Αρχική Θέμα “Κόλπο γκρόσσο” στη δίκη Σώρρα για τα 600 δις ευρώ που “χάρισε”...

“Κόλπο γκρόσσο” στη δίκη Σώρρα για τα 600 δις ευρώ που “χάρισε” στην Ελλάδα!

1952

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ομορφος κόσμος ,ηθικός,αγγελικά πλασμένος…

Παίζει κανείς απο το παρασκήνιο παιχνίδι μη αποκάλυψης της αλήθειας στο γνωστό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Αρτέμη Σώρρα ,τον δήθεν κάτοχο περιουσίας αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ με μέρος των οποίων θα έσωζε με δωρεά την υπερχρεωμένη Ελλάδα;

Παίζει κανείς παιχνίδι και στήνει “κόλπο γκρόσο” στη δίκη  που αφορά δωρεά 600 δις ευρώ στην Ελλάδα και κατέληξε σε εδώλιο για τον σώρρα και τους συνεργάυες του με κατηγορίες κακουργημάτων για αέρα κοπανιστό της δήθεν αμύθητης περιουσίας;

Τα ερωτήματα βασίζονται σε έκρηξη του δικαστηρίου Κακουργημάτων και απανωτά ερωτήματα σε μάρτυρα ,κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, γιατί δεν έβγαλαν δημόσια ανακοίνωση ,ώστε να αποτρέψουν την διάπραξη εγκλημάτων απο τον κατηγορούμενο Σώρρα και τους συνεργάτες του.

Το στέλεχος απάντησε ότι δεν χρειαζόταν ανακοίνωση…

Η Εισαγγελέας επέμενε, γιατί προφανώς θεωρείται στο δικαστήριο κρισιμο στοιχείο για την ενοχή η αθώωση των 22 κατηγορουμένων για ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε το πανελλήνιο τα χρόνια της κρίσης.

Κι όμως…Ουδέν ψευδέστερον! Η τόσο πολύτιμη αυτή ανακοίνωση είχε εκδοθεί στον κρίσιμο χρόνο και αναφέρεται στη σελίδα 4 του παραπεμπτικού πορίσματος της Εισαγγελέως κ.Αυλίδου.

Εμείς σήμερα την (ξανα)δημοσιεύουμε για να αποδειχθεί χωρίς αμφιβολία η ύπαρξή της και να φωτισθεί στο δικαστήριο πιθανόν σκοτεινό παρασκήνιο…Και πιθανό “κόλπο γκρόσσο”…

Τα πράγματα και οι αποδείξεις  με τη σειρά :

Πριν μερικά χρόνια (2011,2012 και εντεύθεν) μας χλεύαζαν δημόσια ,γιατί “ειμαστε όργανα των …Ρότσιλντ” και δεν προβάλλουμε την καραμπινάτη υπόθεση Σώρρα που θα έσωζε την Ελλάδα απο το χρέος και μάλιστα θα της έδινε χρήματα να δανείσει κιόλας”!!!

Τότε μεγάλα ΜΜΕ προέβαλαν τον Αρτέμη Σώρρα ως το “εθνικό κεφάλαιο”.

Κατείχε,έλεγε σε δημόσιες συνεντεύξεις και συναθροίσεις , τίτλους  τρισεκατομμυρίων δολλαρίων της Τράπεζας της Ανατολής και μέρος αυτών ,δηλαδή 600 δις δολλαρίων . το μετέτρεπε σε ποσό ,το οποίο δάνειζε με χαριστικό δάνειο,χωρίς ουσιαστικό επιτόκιο στην Ελλάδα.

Με αυτό το ποσό, μας έλεγαν ότι βγαίνουμε απο την οικονομική κρίση και θα μπορέσει η χώρα να δανείσει μέρος αυτών των χρημάτων με μεγαλύτερα επιτόκια,ώστε να κερδίσει κιόλας.

Μεγαλοδημοσιογράφοι είχαν δίπλα τους τον Αρτέμη Σώρρα και όλοι μαζί μοιράζονταν το στεφάνι των εθνικών ευεργετών,τους οποίους ο άτιμος ο Ρότσιλντ δεν τους αφήνει να σώσουν την Ελλάδα,διότι ,όπως αναφέρει η εισαγγελέας στο πόρισμά της ο Σώρρας “την ειχε φέρει και στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα…”!!!

Το κράτος τι έκανε;

Αντέδρασε και μάλιστα απο την πρώτη στιγμή διαψεύδοντας τα περί θησαυρού.

