Αρχική Διεθνη Μπαρούτι στην Απω Ανατολή-Ο Τράμπ φοβάται τον Εισαγγελέα για τη Ρωσία…

Μπαρούτι στην Απω Ανατολή-Ο Τράμπ φοβάται τον Εισαγγελέα για τη Ρωσία…

1791

 

 

Η κατάσταση στην Απω Ανατολή είναι επικίνδυνα τεταμένη μεταξύ Ρώσων-κορεατών Κινέζων,Ιαπώνων και Αμερικανών.

Τόσο επικίνδυνη,ώστε να υπάρξουν προειδοποιητικά πυρά Νοτιοκορετάων κατά ρωσικών αεροπλάνων,τα οποία μαζί με κινέζικα κάνουν κοινές περιπολίες…Κατ αρχήν αμφισβητούνται μερικά στρατηγικά νησιά και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών έσπευσε καθώς οι ΗΠΑ φαίνεται να χάνουν τον απόλυτο έλεγχο που είχαν ως τώρα μεταξύ νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας…

Ομως ο πρόεδρος Τράμπ, ο οποίος σε ένα χρόνο έχει εκλογές είναι ανήσυχος για την πιθανότητα να παραπεμφθεί σε δίκη για παράνομες επαφές με τους Ρώσους,ώστε να κερδίσει τις εκλογές.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και αυτό φαίνεται απο την συστηματική άρνηση του Εισαγγελέα που έκανε την έρευνα να καταθέσει.

Εξανγκάστηκε όμως να πάει στην Επιτροπή των Αντιπροσώπων και εκει απερίφραστα δήλωσε ότι φοβήθηκε να λάβει πρωτοβουλίες κατά του προέδρου επειδή το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δηλώσει ότι δεν γίνεται να κινηθεί διαδικασία κατά εν ενεργεία προέδρου.

Είναι μια εξήγηση γιατί η υπόθεση βαδίζει αργά και όσο η πρώτη θητεία Τράμπ φτάνει στο τέλος της.

Είναι βέβαιο οτι οι Δημοκρατικοί θα κάνουν σημαία την υπόθεση και ενώ ο Τράμπ δήλωσε ότι δεν τη φοβάται χθες κάθισε όλη την ώρα να παρακολουθεί την κατάθεση του Εισαγγελέα ,παρότι είχε πει το αντίθετο…

Σε ερώτηση του Ρεπουμπλικανού εκπροσώπου του Κολοράντο, Κεν Μπακ, ο εισαγγελέας Μιούλερ ανέφερε πως η έρευνά του αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα άσκησης κατηγοριών εναντίον του Τραμπ αφού αυτός φύγει από το αξίωμα, καθώς ένας από τους λόγους που δεν έχει προβεί σε κατηγορίες είναι η επιμονή του υπουργείου Δικαιοσύνης πως ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί επισήμως να κατηγορηθεί. «Η έρευνά μας βρήκε 10 πιθανά σενάρια παρακώλυσης της Δικαιοσύνης, ωστόσο με βάση τις πολιτικές και τις αρχές του υπουργείου Δικαιοσύνης αποφασίσαμε να μην δημοσιεύσουμε κάποιο πόρισμα για το αν ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην ειδικός εισαγγελέας.

Ο πρώην ειδικός εισαγγελέας είχε προϊδεάσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πως η κατάθεσή του θα βασιστεί στενά στη δημοσιευμένη έκθεσή του των 448 σελίδων, η οποία εξιστορεί λεπτομερώς δεκάδες συναντήσεις μεταξύ της Ρωσίας και του επιτελείου της καμπάνιας του Τραμπ. Ο Μιούλερ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θεωρεί πως η έκθεση είναι η επίσημη μαρτυρία του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε  έντονη επίθεση απέναντι στον Μιούλερ, σε προεκλογική του συγκέντρωση το βράδυ της Τρίτης, αποκαλώντας την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα «κυνήγι μαγισσών». Ο Τραμπ ισχυρίστηκε  πως δεν θα παρακολουθήσει την επίσημη κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, προφανώς για να μειώσει την αξία της επικοινωνιακά.Ομως  την Τετάρτη το πρόγραμμά του παρέμεινε κενό έως τις 4 το απόγευμα, και ο ίδιος ανήρτησε διάφορα σχόλια στον λογαριασμό του στο Τουίτερ, στα οποία σχολίαζε, σε πραγματικό χρόνο, τις απαντήσεις του Μιούλερ.