Αρχική Ελλαδα Κορωνοϊός: Πάνω απο 500 οι νεκροί στην Ευρώπη,αναβολές αθλητικών γεγονότων,κλείσιμο σχολείων

Κορωνοϊός: Πάνω απο 500 οι νεκροί στην Ευρώπη,αναβολές αθλητικών γεγονότων,κλείσιμο σχολείων

1348

Η ώρα που πολλοί…”πραγματικοί πρωταθλητές”(μεταξύ των οποίων εμείς και ο…Τοτός)περιμέναμε ήρθε επιτέλους λόγω κορωνοϊού.
Ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας και πολλές άλλες αθλητικές δραστηριότητες αναβάλλονται η ματαιώνονται.
Γιατί είναι η ώρα μας;
Διότι ανάμεσα σε 20.000 αθλητές υπήρχε περίπτωση εμείς οι “πραγματικοί πρωταθλητές” να μπερδευτούμε και να μην πάρουμε το μόνο που μας αξίζει,δηλαδή το χρυσό μετάλλιο.
Με τη ματαίωση θα τρέξουμε …μόνοι μας και φυσικά θα βγούμε πρώτοι(λεπτομέρεια είναι ο τερματισμός…) και θα το πάρουμε.
Αυτό συμφωνήσαμε και με τον (ακόμα)πρωταθλητή Ελλάδας Γιώργο Μάλλιαρη και άλλους και μένουν οι “λεπτομέρειες” για την τελική νίκη.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο βρίσκονται υπό μελέτη και αναβολές,ανάλογα με το άθλημα και ανάλογα με τον κόσμο.
Στην Ιταλία εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και φαίνεται να μετρά κοντά στους 500 νεκρούς σε σχεδόν 10 χιλιάδες κρούσματα.
Πάντως ο “ασθενής ένα” ,δηλα΄δη ένας 38χρονος με το όνομα Ματία έγινε γνωστό ότι ξεπέρασε το πρόβλημα και ήδη αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη ,πηγαίνοντας ολοταχώς στην πλήρη ίαση.

Στη Γαλλία προσβλήθηκε ακομα και ο υπουργός Πολιτισμού Ρισπέρ.
Τα σχολεία στη Μαδρίτη κλέινουν για 15 ημέρες και αυτό αναμένεται να γίνει αργά ή γρήγορα και στην Αθήνα,ενώ στην Βόρεια Ιταλία,όλα έχουν παραλύσει.
Για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε διάταγμα που περιορίζει τα ταξίδια των ανθρώπων που ζουν στη Λομβαρδία, όπου υπήρξαν οι περισσότερες περιπτώσεις, και σε δεκατέσσερις άλλες βόρειες επαρχίες.
Αστυνομικοί και στρατιώτες ελέγχουν επιβάτες στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου,ενώ κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ιδία μέτρα λαμβάνονται παντού στον κόσμο και μελετάται η αναβολή και των μεγάλων πρωατθλημάτων ποδοσφαίρου ,μπάσκετ,εκδηλώσεις άλλης μορφής μαζικού χαρακατήρα κλπ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα το όριο των 500 θανάτων που σχετίζονται με τον νέο κοροναϊό, με τους 97 νέους νεκρούς που καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Ευρώπη μετρά 511 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας: 463 στην Ιταλία, 21 στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 4 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.
Οι επιστήμονες παλεύουν να βρουν το εμβόλιο που θα λυτρώσει την αγωνία του κόσμου ,αλλά στην Ευρώπη κλίμα πανικού δεν υπάρχει ,όπως και εκδηλώσεις τύπου…Κίνας.
Στο μετρό της Αθήνας η κίνηση γίνεται με σχεδόν υποδειγματικό τρόπο απο πλευράς σοβαρότητας επιβατών και το ίδιο και στους δρόμους.
Αυτονόητο είναι ότι αναφερόμαστε σε όσους κυκλοφορούν διότι η μεγάλη πλειοψηφία πειθάρχησε και δεν κάνει βόλτες η δουλειές που μπορούν να περιμένουν…