Αρχική Αθλητικα Κρίμα! Η Εθνική (νίκησε και την Φινλανδία)σοβαρεύτηκε όταν έχασε το τρένο…

Κρίμα! Η Εθνική (νίκησε και την Φινλανδία)σοβαρεύτηκε όταν έχασε το τρένο…

1424

Η Εθνική Ελλάδας ξανάγινε με υλικό και αφετηρία το ΜΗΔΕΝ σοβαρή και πειθαρχημένη Εθνική Ομάδα που παίρνει αποτελέσματα.

Νίκησε την Φινλανδία άνετα με 2-1,αλλά το τελικό σκορ θα έπρεπε να είναι 4-5-0.Διότι το μοναδικό γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Φινλανδία στο πρώτο ημίχρονο ήταν προϊόν ενός κλασσικού ελληνικού λάθους,σαν αυτά που γίνονται στο…Πρωτάθλημα Τύπου.

Ο Σταφυλίδης σοβαρός και πειθαρχημένος σε όλα τα έως σήμερα παιχνίδια απο υπερβολική σιγουριά,απο υπερβολική χαλαρότητα στην άμυνα καθώς η Φινλανδία δεν είχε κάνει μέχρι τότε,30 λεπτό,ούτε ΜΙΑ(1) επίθεση προς την περιοχή μας ,έκανε κάτι παιδικό.

Σε μια ακίνδυνη φάση καθώς ήλεγχαν την μπάλλα δυο Ελληνες αμυντικοί πήγε να την δώσει με χαλαρότητα καφετέριας στον συμπαίκτη του και ο μόνιμος σκόρερ των φινλανδών Τεέμου Πούκι έκανε τον Σταφυλίδη να αναφωνήσει “θεέ μου τι έκανα;”

Ο Φινλανδός πήρε τη μπάλλα και πλάσσαρε εύστοχα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Μέχρι τότε οι τελικές προσπάθειες ήταν 13 για την Ελλάδα και μία για την Φινλανδία,αυτή του γκολ…

Η κατοχή 65% για την Ελλάδα.

Στο β ημίχρονο η Ελλάδα αιφνιδίασε την Φινλανδία και μετά απο συντονισμένη επίθεση σε μικρούς χώρους μέσα στην περιοχή ,ο Μπακασέτας γύρισε την μπάλλα και ο Μάνταλος απο μισό μέτρο ισοφάρισε στα 85 δευτερόλεπτα απο την έναρξη του β ημίχρόνου!

Με τον ίδιο τρόπο ήρθε και το 2-1 με απανωτά σουτ και τελικό σκόρερ απο το ένα μέτρο τον Γαλανόπουλο της ΑΕΚ που έβαλε το παρθενικό του γκολ με την εθνική.

Οι Ελληνες παίκτες ήταν όλοι τους πολύ καλοί με κορυφαίους τους Λημνιό,Γιαννούλη,Κουρμπέλη.

Η Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση,με 4 βαθμούς πίσω απο την Φινλανδία.Αν νικούσαμε το Λιχτενστάϊν και την Αρμενία στο γήπεδό μας θα είμαστε δεύτεροι με 2 βαθμούς πάνω απο τη Φινλανδία.

 

 

Δίδαγμα: Στην εθνική χρειάζεται ξένος προπονητής με προσωπικότητα και όχι συνταξιούχος τύπου Ρανιέρι.ΟΙ ξένοι επειδή κρίνονται παραμερίζουν τους Ελληνες παράγοντες,τους δημοσιογράφους και λοιπούς μάνατζερ και επιλέγουν αξιοκρατικά παίκτες και όχι για να “κατασκευάσουν” συμβόλαια,να υπηρετήσουν ομάδες κλπ

Και πάλι η Εθνική έπαιξε με νεαρούς ,οι οποίοι όμως έκαναν πολύ σοβαρό παιχνίδι.Ιδιαίτερα εντυπωσίασε στη φάση αυτών των αγώνων ο νεαρός (22 ετών) Χατζηδιάκος της Αλκμααρ που δείχνει σοβαρός και απόλυτα αξιόπιστος αντικασταστάτης των Μανωλά-Παπασταθόπουλου.

Κοντά του σε διάρκεια απόδοσης και ο Γιαννούλης.

Η εθνική μας έπαιξε με :

Βλαχοδήμο,Μπακάκη,Γιαννούλη,Σταφυλίδη,Χατζηδιάκο,Γαλανόπουλο,Κουρμπέλη,Μπακασέτα,Μάνταλο,Παυλίδη,Λημνιό και μπήκαν ως αλλαγές οι Μπουχαλάκης,Κουλούρης,Μασούρας.

Ενδεικτικό: η Ιταλία νίκησε 9-1 την Αρμενία και απο 2 γκολ έβαλαν οι Ιμόμπιλε και Ζανιόλο…

Η Ισπανία νίκησε 5-0 την Ρουμανία,η Ελβετία 6-1 το Γβραλτάρ.Η Δανία προκρίθηκε αφού πήρε ισοπαλία στην Ιρλανδία…