Αρχική Ελλαδα Νέα παρέμβαση Παυλόπουλου σε ευρωπαίους ηγέτες για κορονοϊό και Γλυπτά του Παρθενώνα.

Νέα παρέμβαση Παυλόπουλου σε ευρωπαίους ηγέτες για κορονοϊό και Γλυπτά του Παρθενώνα.

1339

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη”που θέλει να την φωνάζουν Κατερίνα και εμείς αυτό κάνουμε”Σακελλαροπούλου έχει επιλέξει να επικοινωνεί με τον τρόπο που επιλέγει η νεολαία.

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Κατα πόσον οι ηγέτες του κόσμου παίρνουν στα σοβαρά αυτό τον τρόπο επικοινωνίας αξιολογείστε το.

Πάντως ο τρόπος αυτός σε πολιτικό επίπεδο έχει καθιερωθεί ως “Μέθοδος Ντόναλντ Τράμπ”.

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε επιλέξει την ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων και πολλές απο αυτές εξελίχθηκαν σε προσωπικές φιλίες.

Τον βοήθησε και τον βοηθά το γεγονός ότι ήταν απο τα μικρά του και συνεχίζει να είναι καθηγητής Πανεπιστημίου,απο νεαρός μέσα στο προεδρικό Μέγαρο δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή,οι ικανότητες του δεδομένες.

Και εκτός προεδρικού Μεγάρου καταβάλλει σύντονες προσπάθειες να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες και ευγνώμων να επιστρέψει στην πατρίδα όσα πήρε από την ανάδειξή του για δεκαετίες στα ύπατα αξιώματα.

Η χθεσινή και η σημερινή ημέρα αφιερώθηκε στις προσωπικές του επαφές με τηλεδιασκέψεις με ηγέτες της Ευρώπης ,αλλά και στον τομέα του εθνικού θέματος των γλυπτών του Παρθενώνα.

Οπως έγινε γνωστό με επίσημες ανακοινώσεις  και όχι τιτιβίσματα απο πουλάκια “ο  τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκ.Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους Προέδρους της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας κ. Marcelo Rebelo de Sousa -με τους οποίους τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί ειλικρινούς φιλίας- και τους ευχήθηκε για την εορτή του Πάσχα, ενώ τους εξέφρασε, εκ νέου, την αμέριστη συμπαράστασή του για την μεγάλη δοκιμασία των Λαών τους λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, τους διαβεβαίωσε ότι, ως συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος πολίτης, θα συνεχίσει μαζί τους, και μετά την λήξη της θητείας του, τον αγώνα για τον κοινό στόχο που έχουν εδώ και χρόνια θέσει, ήτοι τον στόχο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπό όρους που ανταποκρίνονται πλήρως στα βασικά προτάγματα της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ιδίως δε στο θεμελιώδες πρόταγμα της υπεράσπισης του Ανθρώπου και του Κοινωνικού Κράτους.”

Σε άλλη ανακοίνωση της υπηρεσίας του τ.Προέδρου της Δημοκρατίας “εξέφρασε προς την Πρόεδρο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα κα Janet Suzman τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο της Ελένης Cubbit.

Επιπλέον εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την απαράμιλλη συνεισφορά τόσο της Ελένης  Cubbit,όσο και του αείμνηστου συζύγου της και διακεκριμένου Βρετανού αρχιτέκτονα  Iames Cubbit στον αδιάλλειπτο και δίκαιο αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών του παρθενώνα.Με την πρόσθετη επισήμανση ότι ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τον πολιτισμό της,αλλά και την υπεράσπιση του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”.

Δεν λέμε καλό είναι και το τραγουδάκι “τρία πουλάκια (φεης,τουιτ,ινστα) κάθονται”αλλά από ηγέτες περιμένουμε άλλα και όχι να μας θυμίζουν το πνευματικ,ό βάθος του Ντόναλντ Τράμπ.Αυτό το …απολαμβάνουμε κάθε μέρα απο τα …τρία πουλάκια!…

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ακόμα και ο Τράμπ με αφορμή την συνέννωση των δυνάμεων του κολοσσού του διαδικτύου GOOGLE-APPLE εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσον αναπτύσσεται ένα σύστημα προσβολής των ελευθεριών και δημοκρατικών κατακτήσεων διεθνώς.

Και της ..νοημοσύνης των ανθρώπων θα προσθέταμε εμείς ,που ως γνωστών σκεφτόμαστε ….μειοψηφικά.