Αρχική Δικαιοσυνη Το χρυσοφόρο όνομα πρώην πρωθυπουργού στη λιστα Λαγκάρντ ,οι αποκαλύψεις για μίζες...

Το χρυσοφόρο όνομα πρώην πρωθυπουργού στη λιστα Λαγκάρντ ,οι αποκαλύψεις για μίζες στη Βουλή και η υποκρισία…

1731

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Εκ προοιμίου: Αθωώθηκε ο Ψυχάρης και τα τραπεζικά στελέχη για τα 44,5 εκατο δάνειο!

Η χθεσινή παραπομπή του Δ.Παπαγγελόπουλου από την Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα δεν θα οδηγήσει σε διερεύνηση ουσίας του σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ,Υγεία κλπ

Γιατί;

Διότι εξαρτάται από το αν θα δώσουν στοιχεία οι Αμερικανοί.

Έχουν στοιχεία και αν έχουν θα δώσουν οι Αμερικανοί στις ελληνικές αρχές αυτά τα στοιχεία;

Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι μία ακόμα γερμανική εταιρεία που άλωσε τον κόσμο σε βάρος Αμερικανικών με εκτεταμένα συστήματα δωροδοκιών.

Οποιος ακούσει τον Φρουζή να μιλάει για την πρόσβαση που είχε στο πρωθυπουργιό γραφείο θα καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα της εύνοιας προς τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,εκτός και αν βρεί παρόμοιες ομιλίες στελεχών άλλων εταιρειών.

Οποιος διαβάσει τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και δημοσιεύθηκαν έχουν μέσα διάφορα ονόματα πολιτικών με τρόπο που δεν ομιλέι για μίζες,αλλά δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το αν κατέχουν οι Αμερικανοί στοιχεία.

Τα θέλουν οι ελληνικές αρχές;Και αν τα θέλουν οι Αμερικανοί θα τα δώσουν;Και αν τα δώσουν πότε θα το πράξουν;

Είναι βέβαιο ότι ένα τμήμα των ελληνικών αρχών τα θέλει και ένα άλλο δεν τα θέλει.Αναφερόμαστε και σε πολιτικές αρχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τα πάντα,μα τα πάντα όμως να αποκτήσει την εύνοια των Αμερικανών.

Ετσι καθόλου,μα καθόλου τυχαία δεν αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ σε ελάχιστες εταιρείες αμερικανικές που επιθυμεί και ο ίδιος να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Μία απο αυτές τις ελάχιστες που ανέφερε είναι η φαρμακοβιομηχανία “Φάϊζερ”(pfizer) μεγάλη και θανάσιμη αντίπαλος της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Το τι σημαίνει αυτή η αναφορά λίγα 24ωρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι απόλυτα προφανές.

Το πρώτο πρόβλημα του κ.Μητσοτάκη είναι ότι δεν αγαπάει καθόλου τους Σαμαρά-Αδωνη,Λοβέρδο,Στουρνάρα(πρόλαβαν και σχεδόν δεν μιλιούνται στις πρώτες 90 ημέρες εξουσίας…)και θα ήθελε μετά χαράς μεγάλης να τους δει στα “μανταλάκια” και σε εισαγγελικά γραφεία.

Γιατί είναι πρόβλημα του;Διότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα και έχουν και αυτοί τους μηχανισμούς τους .Τουλάχιστον γιαυτό,αλλά όχι μόνο γιαυτό.Μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος ενώ επέλεξε την πολιτική επέτρεψε στην συζυγό του να κάνει μεγάλα επιχειρηματικά βήματα με πρόσωπα,όχι απλά αμφιλεγόμενα.

Και αυτά τα βήματα καταγράφονται σε έγγραφα,καταστατικά,μετοχολόγια κλπ

Το δεύτερο πρόβλημά του είναι ότι κάποιοι στο βαθύ αμερικανικό κράτος αγαπούν πολύ τον πρώην εισαγγελέα Δημ.Παπαγγελόπουλο και μια ματιά στο διπλανό ρεπορτάζ για το ποιός είναι ο συγκεκριμένος φτάνει.

Θα πει κανείς: Μα και τον Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη και άλλα χουντικά αποβράσματα αγαπούσαν ,αλλά δεν τους εμπόδισε να τους θυσιάσουν και να επιτρέψουν στις ελληνικές αρχές να τους “παρκάρουν” στον Κορυδαλλό.

Το αντεπιχείρημα είναι ότι και τον…Μπόλαρη επίσης τον αγαπούσαν και άλλους ,τους οποίους επέβαλαν σε …δημοκρατικά Κόμματα.

Το πρόβλημα του Δ.Παπαγγελόπουλου είναι ότι ενώ ήταν χαμηλόβαθμος εισαγγελέας που μπήκε στην πολιτική με τους προσωπικούς χειρισμούς του δεν δίχασε μόνο την Δικαιοσύνη,αλλά και έφερε σε πολύ δύσκολη διχαστική θέση ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν πίσω τους κυβερνήσεις.Οπως τα βρήκαν με τους χιλιάδες γιατρούς της Μπάγερ παρά τα καραμπινάτα στοιχεία,όπως αθωώθηκαν οι γιατροί με τα 30 και βάλε εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς,έτσι θα τα βρουν και εν προκειμένω αμερικανικές και γερμανικές αρχές.

Θα θυσιαστεί κάποιος σε αυτή τη συμφωνία;

Τα των πολιτικών έχουν παραγραφεί σε νομικό επίπεδο.Σε πολιτικό είναι πια ΟΛΟΙ καμένα χαρτιά.

