Αρχική Αθλητικα Μικρό τελικό η Εθνική Εφήβων-Εξαιρετικός ο ΠΑΟ με την Γαλατά στην Πόλη!

Μικρό τελικό η Εθνική Εφήβων-Εξαιρετικός ο ΠΑΟ με την Γαλατά στην Πόλη!

1719

H Εθνική Εφήβων (κάτω των 18 ετών) πήγε περίφημα και ήταν στον τελικό με το ένα πόδι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου με το φαβορί,δηλαδή την Ισπανία.

Μάλιστα κλείσαμε το ημίχρονο προηγούμενοι με 36-34.Μέχρι ότε είχαμε περιορίσει την Ισπανία σχεδόν σε όλα.

Αλλά η διαφορά κλάσης ορισμένων παικτών,ιδιαίτερα του έγχρωμου Γκαρούμπα της Ρεάλ και του Αλντάμα ήταν εμφανής.

Ο Ρογκαβόπουλος(έβαλε και …τετράποντο με την επιπλέον βολή σε τρίποντο) πάλευε μόνος του σχεδόν στο β ημίχρονο,αφού οι μπαταρίες των άλλων πολύ καλών στα προηγούμενα παιχνίδια είχαν πια αδειάσει.

Η Ισπανία δεν ήταν θεωρητιά φαβορί,αλλά μέχρι αυτό το παιχνίδι όχι μόνο ήταν αήττητη,αλλά και με 86,5 πόντους σε κάθε αγώνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παίκτες μας ,όπως ο πάντα παθιθασμένος Νικολαίδης πέντε λεπτά πριν το τέλος ζητούσε επίμονα αλλαγή λόγω κόπωσης…

Η παθιασμένη εθνική μας πάντως δεν τα παράτησε σε καμία στιγμή και μόνο χάρη σε λάθη κόπωσης οι Ισπανοί ανέβηκαν πάνω απο τους 65 πόντους.

Τελικό σκορ 70-54.Τα ριμπάουντ δείχνουν τη διαφορά.Η Ισπανία πήρε 51 έναντι 29 της Ελλάδας!

Στον μικρό τελικό η Ελλάδα μπορεί να πάρει το χάλκινο μετάλλιο(θα είναι το όγδοο μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων) κόντρα στη Σλοβενία,ενώ το χρυσό δύσκολα θα το χάσει η Ισπανία(θα είναι το 12 μετάλλιό της) απο την Τουρκία.

 

Ο ΠΑΟ εξαιρετικός με την Γαλατά(1-2) στην Πόλη!


Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του κοίταξε για τα καλά στα μάτια μια μικτή …Κόσμου ,την τουρκική Γαλατά Σαράϊ, η οποία έχει τόσο ακριβό ρόστερ ,ώστε ο Κώστας Μήτρογλου,πανάκριβος για όλες τις ελληνικές ομάδες παίζει αναπληρωματικός στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Ο ΠΑΟ έπρεπε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος,αφού έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με Μακέντα,Χατζηγιοβάνη,Κολοβό και το έκλεισε χάνοντας 1-0 απο γκολ με καραμπόλες και την μπάλα απο τύχη σε τουρκικά πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟ έχασε και πάλι δυο σπουδαίες ευκαιρίες και δέχτηκε γκολ απο λάθος του Νούνιες, ο οποίος μόλις είχε μπει και κρύος πήγε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Ο Μακέντα έκανε εκπλητικές ενέργειες,ανέβηκε ο Χατζηθεοδωρίδης,ο Δώνης τρέχει πολύ περισσότερο,οι Ινσούα και Γιόχανσον είναι σπουδαίοι ακραίοι και στο τέλος με 10 αλλαγές ο ΠΑΟ έβαλε ένα σπουδαίο γκολ με ενέργεια του Βέργου και εκπλητικό ριμπάουντ απο τον μικρό έγχρωμο Κονάν,ο οποίος με κεφαλιά τρύπησε τα τουρκικά δίχτυα