Με μια δημόσια ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Υπήρχε και υπάρχει τέτοια θέση;

Βεβαίως και υπήρχε και υπάρχει.

Και την …εκφώνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κ.Τσάκωνας,Επικεφαλής του ίδιου του  Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Ούτε λίγο,ούτε πολύ ο κ.Τσάκωνας είπε ότι τα χρήματα Σώρρα είχαν απο την πρώτη στιγμή και έχουν και σήμερα την αξία του νερού του Καματερού.

Προσέξτε τώρα τους όρους υπο τους οποίους γίνεται η δίκη και γιατί φωνάζουμε ότι σκόπιμα αφήνουν να περνούν χρόνια για να ξεχνά και να μπερδεύεται το πόπολο.

Στο δικαστήριο ρώτησαν τον κρατικό μας αξιωματούχο αν το Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε ανακοίνωση για να προστατεύσει ενδεχόμενα θύματα που θα …δάνειζαν τον Σώρρα για να τα πάρουν στο πολλαπλάσιο απο το μεγάλο ποσό που έχει.Η θα αγόραζαν με “υποσχετική” του Σώρρα κλπ

Και ο διάλογος ήταν ο εξής:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ:Το υπουργείο Οικονομικών,το Κράτος έβγαλε μια ανακοίνωση που να ενημερώνει το κοινό,τον κόσμο τι συμβαίνει με το θέμα αυτό;

Μάρτυρας:«Η υπόθεση έπαιρνε διάσταση σε ανθρώπους άνω των 21 ετών, με δικαιοπρακτική ικανότητα. Για το νερό του Καματερού ή για τη φραπελιά, δεν χρειάζεται ανακοίνωση για να πεις στον κόσμο να μην ασχολείται. Οι πολίτες άκουγαν το παραμύθι. Ενδεχομένως και εδώ μέσα να βρίσκονται άνθρωποι που πιστεύουν ότι είμαι μέλος μιας συνομωσίας και γι’ αυτό τα λέω αυτά».

Εισαγγελέας: Το ότι δεν απαντήσατε οι ίδιοι, χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα, ότι η σιωπή επιβεβαιώνει την πρόταση. Μήπως έπρεπε να απαντήσετε ότι επρόκειται γα το νερό του Καματερού;

Μάρτυρας: Δεν υπάρχει άγνοια νόμου για κανέναν. Ο ιδιώτης που τα πίστεψε, θα έπρεπε να το ψάξει. Όλες οι υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα, τώρα αν υπάρχει έλλειμμα παιδείας…..

Υπεράσπιση: Δεν θα έπρεπε να επικοινωνήσετε με τις εισαγγελικές αρχές, για να προστατεύσετε τους πολίτες;
Μάρτυρας: Εμείς προστατεύουμε το κράτος. Δεν μας απασχολεί αν χρήζει κάποιος φιλοξενίας σε ψυχιατρικό ή σωφρονιστικό ίδρυμα…

Κρίσιμο κατά τη γνώμη μας είναι το γιατί ο κ.Τσάκωνας δεν είχε μαζί του και δεν έδωσε στο δικαστήριο την ΚΡΙΣΙΜΗ ανακοίνωση του 2012 του Υπουργείου Οικονομικών.Και είναι κρίσιμη γιατί ΟΛΟΙ μετά την ανακοίνωση αυτή θα έπρεπε να κινηθούν στην ΙΔΙΑ γραμμή της ανακοίνωσης και να μην ΑΦΗΣΟΥΝ να ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ ολόκληρο δικαστήριο και να εκδώσει μετά απο την ανακοίνωση απόφαση που έλεγε ότι τα χρήματα του Σώρρα ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι υπάρχουν!

Προσέξτε ιδιαίτερα και διαβάστε προσεκτικά τι γράφει η προφανώς ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΗ δικαστής:

Το δικαστήριο αποδέχεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα...
Το δικαστήριο παρά την ανακοίνωσητου Υπουργείου Οικονομικών δέχεται ως αληθινά τα παραμύθια του Αρτέμη Σώρρα…

 

...και τον δικαιώνει πανηγυρικά: 'ουδόλως αποδείχτηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού'
…και τον δικαιώνει γράφοντας :” τυγχάνει διαχειριστής του ποσού των 600 δις και ουδόλως αποδείχτηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού”!!!

 

Αθώος ο κατηγορούμενος, υπόνοιες για τέλεση αδικημάτων από τρίτα πρόσωπα, αποφαίνεται το δικαστήριο...

