Αρχική Αθλητικα Μοναδικό επίτευγμα στην Ιστιοπλοϊα απο Τσαμοπούλου και Παππά!

Μοναδικό επίτευγμα στην Ιστιοπλοϊα απο Τσαμοπούλου και Παππά!

2045
 Ενα μοναδικό αθλητικό επίτευγμα για τα ελληνικά εθνικά χρώματα πέτυχαν μέχρι τώρα οι 17χρονες Μαρία Τσαμοπούλου και Μελίνα Παππά.
 Στην ιστιοπλοϊα μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να πάρουν μετάλια και στις έξη μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που συμμετείχαν!
Για την ηλικία τους και για το γεγονός ότι οι διοργανώσεις είναι τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι επιδόσεις είναι χωρίς προηγούμενο και αν συνεχίσουν έτσι θα γίνουν μοναδικές στα χρονικά σε αριθμό νικών σε σχέση και με την ηλικία τους και με την βαρύτητα των αγώνων.
Προπονητής τους είναι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και φαίνεται ότι αυτό που γίνεται είναι χωρίς προηγούμενο απο το γεγονός ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έκανε αφιέρωμα στον προπονητή τους σε πολιτική επιφυλλίδα,στην τελευταία σελίδα ,όπου δεν υπάρχουν αθλητικές ειδήσεις…
 Η Μαρία Τσαμοπούλου είναι η μοναχοκόρη του δημοσιογράφου Μηνά Τσαμόπουλου και της γνωστής δικηγόρου της Αθήνας Μαίρης Στραϊτούρη.
Στη φωτογραφία τα δυο κορίτσια μας(η ψηλότερη η Τσαμοπούλου) και οι νίκες τους:

-2017: Ασημένιο μετάλλιο  στο  (U17) Open European Championship  στην Αθήνα  και ασημένιο  στο U17 Junior European Championship  στη Γκάρντα της Ιταλίας

-2018: Χρυσό μετάλλιο στο  (U17) Junior European Championship  στη Σεσίμπρα της Πορτογαλίας και ασημένιο στο (U17) World Championship  στο των ΗΠΑ- 2019: Χάλκινο στο Women World Championship  στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας  και χάλκινο στο (U19) Junior European Championship  στη Vilagarcia de Arousa  της Ισπανίας.

Και είναι μόνο 17 χρόνων…
Στην Ισπανία ασημένιο μετάλιο πήραν ο Νίκος Γεωργακόπουλος και ο Νίκος Μπριλλάκης ενώ πίσω απο τις Τσαμοπούλου και Παππά που αγωνίζονται στις γυναίκες έρχεται πλήρωμα με δυο Ελενες που πήραν χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία κάτω των 17 ετών.Η Ελενα Σωτηρίου και η Ελενα Γιαννούλη.