Αρχική Θέμα Κορωνοϊού κοροϊδία; “Ερχεται δράμα και στην Ελλάδα” λέει ο Μητσοτάκης -τον διαψεύδουν...

Κορωνοϊού κοροϊδία; “Ερχεται δράμα και στην Ελλάδα” λέει ο Μητσοτάκης -τον διαψεύδουν Υπουργοί.Μας δουλεύουν ή απλώς είναι ανεύθυνοι;

1614

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να κηρύξει πανδημία για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του έδωσε δραματικές διαστάσεις και για την Ελλάδα ,η οποία μετράει μέχρι τώρα 102 κρούσματα,3 περιστατικά στην εντατική και κανέναν νεκρό έναντι του γειτονικού  ιταλικού δράματος που μετράει 850 νεκρούς,τους 200 σε μία ημέρα…

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι τα δυσκολότερα δεν έχουν έρθει ακόμα για την Ελλάδα.Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι περιμένουμε πολλά περισσότερα κρούσματα και προφανώς μαζικούς θανάτους,ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας,ηλικιωμένους κλπ.

Από την άλλη πλευρά ο δραματικός τόνος του πρωθυπουργού ακυρώνεται από την…Δικαιοσύνη.

Παρότι η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας και ο μεγαλύτερος δικηγορικός σύλλογος της χώρας ζήτησαν να σταματήσει η μαζική συγκέντρωση(χιλιάδες κάθε μέρα) στα δικαστήρια με αναβολές όλων των δικαστηρίων,εκτός των εξαιρετικά επειγόντων,ο γιατρός Υπουργός Δικαιοσύνης  κ.Τσιάρας και ο ανώτατος δικαστικός Υφυπουργός κ.Κράνης απέρριψαν στην πράξη τα αιτήματα και οι δίκες γίνονται κανονικά.

Ποιά είναι η εξήγηση;

Οτι δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα,όσο τα λέει ο πρωθυπουργός είναι η προφανής απάντηση.

Υπάρχουν πληροφορίες  στο παρασκήνιο ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες αλλά και  δίκες και ανακρίσεις πολύ σοβαρές που αφορούν επώνυμους και επιδιώκουν τις αναβολές,ώστε να τορπιλιστεί η δικαστική διερεύνηση των πολύ σοβαρών αυτών υποθέσεων.

Ομως ακόμα και αν υπάρχουν συνοδευόμενες απο πληροφορίες περι σοβαρών οικονομικών θεμάτων είναι λόγος να μην παγώσουν λόγω του κορωνοϊού όλα αυτά;

 

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σε τόνους δραματικούς είπε στο διάγγελμά του μεταξύ άλλων:

“Ζητώ τη στηριξη της Εκκλησίας για να επιτελούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα από το σπίτι,είμαστε μπροστά σε πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας …είναι ανεπίτρεπτος ο εφησυχασμός …τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας”

 Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα:«Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου. ¨Ηδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. Δημόσιος και ιδιωτικος τομέας καλούνται να συνεργαστουν
Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στα οικονομικά πλήγματα.
 Στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικος Σύλλογος Αθηνών αναφέρει:
“Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της προηγούμενης από 29.2.2020 επιστολής μας προς Υμάς με αντικείμενο τη λήψη των αναγκαίων προληπτικών και προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού στους χώρους όλων των δικαστηρίων της Ελλάδος, επειδή πλέον αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα στη χώρα μας, γι’ αυτόν άλλωστε το λόγο αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ευλόγως δε, εντείνεται η αγωνία των συναδέλφων με δεδομένη την παρουσία χιλιάδων πολιτών, δικηγόρων και δικαστών καθημερινώς στους χώρους των Δικαστηρίων, παρακαλούμε όπως εξετάσετε αμελλητί το ενδεχόμενο άμεσης αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της χώρας ως προς εκείνες τις λειτουργίες που ήθελε κριθεί απαραίτητο από τις υγειονομικές υπηρεσίες, τις οποίες εμπιστευόμεθα λόγω αρμοδιότητος, για το αναγκαίο χρονικό διάστημα προς προστασία της δημόσιας υγείας.

Οίκοθεν νοείται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια ώστε αφ’ ενός να μην υπάρξει απώλεια δικονομικών δικαιωμάτων των διαδίκων και αφ’ ετέρου να στηριχθούν οικονομικά οι δικηγόροι, οι οποίοι θα υποστούν μείζον οικονομικό πλήγμα, λόγω της αποστέρησης της κύριας πηγής εισοδήματός τους.”