 

 

Εν τέλει έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα για να ερευνήσει ποιοί …πράκτορες των Ρότσιλντ δεν παίρνουν τα χρήματα που προσφέρει ο Σώρρας!!!

Τώρα στο δικαστήριο τα πράγματα άλλαξαν τελείως και κατηγορούμενος  με το προαναφερόμενο εισαγγελικό πόρισμα είναι ο Σώρρας και η ευρύτατη απο 22 άτομα παρέα του.

Το εισαγγελικό πόρισμα βέβαια υποστηρίζει ότι η δικαστής δεν δέχθηκε την ύπαρξη του ποσού,αλλά αρκεί μια απλή ανάγνωση της απόφασης…

Η πρόεδρος του Εφετείου Κακουργημάτων όμως βρίσκεται μπροστά σε μια εικονική πραγματικότητα ,η οποία δημιουργείται επειδή κανείς δεν φρόντισε να βάλει στη δικογραφία το σπουδαιότερο έγγραφο.Την προγενέστερη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ,η οποία θάφτηκε και έτσι δημιουργήθηκε η ψευδής εικόνα ότι δια της ΣΙΩΠΗΣ το Υπουργείο Οικονομικων προσπαθεί να  αγνοήσει τα ΥΠΑΡΚΤΑ δισεκατομμύρια.

Ο ίδιος ο σώρρας στο απολογητικό του υπόμνημα έλεγε ότι δεν τον διέψευσαν…

Στο δικαστήριο λοιπόν υπήρξε θόρυβος απο κατηγορουμένη , αλλά και μέλη του ακροατηρίου που ξεσήκωσαν “επανάσταση” σχεδόν όταν ο κ.Τσάκωνας προσπαθούσε να δικαιολογήσει το γιατί δεν είχε βγει ανακοίνωση ΤΟΥ υπουργείου Οικονομικών.

Ανακοίνωση είχε βγει,αλλά τους κατηγορούμενους συμφέρει να πεισθεί το δικαστήριο ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ  ανακοίνωση ,γιατί τα δις ήταν ΥΠΑΡΚΤΑ!!!

Η πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:

«… Βλέπω εδώ τον κόσμο που αντιδρά, γιατί δεν υπήρξε ανακοίνωση του Υπουργείου για να προστατευθεί.Δηλαδή τώρα χρήζει προστασίας; Τότε δεν ήξερε να πάει σε ένα δικηγόρο; Όταν εμένα θα μου πουν τέτοια πράγματα, θα πάω σε δικηγόρο και όχι σε ένα οποιοδήποτε γραφείο. Αυτό είπε επί της ουσίας ο μάρτυρας. Και το λέω αυτό όχι για την κατηγορούμενη, αλλά για το ακροατήριο που δυσανασχετεί ότι θέλει προστασία…».

Κι όμως προστασία υπήρξε.

Γιατί και ποιός καλλιεργεί την εντύπωση ότι δεν υπήρξε;

Ποιός καλλιεργεί τη θέση που συμφέρει τον Σώρρα;

Ιδού η ανακοίνωση:

 

 

Η πρώτη ανακοίνωση του Yπ. Οικονομικών, στις 4/10/2012, πριν λάβει την προσφορά
 

 

 

Ουδέν ψευδέστερον λοιπόν του ότι δήθεν δεν υπήρξε ανακοίνωση σαφής και καταπέλτης…

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση  στις 4 Οκτωβρίου  2012 ανακοίνωση και έλεγε ότι οι πληροφορίες  για “ανακάλυψη θησαυρών μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπισθεί” και “σε εποχή που ο ελληνικός λαός καταβάλλει υποβάλλετε σε αιματηρές θυσίες οι διάφοροι χρυσοθήρες θα έπρεπε να επιδεικνύουν στοιχειώδη σοβαρότητα”

Ξεκάθαρα δηλαδή έλεγε ότι η υπόθεση είναι παραμύθια.

