Αρχική Αθλητικα Κόκκινη αυλαία με τριάρα,κρύο “ντέρμπι” στην Τούμπα,συγκίνηση με πιτσιρίκια και θέαμα στο...

Κόκκινη αυλαία με τριάρα,κρύο “ντέρμπι” στην Τούμπα,συγκίνηση με πιτσιρίκια και θέαμα στο ΟΑΚΑ!

1267

 

 

Δυο ντέρμπι που δεν ήταν… ντέρμπι είχε στην τελευταία γωνιστική το πρωτάθλημα που τελείωσε με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό και θριαμβευτικό 3-0 επι της ΑΕΚ.Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ σίγουρος για την δεήυτερη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε σβηστά με τον Αρη και το παιχνίδι της Τούμπας δεν θύμιζε σε τίποτα τα γνωστά ντέρμπι που βάζουν “φωτιά’ στη συμπρωτεύουσα.

Ο Αρης λόγω και των τραυματισμών και αποβολών έπαιξε για πρώτη φορά με …5 Έλληνες στη σύνθεση και αυτοί έδειξαν ότι ήταν μια “φούσκα” το δήθεν ισχυρό ρόστερ ξένων που δεν άφηνε περιθώρια στους νεαρούς των Ακαδημιών.

Στον Πειραιά η ομάδα του λιμανιού ,η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στήθηκε πανηγύρι και κοντά στα μεσάνυχτα διώροφο πούλμαν μετέφερε τους παίχτες μέσα απο τους δρόμους του Πειραιά στο Πασαλιμάνι ,όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί και πανηγυρισαν και το πρωτάθλημα και το 3-0 επι της ΑΕΚ.

Τα γκολ του Ολυμπιακού ο Βαλμουενά και ο Ρατζέλοβιτς(πρώτο ημίχρονο) με ασίστ του Φορτούνη και ο Καμαρά  στο 73 μετά απο απόκρουση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ ,η οποία δίκαια ηττήθηκε και απο ένα σημείο και μετά φαινόταν ότι το μυαλό είναι στον τελικό κυπέλλου με τις δυο  ίδιες ομάδες σε έδρα που ακόμα δεν είναι βέβαιη,αφού ο Ολυμπιακός  επανήλθε και ζητά ΟΑΚΑ,αντί Ριζούπολης.

Οι συνθέσεις;

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα (74΄ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (74΄ Τοροσίδης), Ραντζέλοβιτς (62΄ Μασούρας), Φορτούνης (89΄ Χριστοδουλόπουλος), Ελ Αραμπί (62΄ Μπουχαλάκης).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Αλμπάνης (46΄ Κρίστισιτς), Βέρντε (61΄ Λιβάγια), Μάνταλος (86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Αραούχο (61΄ Ολιβέιρα).

Πανηγύρια και συγκίνηση είχε και στο ΟΑΚΑ.Εκεί πήγε η ομάδα βόλλεϊ και βραβεύτηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα για το πρωτάθλημα που πήρε στο κύπελλο με καθαρή νίκη επι του Ολυμπιακού σε δυο παιχνίδια.

Συγκίνηση είχε για την αποχώρηση του Γιώργου Δώνη και του προπονητικού επιτελείου του.ΣΕ κάποια στιγμή στον αγωνιστικό χώρο και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ είχε 11 παίκτες απο τις Ακαδημίες του ΠΑΟ,οι δυο με τον ΟΦΗ!

Ο Δώνης έβαλε οκτώ παίκτες των ακαδημιών και σε ένα έξοχο παιχνίδι μπήκαν πέντε γκολ στο ημίχρονο και χάθηκε ένα πέναλτυ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟ νίκησε 3-2 με γκολ των Μπεκ,Μακέντα,Χατζηγιοβάνη,ο ΟΦΗ ισοφάρισε δυο φορές με Φιγκεϊρέδο και Βάζ και ο νεαρός Ξενόπουλος ,που ήταν ο καλύτερος του αγώνα έπιασε πέναλτυ στο τελευταίο λεπτό και έκανε τους νεαρούς του ΠΑΟ να πανηγυρίσουν έντονα την πρώτη νίκη του Δώνη,ως προπονητή του ΠΑΟ επί του ΟΦΗ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης (46′ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (57′ Κολοβός), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης, Μπεκ (76′ Σ. Τζαβίδας), Μακέντα.(Περέα)

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μπράουν, Ζοάο (61′ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Νέιρα, Βαζ (66′ Κοροβέσης), Ναμπί (78′ Μίγγος), Νοικοκυράκης, (78′ Σουρνάκης) Φιγκεϊρέδο.

Στη Θεσσαλονίκη το ντέρμπι με το 0-0 ξεχάστηκε πριν βγουν απο το γήπεδο οι παίκτες και ας είχε ξεκινήσει με δοκάρι μόλις στο 3 λεπτό απο πλευράς ΠΑΟΚ.

ΟΙ συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Πασχαλάκης, Μιχάι (78′ Στοχ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (71΄Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (77΄Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71′ Ακπομ), Τζόλης (64′ Λημνιός), Σφιντέρσκι

Άρης (Μίκαελ Ενινγκ): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σόουζα, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος (95′ Τσαγκαλίδης).

Στο κάτω μισό του πίνακα ο Αστέρας Τρίπολης (1-1 με τη Λαμία)τερμάτισε πρώτος στα πλέϊ άουτ,μετά την αφαίρεση βαθμών της Ξάνθης.

Ο Πανιώνιος τερμάτισε με το 0-0 στο Περιστέρι τελευταίος,αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο για το ποιός υποβιβάζεται.

Ο Παναιτωλικός με το 1-0 επι του Βόλου ξέφυγε απο τις τελευταίες θέσεις και Λάρισα και Ξάνθη σε παιχνίδι με ένταση εκτός αγωνιστικού χώρου έμειναν στο 0-0.

Το βέβαιο είναι ότι ανεβαίνει ο ΠΑΣ ΓΙάννινα εντελώς ανανεωμένος μετά τις αποχωρήσεις παικτών και υπό τις προβοκάτσιες ότι ο …Σάμπι Μιωνί εξεδήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει τον ΠΑΣ…

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020, 22:30