Στην Ιταλία οι νεκροί ανεβαίνουν με ρυθμό 200 την ημέρα το τελευταίο τριήμερο και μέχρι αύριο θα έχουν ξεπεράσει τους χίλιους σε 10.000  καταμετρημένα κρούσματα.

Το ποσοστό θανάτου φαίνεται τρομακτικά υψηλό,αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα παιδιά μπορεί να είναι μαζικά φορείς του κορωνοϊού,αλλά δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα,άρα δεν καταγράφονται.

Μέσα στο χαμό και ένας ηθοποιός (Franzese) βγαίνει στο παράθυρο του σπιτιού του στη Νάπολι και φωνάζει ότι στο σπίτι είναι πεθαμένη δυο ημέρες απο …κορωνοϊό η αδελφή του,ο ίδιος είναι φορέας  του ιού και δεν λαμβάνει βοήθεια…τι έχουμε ακόμα να ζήσουμε;

Νεκροί πιά υπάρχουν παντού στον…βόρειο κόσμο από την Ιρλανδία μέχρι τις ΗΠΑ,ενώ στις ζεστές περιοχές και στις περιοχές που έχουν ακόμα καλοκαίρι,όπως η Αυστραλία τα κρούσματα που αναφέρονται είναι ελάχιστα.

Προφανώς αυτό οφείλεται στη ζέστη, η οποία εμποδίζει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι οικονομικές ζημιές είναι τεράστιες παγκοσμίως και το μέγα πρόβλημα είναι ότι ορισμένες επιχειρήσεις ,όπως οι εξαγωγικές δεν μπορούν να αναστείλουν τη λειτουργία ούτε για ώρα…

Αρα κάτι ξέρει η Αγκελα Μέρκελ που δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη να νοσήσει από κορωνοϊό σε ποσοστό 60-70%.

Οι ελπίδες πέφτουν στην φαρμακοβιομηχανία.Ηδη στην Κίνα άρχισαν οι κλινικές μελέτες για την αποτελεσματικότητα εμβολίων που έχουν παρασκευαστεί και φαίνονται να έχουν ήδη αποτελέσματα,αφού η επιδημία παρουσιάζει σημαντική κάμψη και ο πρόεδρός της Κίνας Σι Τζιπίγκ πήγε στην περιοχή της Γουχάν,η οποία ήταν επίκεντρο της επιδημίας και είχε απομονωθεί μπροστά στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Στην Ελλάδα μήπως ο καλός καιρός μας σώζει;

Στα ευτράπελα(;) η δικαστική έρευνα για το αν ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ή δεν είπε ότι σκεύασμα που πουλάει από το κανάλι θεραπεύει τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος στη Βουλή είπε ότι “δεν είπα ποτέ ότι θεραπεύει” το σκεύασμα και “απλώς κάνω τη δουλειά μου”.

Η αλήθεια και η υπερβολή είναι ότι σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο,όποιος δεν πειθαρχήσει ,στην καραντίνα μπορεί να τιμωρηθεί και με ισόβια!!!

Η άλλη υπερβολή είναι ότι ενώ κανάλια  στα οποία υπουργοί έχουν πουλήσει  και πωλούν σωτηρία εδώ και χρόνια σε όλων των ειδών της …ανίατες περιπτώσεις,καλείται για τον κορωνοίό ο Κυρ.Βελόπουλος για έρευνα.

Μία δήλωσή του ότι δεν είπε ποτέ πως θεραπεύει δεν φτάνει δηλαδή;

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε την ακραία περίπτωση να υπάρξει κορωνοίός στο χώρο κλήσης και προσέλευσης του Κυριάκου Βελόπουλου…

Το επίσης “ωραίον” του θέματος είναι ότι όλα τα κινητά των Ελλήνων χτύπησαν με τρόπο που προκαλούσε …καρδιακό σοκ και μετέδιδαν μήνυμα να μείνει ο κόσμος στα σπίτια του τα δικαστήρια τον καλούν υποχρεωτικά και ως …μάρτυρα,τα μέσα μαζικής μεταφοράς κινούνται κανονικά και λοιπά και λοιπά και λοιπά…

Μήπως κάποιος να τα εξηγήσει καλύτερα;

Ερώτημα: Αν ένα άτομο υψηλού κινδύνου οδηγηθεί ως μάρτυρας η πολιτική αγωγή ή κατηγορούμενος στα δικαστήρια και κολλήσει κορωνοΙό και πεθάνει θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει και …ισόβια σε εκείνον που το προκάλεσε;

Ανευθυνότητα,δούλεμα η απλώς δεν ξέρουν τι κάνουν;