Ποιός έστειλε μάρτυρα τον κ.Τσάκωνα χωρίς το κυριότερο ,όπλο δηλαδή την ανακοίνωση που αποδεικνύει ότι όσα έγιναν στη συνέχεια ήταν δόλια,ακριβώς επειδή υπήρξε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ του Υπουργείου Οικονομικών;

Είχε διαβάσει ο μάρτυρας του Δημοσίου συμφέροντος το εισαγγελικό πόρισμα που αναφέρει την ανακοίνωση ή απλά δεν το θυμήθηκε; Και ποιό νόημα έχει το μπαράζ των ερωτήσεων αφού και στο εισαγγελικό πόρισμα γράφεται και η ανακοίνωση υπάρχει;

Και αν ο Σώρρας(καταδικασμένος ήδη σε κάθειρξη για άλλη υπόθεση…) γλιτώσει η πέσει στα μαλακά ποιός θα ευθύνεται;

Πως θα πέσει;

Με κατάλληλη αξιοποίηση της  δικαστικής απόφασης, που έγραψε  ΜΕΤΑ την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ,ότι είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ ο θησαυρός.

Και μετά την απόφαση αυτή ο Σώρρας έκανε μηνυτήρια αναφορά στην κυβέρνηση και στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Παπούλια και ζητούσε να αναγνωριστεί ως κάτοχος 600 δις!!!

Στη συνέχεια έφτιαξε παντού οργανώσεις ως κάτοχος των χρημάτων και η υπόθεση πήρε αντίθετη τροπή επειδή ο Αδωνης Γεωργιάδης έκανε μηνυτήρια αναφορά και έλεγε ότι αυτά είναι παραμύθια ,ζήτησε έρευνα δικαστική για το πως βγήκε η απόφαση,αυτή έγινε,η αποφαση εξαφανίστηκε και έτσι ο Σώρρας βρέθηκε απο ιδιοκτήτης της Ελλάδας(την αγόραζε με το ποσό που δήθεν είχε…)ιδιοκτήτης μιας θέσης στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Επιπλέον τότε στις ΗΠΑ ένας γιατρός και ένας ακόμα πολίτης έκαναν έρευνα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ και βεβαίωσαν τις ελληνικές αρχές ότι ο θησαυρός είναι …νερού του Καματερού…

Ο Ελευθέριος Ρήνος, γιατρός (ή δημοσιογράφος;), και ο επιχειρηματίας από τη Βοστόνη Γιώργος Γιαλτουρίδης επικοινώνησαν με το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, από το οποίο ζήτησαν και παρέλαβαν έναν ογκωδέστατο φάκελο που περιλαμβάνει στοιχεία και πορίσματα σχετικά με την αυθεντικότητα και το… αξιακό αντίκρισμα των ομολόγων που επικαλείται ο Αρτέμης Σώρρας ότι έχει στην κατοχή του.

Σύμφωνα με την έρευνά τους,για την οποία ο κ.ρήνος μίλησε στο δικαστήριο, το όλο θέμα αποτελεί μια καλοστημένη απάτη και στην ουσία τα ομόλογατου Αρτέμη Σώρρα είναι… κουρελόχαρτα, χωρίς καμία πραγματική αξία.

Ο κ. Τσάκωνας είπε πάντως ότι το ελληνικό κράτος έκανε έρευνα σοβαρή τότε:«Ελέγξαμε το ύψος των εντόκων γραμματίων του αμερικανικού δημόσιου που ήταν 1,3 δισ. δολάρια, άρα κάποιος δήλωνε ότι κατείχε το 40%. Μετά, ελέγξαμε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, όπου θα έπρεπε να είναι εκεί. Πρώτος ήταν ο Bill Gates με 80 εκατ. δολάρια. Και μόνο με αυτή τη λίστα, προέκυπτε πως, αν η πρόταση ήταν αληθινή, τότε διέθετε το συνολικό πλούτο των 13ων πλουσιότερων…».

Μάλιστα είπε ότι σαν τον Σώρρα είναι και πολλοί άλλοι κατα καιρούς και “απο το 1995 που εργάζομαι τέτοιες προτάσεις έρχονται πάντα και είναι πολλές. Αποκαλούνται, funny money, δηλαδή της πλάκας.

« Διευκρίνησε ότι δεν δίνονται απαντήσεις σε ανθρώπους σαν τον Σώρρα γιατί “δεν θέλουμε να παράσχουμε το τεκμήριο της αξιοπιστίας σε τέτοιους ανθρώπους, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές. Γι’ αυτό και στην προκείμενη περίπτωση δεν υπήρξε απάντηση και υπήρξε η σύσταση να μην δίνεται απάντηση σε τέτοιες επιστολές ώστε να μην υπάρξει άλλοθι ή τεκμήριο αξιοπιστίας.”

Η δίκη συνεχίζεται και θα προκύψει αν υπάρχει “κόλπο γκρόσο” σε μια υπόθεση ανύπαρκτων τρισεκατομμυρίων ευρώ στη διάθεση της Ελλάδας…