Υπάρχουν ευθύνες και στοιχεία.

Πέρα απο τις αναφορές των πρωην και νυν πρωθυπουργού σε καραμπινάτα στοιχεία μίζας και διαφθοράς από το 1995 και μετά στο χώρο της υγείας και οι εκπρόσωποί τους χθες στη Βουλή και άλλοι δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι γιατροί,κρατικά στελέχη και πολιτικοί έχουν βίλες φτιαγμένες απο δέρματα φορολογουμένων,μέσω δωροδοκιών.

Αν κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πρόβλημά τους.

Ιδού χαρακτηριστικές σκληρότατες καταγγελίες για γιατρούς,στελέχη,πολιτικούς ενδιεκτικά και όχι…αποδεικτικά:

“Χιλιάδες γιατροί τα πήραν..Χρηματίσθηκαν…Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ τα πήγε περίφημα τα τελευταία χρόνια…”

Αυτά τα είπε η δικηγόρος και πολύ έμπειρη εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπουλου…

“ΤΟ Σύνταγμα ορίζει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να είναι απόλυτα ανεξάρτητοι απο την Εκτελεστική Εξουσία και ιδιαίτερα απο την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.Να σας διαβάσω πως υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ο καθηγητής της Νομικής κ.Καρράς.”

Αυτά τα είπε ο ειδικός μελετητής του φακέλλλου της ΝΟΒΑΡΤΙΣ εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας κ.Κελέτσης.

Ο κ.Καρράς,τον οποίο επικαλείται ο βουλευτής ως ειδικό υπερασπιστή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι πεθερός του κ.Κουμουτσάκου ,υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και ένας εκ των καθηγητών που δικηγορούν.Ας δώσει έναν κατάλογο των υποθέσεων που χειρίστηκε…

Είχε ορισθεί ο καθηγητής Καρράς από τους κ.κ.Βαρβιτσιώτη,Παλαιοκρασσά και Εβερτ επικεφαλής της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”.

Περι αυτή της ανεξάρτητης φωνής πρόκειται…

“Είναι ντροπή να ομιλούν τα μεγάλα κόμματα για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να επιμένουν να διορίζονται οι ηγεσίες της Δικαιοσύνης απο τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ είναι τεράστιο και αφορά το δημόσιο χρήμα.

Οι υποκριτές και φαρισσαίοι ομιλούν για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και ένας Υπουργός έχει στο γραφείο του κόρη αξιωματούχου του Αρείου Πάγου…

Αλλος υπουργός έχει στενή συγγενή δικαστικού λειτουργού επίσης και ο κατάλογος αυτός είναι μακρύς..Ποιά είναι η ανεξαρτησία που υπερασπίζονται…Υπουργούς έκαναν δικαστές…Τόσο ανεξάρτητοι ήταν αυτοί οι δικαστές όταν ασκούσαν τα καθήκοντά τους στη Δικαιοσύνη…”

Αυτά τα είπε ο Κυριακος Βελόπουλος…

Αργά το βράδυ προήδρευε στη Βουλή ο …συνταξιούχος δικαστής Μπαμπης Αθανασίου ,πρώην ανεξάρτητος δικαστής και αμέσως μετά την συνταξιοδότησή του υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

“Το γλέντι στο χώρο της υγείας άρχισε το 1997 επι Σημίτη και η υπερτιμολόγηση φτάνει τα 85 δις σύμφωνα με τις μελέτες των καθηγητών δημόσιας διοίκησης ,όπως ο Ράνος.Με αυτά τα δις μίζωσαν τους γιατρούς και όλο το σύστημα…Τα δις δεν φαγώθηκαν από μόνη της.Ενα πολιτικό προσωπικό υπέγραψε υπερτιμολογήσεις και έτσι φαγώθηκαν…”

Αυτά τα είπε ο Παύλος Πολλάκης και κατονόμασε για κακουργήματα απιστίας κλπτον Αδωνη και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Αμέσως μετά ο Αδωνης του μίλησε για ισόβια που θα πάει (ο Πολλάκης)γιατί καθοδηγούσε τους μάρτυρες και αλλοίωσε το πολίτευμα της χώρας…

Είναι σοβαρά όλα αυτά;

Προφανώς.

Πως αποδεικνύονται;

Από τις λίστες Λαγκάρντ,Μπόργιανς,Λιχτενστάϊν,Πανάμα, και τα τεράστια ποσά των Ελλήνων στους φορολογικούς παραδείσους.

Ποιοί  έχουν εκεί λογαριασμούς;

Εχουν πολιτικοί,επιχειρηματίες χρηματοδότες πολιτικών και κατασκευαστές δημοσίων έργων,ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που έχουν “υπαλλήλους” πολιτικούς,δημοσιογράφοι θεραπαινίδες κλεφτών και απατεώνων…Ακόμα και νέτο σκέτο το όνομα ενός πρώην πρωθυπουργού είναι εκεί με τεράστιο ποσό.

Νόμιμο προφανώς.

Γιατί νόμιμο;

Διότι δεν αποδείχθηκε η παρανομία.

Γιατι δεν αποδείχθηκε;

Διότι δεν ερευνήθηκε…

Θα επανέλθουμε στο ρεπορτάζ με τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή.

Μπορείτε να τα βρείτε και εσείς και να τα στείλετε στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Για να διαπιστώσετε πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη…

Επιμύθιο: 1Ο χρόνια κάθειρξη σε ΑΓΦΡΑΓΚΟ εφοριακό γιατί τόλμησε να ελέγξει προστατευόμενη επιχείρηση…