Αρχική Αθλητικα Μεγαλειώδης Ολυμπιακός χωρίς τον γερο-Σπανούλη διέλυσε την ΤΣΣΚΑ!

Μεγαλειώδης Ολυμπιακός χωρίς τον γερο-Σπανούλη διέλυσε την ΤΣΣΚΑ!

1385

 

 

Μπορεί και χωρίς τον Σπανούλη!

Πρόσφερε πολλά στην αναβάθμιση του Ολυμπιακού ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός του το ανταπεδωσε και σε χρήμα και σε κύρος βαφτίζοντάς τον αρχηγό και αντίπαλο δέος του Παναθηναϊκού,από τον οποίο αποχώρησε.

Τραυματίσθηκε στην ποδοκνημική ο Βασίλης Σπανούλης,πάει χειρουργείο  και χάνει τη χρονιά ολόκληρη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέβηκε στο παρκέ εναντίον της πρωταθλήτριας ΤΣΣΚΑ με 8 παίκτες ,εκ των οποίων οι δυο ήταν ο Κόνιαρης και ο Νικολαίδης.Στο παρκέ δεν υπήρχε ούτε Πρίντεζης.

Και μας…δικαίωσε σε όσα γράφουμε για την ανάγκη αποστρατείας του Σπανούλη με ταυτόχρονη αναγνώριση ποικιλοτρόπως της μεγάλης προσφοράς του.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο διέλυσε την ΤΣΣΚΑ,αλλά την υποχρέωσε σε αρνητικό ρεκόρ πόντων στην εποχή Ιτούδη, ο οπίος την ανέβασε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Την νίκησε με 72 -59 με όλα τα ατού της στο παρκέ.

Ο Παπανικολάου έβαλε 19 πόντους σε 37,5 λεπτά,αλλά οι Αμερικανοί χωρίς το …άγχος του Σπανούλη έβαλαν τους μισούς και παρπάνω πόντους.

Ο Ολυμπιακός ήδη σχεδόν έκλεισε Αμερικανό απο την τουρκική Μπεσίκτας(Μακχικιχ)  και ψάχνει έναν ακόμα.

Η μεγαλειώδης νίκη επι της ΤΣΣΚΑ όχι μόνο κλείνει στόματα για τη φτώχεια στο ρόστερ,η οποία φτώχεια δεν βοηθάει τον Σπανούλη,αλλά δίνει ελπίδες μεγάλες για πρόκριση στο φάίναλ φορ και εκεί με τον Μπαρτζώκα στο τιμόνι όλα μπορούν να συμβούν.

Χαρακτηριστικό της απόδοσης του Ολυμπιακού είναι ότι στο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ ήταν ένα ποντο μπροστά και στην τρίτη περίοδο έβαλε μόνο 4 πόντους…

στα άλλα ματς η Εφές νίκησε στο τέλος τη Ζάγλγκιρις με 96-91 και η Ρεάλ εκτός την Αλμπα με 103-97.