοϊός: Ποιούς επώνυμους χτύπησε ,ποια τα καλά και ποιά τα κακά νέα ,εντός και εκτός Ελλάδας.

1520

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Φορείς κορονοϊού είναι η πολιτική ηγεσία της Βρετανίας μεταξύ άλλων επωνύμων.

Μετά την γνωστοποίηση ότι θετικός στον κορονοϊό είναι ο Κάρολος  ,πατέρας του μελλοντικού βασιλιά,γυιός της βασίλισσας και παππούς διαδόχων,ανακοινώθηκε ότι θετικός είναι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Θετικοί στον κορονοϊό είναι και πλήθος άλλων παγκοσμίως,τόσο στην πολιτική σκηνή,όσο και στην αθλητική και επιχειρηματική.

Τα καλά νέα είναι κανείς τους δεν φαίνεται να κινδυνεύει στο ελάχιστο και γίνονται ακόμα πιο καλά με την γνωστοποίηση από τον καθηγητή Σωτηρη Τσιόδρα,ότι ένας άνθρωπος 101 ετών, ο οποίος είχε γεννηθεί εν μέσω της πανδημίας γρίππης το 1919 και προσβλήθηκε από τον κορονοϊό αποθεραπεύτηκε πλήρως και πήγε στο σπίτι του!

Στην Ελλάδα ναι μεν είναι θετικοί στον κορονοϊό και αρκετοί επώνυμοι (Κρεμαστινός,Παπαχελάς,Πρετεντέρης,Κέλλας κ.α.)αλλά το γεγονός ότι θεραπεύτηκαν ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα ,αποσωληνώθηκαν και βγήκαν απο το νοσοκομείο,το γεγονός ότι αποθεραπεύτηκαν πλήρως και έφυγαν ως αρνητικοί στο κορονοϊό μητέρα με το νεογέννητο μωρό της από το νοσοκομείο Αττικόν σκορπίζει χαμόγελα αισιοδοξίας και αυτό το συμμερίστηκε και ο κ.Τσιόδρας.

Χαρακτηριστική και η περίπτωση του διάσημου αργεντινού  ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους  Ντιμπάλα, ο οποίος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό,πάει καλύτερα και δήλωσε:

“Είχα βαριά συμπτώματα, αλλά σήμερα ήδη νιώθω καλύτερα. Μπορώ να κινηθώ καλύτερα, περπατάω και προσπαθώ να προπονηθώ. Τις τελευταίες ημέρες μου έλειπε ο αέρας, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μετά από πέντε λεπτά. Οι μύες μου πονούσαν. Ευτυχώς, η Οριάνα και εγώ είμαστε καλύτερα τώρα».

Στα κακά νέο οι απρόβλεπτοι θάνατοι νέων που νόσησαν απο κορονοϊό και δεν είχαν προβλήματα υγείας,όπως η 16χρονη στη Γαλλία,ο 42χρονος στο Ηράκλειο και γιατροί σε Ιταλία και Ισπανία…

Μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και ο ηθοποιός του Μπρόντγουέϊ Μπλουμ,ο οποίος πέθανε στα 69 του στη Νέα Υόρκη,όντας ασθενής και απο κορονοϊό.

Στα κακά νέα και ο “χαμός” που γίνεται στη Νέα Υόρκη,όπου περιμένουν πολύ χειρότερα και θανάτους που θα καλύψουν σχεδόν τους 14.000 θανάτους που έχουν σημειωθεί ως τώρα σε Ιταλία και Ισπανία.

Στα κακά νέα και η άρνηση της Γερμανίας και χωρών του Βορρά να συμφωνήσουν σε “κορονοομόλογο”δηλαδή οικονομικά έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ξέρουν κάτι παραπάνω για το τέλος της πανδημίας ή απλώς ελπίζουν στην ανοσία της αγέλης με θυσία μερικές δεκάδες χιλιάδες θανάτους,κυρίςω ηλικιωμένων και μερικών παράπλευρων απωλειών;

Οι συμπεριφορές Τράμπ,Τζόνσον,Γερμανών ηγετών,Ολλανδών και μερικών ακόμα παρεπέμπει σε τέτοιες σκέψεις…

Στην Ελλάδα οι νεκροί μέχρι σήμερα είναι 28 και τα κορύσματα κάτω απο 1000 με 65 διασωλημένους.

Οι προβλέψεις επισήμων πριν δυο εβδομάδες για την Ελλάδα ήταν άνω των 500 νεκρών…